發新話題

lf2hooo 好好人

引用:
原帖由 lamwk00 於 24-8-2009 12:51 發表

切 Dee Dee @[]@

公公丫麼........
我搞到我諗起以前個招職廣告

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:51 發表

一個無心上進嘅人, 無論環境幾好, 都只會係一個敗家仔
一個奮力上進嘅人, 無論環境幾差, 都一定會創到一番事業

p.s. 咩叫理境
理想環境?

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:52 發表

omg, you misunderstand

not生存到, is 生存成點
好老實講
小弟才疏學淺,真係完全唔明你表達緊乜

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:46 發表

咁你睇完有無咀嚼同消化過?
of course 有
我真係好好人!

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:54 發表

我搞到我諗起以前個招職廣告
招大內公公

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:54 發表

好老實講
小弟才疏學淺,真係完全唔明你表達緊乜
phone me then I can explain to you
我真係好好人!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:54 發表

of course 有
咁你要試下反芻一下
再唔係就去驗查下你既消化系統…

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:55 發表

招大內公公
我小學既事黎啦喎,仲有咁多人記得,証明個廣告係得既

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 12:43 發表

機會 , 係自己創出黎
經驗 , 係自己用膽量去面對 , 去歷練

靠人地鋪路 , 你只係一隻棋子 ; 靠自己 , 你先可以做棋手
下下靠上一代教 ??

愛迪生發明燈膽 , 係佢老豆教 ?? 點解唔係佢老豆發明 ??
人 , 要 ...
Why border putting money to others pocket?

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:56 發表

phone me then I can explain to you
你唔識打中文?

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:52 發表

omg, you misunderstand

not生存到, is 生存成點
我又係香港人 師兄又係香港人 我覺得我地做新手時都有禮貌 因為係一定要有禮貌的 你點解無? 你唔係香港人?
我住政府的廉租屋 又唔見我無禮貌? 我覺得我一定俾你有禮
生存成點? 非洲的好慘 又唔見佢地話 「有無攪錯?」 唔中意e個環境 你無辦法喎 不過你可以令你的下一代唔會想你現在想的東西
咩人都有上一代 唔通咩人都同你一樣啊?

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 12:55 發表

招大內公公
搵到啦~
http://www.youtube.com/watch?v=pYJiV2_MSDA

引用:
原帖由 zeta 於 24-8-2009 12:58 發表

搵到啦~
http://www.youtube.com/watch?v=pYJiV2_MSDA
2000年?我好似k3炸喎個時

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:46 發表
你就是不懂令自已係唔好的環境生存 咩都要人幫你 你無自我嫁? 不過香港環境有咩唔好 有飯有水有屋 唔洗你餓 叫好好啦
就係環境太好 , 乜都唔洗佢地諗
下下鬧完呀媽 , 攤手就問呀媽要錢
人地講現實 , 就話人唔鋪好條路佢行

我係上一代 , 我梗係要自己有飯開先啦 , 話知佢仆死
佢唔學餓死關我春事咩 ???
教 ?? 洗乜教外人 , 我同佢非親非故 , 我唔教自己 D 外甥侄仔 先 ??
我教 外甥侄仔 出黎踩住佢上唔好 ??

我地學師 , 師傅係側邊講一句 "最緊要夠膽" , 12 歲埋車床鑼床
車房 , 整親撞穿頭 , 一頭血都要做
吊機電欖底吊野 "膽博膽"
自己唔敢博 , 邊個教得郁 ??

本身人要訓練自己 , 體系要完整 , 自給自足
而家 D 人懶學懶做 , 擘大個口問
問唔緊要 , 你到要人知佢問乜 , 一講~~嘩~~大枝野喎

係 Game 場見到 ??我唔溶左佢我改姓啦

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:41 發表
說得對 當打game時講錯野 就慘過俾人射一雞八千
有條友口沒遮攔 , 講野唔經腦
38 打 39 最後 7X 打 1 , 最後打完 , 佢不知幾聽話

發新話題