發新話題

lf2hooo 好好人

引用:
原帖由 於 24-8-2009 17:51 發表
我就會咁諗....我妹果一代的人會覺得...父母供書教學 係應份
問屋企拎錢都係應份 讀唔讀 做唔做就自己揀
我唔可以話佢將來一定生活好差...始終女仔係著數D 搵到個好老公嫁就可以生活到...
有一技之長又唔去發揮...埋沒左..唔係冇比機會佢..係佢自己唔肯去接受呢個機會..
再睇下D表妹,...仲衰....話一句駁十句....仲以為自己大條道理..好似樓主咁...
話佢鬧佢係袋錢落佢袋...而家都放棄我表妹...真係冇得教...可能大個D 撞下板學精D都好...
最怕係逃避..唔肯面對...
衰 D 講 , 自從無左體罰之後 , 成個氣候差晒
以前會驚老豆打 , 抽起 D 頭髮左一巴右一巴 , 塊面都還可以 , 頭髮髮根痛足一個禮拜
所以乜都乖

而家 D 靚仔有持無恐 "你打我 ?? 我報警 !!"

學師尊師重道 , 不要問只要做 , 做過 , 得喎 , 每月出糧請師傅食飯 , 師傅開心 , 時不時叫下 "靚仔 !! 過黎幫手!!"
話就話叫我幫手 , 實際上叫我過黎學野 , 師傅做做下走左去 , 叫我地做埋佢
有個又係學師既講 "甘咪即係叫我地做埋佢果份" , 我唔同意 , 其實師傅係比機會我地練
結果我做 , 另一個走左去 , 最後我學完喇 , 佢都未識

呢樣就係對 "辛苦" 既見解 , 有人認為辛苦係唔好既 , 唔做
但我覺得辛苦係過程 , 但我學到

係車房整貨櫃車 , 同個客傾偈 , 佢問我有無興趣過檔 , 同師傅老豆商量過 , OK , 人工即刻多 4 成
之後再轉做設計

你話條路係人地鋪比你 , 定係自己鋪比自己 ??
無運行 , 多數係自己唔爭取 , 唔搏

真正既機會 , 唔會等人

而家d y世代,算吧啦

7點喎 返來味啊

算吧啦,樓主高達八成機會淆了

引用:
原帖由 Boniface 於 24-8-2009 19:16 發表
算吧啦,樓主高達八成機會淆了
有冇得叫亞公加賭博插件開盤

返黎見到成24頁點追呀.....
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 kimkileo 於 24-8-2009 16:48 發表

咁睇你老婆呢....
一睇佢就怒心都黎

引用:
原帖由 一等兵 於 24-8-2009 19:17 發表
返黎見到成24頁點追呀.....
追啦...包你越追越過癮....越追越火滾

引用:
原帖由 於 24-8-2009 17:06 發表

當年的小UNUN 都係咁 不過人地學乖左WOR
引用:
原帖由 蕉皮 於 24-8-2009 17:08 發表

J神都係
兩位小朋友依家都融入左我地既大家庭.....

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 19:21 發表

追啦...包你越追越過癮....越追越火滾
我先唔追呀頭3頁都火滾仲追............

引用:
原帖由 Boniface 於 24-8-2009 19:07 發表
而家d y世代,算吧啦
不如一炮過殺晒佢地啦.......

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 19:17 發表

有冇得叫亞公加賭博插件開盤
盤口由CGF賭神餅爺提供......

引用:
原帖由 kimkileo 於 24-8-2009 19:26 發表

不如一炮過殺晒佢地啦.......
唔好緊快動手~
等佢長命少少,睇下仲有冇正POST睇先啦~
太陽神

引用:
原帖由 一等兵 於 24-8-2009 19:25 發表
我先唔追呀頭3頁都火滾仲追............
所以我咪講越睇越火滾....

引用:
原帖由 kimkileo 於 24-8-2009 19:27 發表

盤口由CGF賭神餅爺提供......
唔敢開

你捱左4頁 , 我好你少少去到第6頁

難為單爺頂咁耐仲行得走得冇鼻塞...

發新話題