52 1234
發新話題

lf2hooo 好好人

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:30 發表
你用strong light flesh at me 冇害?
一種係刺激視覺神經而需要短暫回復 (即係夜晚影相用閃光燈)

一種係破壞視覺神經引致永久受損

當你食飯食麵會飽 , 你唔會諗食砒霜會唔會飽
兩種唔同性質既野 , 明嗎 ??

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 10:55 發表
my laser <5mw

話時話可唔可以用grenade headshot 人
你本來係問 "我可唔可以用我枝 400 mw green laser 盲目"
唔好唔夠講突然又轉口風my laser <5mw

飯 同 砒霜 係兩樣野
你一日食幾碗飯無野 , 但一啖砒霜呢 ??

量係一個問題 , 性質又係另一個問題

閣下問問題態度又曳 , 唔識問人地講兩句又串 , 你黎 wargame 板係學槍定講英文呢 ??
呢個係大忌 , 你想登上 CGF 神人榜嗎 ??

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-8-2009 11:14 發表

好既…你話係flash咪flash囉

你啱?定係咁?
Is that harmful if you flash on me with that strong light?
我英文唔好,唔知我有無寫錯?
新一代 D 英文不嬲都係 "填字遊戲"

引用:
原帖由 odaan 於 24-8-2009 11:17 發表
新一代 D 英文不嬲都係 "填字遊戲"
有人問過我做野做得 "士唔士地寶"

佢將 stable 拆開 , 變左 "st 唔 stable"

乜 "穩唔穩定" 好難講咩 ??

得閒中文 , 得閒英文 唔代表學識高 , 唔能夠用一種語言去講自己要講既野 , 只係顯出文化水平低

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:41 發表
有次我去打CQV, 個教練用電筒照到我狂標眼水, 打乞chea      算唔算害
I punch your head hardly 算唔算害
講咩丫 , 你講左甘耐 , 又 "狂標眼水, 打乞chea" 又盛 , 甘你有無盲到丫

我地打夜 Game 打左甘多年 , 有乜 surefire 我地未兜口兜面受過 ?? HID 我都受過

我地同你講道理 , 你就同我玩無賴 ??

你又要問 , 又要質疑 , 問黎托咩 ??

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:47 發表
唔係英文好唔好, 係你

英語唔好就唔好扮強la
冇de自知之明
我primary 3 英文唔好 打中文字好slow

Dont think I `得閒中文 , 得閒英文` I just dont know how to type some Chinese word

不過至少我有自知之明unlike you
嘩~~填字遊戲時間又到喇~~

引用:
原帖由 lamwk00 於 24-8-2009 11:48 發表
what the hack is "CQV" ?? are you trying to say "CQB" ??
odaan 兄都講左用 "FLASH Light" 係一種刺激視覺神經方法, 眼睛正常係會流眼水,因為身體反應係保護對眼
正經答佢佢仲會質疑番你轉頭 , 一個唔該佢仲會 "unlike you"
http://cdict.net/?q=unlike

究竟係 "unlike" 定係 "dislike" 呢 ??

堅 !!!!!!!

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:48 發表
how about if my laser pen is  lower than 5mw?
問得呢句
即係你仲未明 飯 與 砒霜 既分別

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 11:56 發表
新一代的環境是old一代 做成

與其complain新一代

不如檢討下你自己old一代係幾無能

(of course not all people are 無能)
我十二歲撈機器學師 , 車房 , 地盤 , 至今做設計師
一切係我自發做 , 自發學 , 人地講一句我做一日 , 唔依賴 , 唔質疑 , 唔求人
我整槍 , 師傅只係我面前拆一枝 MP5
我憑自己一粒鐘砌好 , 靠自己研究 , 設計 , 開發
我自己做野唔洗見工 , 係老闆親自過黎問我 "有無興趣"
你覺得呢 D 野要教嗎 ?? 又有得教嗎 ??

新一代有人餵飯要幫你咬埋 ??
溫室長大既廢物 ??

引用:
原帖由 zachary 於 24-8-2009 12:07 發表
type錯咪自己duplicate check先post出黎....
你再咁打我會自覺英文信心急降ga....

上一代應該有教你 "學習係靠自己的....唔係只聽上一代"
knowledge is what you learnt, not what you heard.

...
死啦 , 我好執著 , 我自己打中文定英文都好憎打錯字
我覺得係對文化既一種侮辱

字 , 本身係有佢既根據 , 文字作為訊息傳遞工具
打錯就會令人誤會 , 打錯字令人地誤會 , 亦無得抵賴
而家 D "植物人" 唔學唔做唔諗 , 之後賴你

"unlike" 定 "dislike" 呢 ?? 佢唔答我喇~~
選擇性視覺屏障 ?? 我地下下面對現實 , 佢地淨係識逃避現實 , 呢 D "言教" 唔到 , 唯有落場 "身教" 一下~~

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:11 發表
新一代 is young, 冇見世面, 相比大人,難分是非, do you know what is eduation?
餵不教, 父之過
我大部份觀念都係自己思考
人自己有一套是非理念 , 靠往後生活黎證明對錯

無知不責 , 無禮則斥
如人本身有禮 , 貴人常駐而教
如人本身無賴 , 身邊只候小人
=======================
愚之人生 , 學而習之 , 刻苦耐勞
上天賜予維修之手 , 棄不用則愧對神蹟
二十餘載 , 踏足千里 , 排困解憂 , 皆孤身上路 , 自給自足
之所我從不求人 , 從不強人所難 , 因早已設身處地而思
深知萬事皆兩面 , 苦中想甜 , 知足才能滿足 , 人心最貴 , 所以從不貪婪

愚知己才 , 欲擴己之識 , 刻苦鍛鍊 , 融會貫通 , 必推進人世之技術
軀殼尤如蜉蝣 , 朝生夕死 , 皆不由我 , 遺世之技術 , 方能證 "我曾在"

若人強你所難必有反感 , 反之亦然
既早知 , 何不先避而後喜 , 卻要先作而後憂 ??

安逸是毒藥 , 苦難是益菌
慣樂嘗苦更苦 , 慣苦嘗樂更樂

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:22 發表
I said (of course not all people are 無能)

唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?

可笑

唔通你係溫室長大既廢物 ? 都不如!?
當你識得咩叫設身處地 , 你就知是非

你既問題 , 唔通我無答過
我既問題你覺得係溫室可以搵得到

http://www.civiliangunner.com/cg ... 5289&ptid=45188
亦提醒過
引用:
原帖由 odaan 於 19-8-2009 10:37 發表
如果新手一開始唔好 "鼻哥向天"
肯聽肯學肯做 , 我唔覺得槍對佢黎講會難學

不管我贊成定反對 "新手訓練所" , 各大佬們開得呢區 , 即管試下 , 受唔受教都起碼講過下
我望就望佢地唔會 "以訛傳訛" , 想多 D , 做多 D , 天下無捷徑比 "練習 , 思考 , 實驗" 更有效

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:27 發表
不如你一就用中文 一就用英文 禁樣好辛苦...
回應你 你話「唔通人唔need 教育, 唔通人一born就明beam是非?」 難通你唔知咩係對咩係錯?
現在我地在幫你 可唔可以俾d禮貌呢 ?
禮貌係自發 , 唔洗求 , 到佢係 Game 場 乃一鑊 "大大鑊" , 就會識做人

引用:
原帖由 lf2hooo 於 24-8-2009 12:31 發表
學習係靠自己的經驗, 經驗係環境and際遇得出, 但係上一代造的環境......
Sorry, my Chinese typing is improving
機會 , 係自己創出黎
經驗 , 係自己用膽量去面對 , 去歷練

靠人地鋪路 , 你只係一隻棋子 ; 靠自己 , 你先可以做棋手
下下靠上一代教 ??

愛迪生發明燈膽 , 係佢老豆教 ?? 點解唔係佢老豆發明 ??
人 , 要自己去追 , 無人可幫 , 人本身無動力靠自己 , 只係一個軀殼
如果自己唔爭取 , 反而話上一代 , 更加係一個無賴既軀殼

引用:
原帖由 tony2005443 於 24-8-2009 12:46 發表
你就是不懂令自已係唔好的環境生存 咩都要人幫你 你無自我嫁? 不過香港環境有咩唔好 有飯有水有屋 唔洗你餓 叫好好啦
就係環境太好 , 乜都唔洗佢地諗
下下鬧完呀媽 , 攤手就問呀媽要錢
人地講現實 , 就話人唔鋪好條路佢行

我係上一代 , 我梗係要自己有飯開先啦 , 話知佢仆死
佢唔學餓死關我春事咩 ???
教 ?? 洗乜教外人 , 我同佢非親非故 , 我唔教自己 D 外甥侄仔 先 ??
我教 外甥侄仔 出黎踩住佢上唔好 ??

我地學師 , 師傅係側邊講一句 "最緊要夠膽" , 12 歲埋車床鑼床
車房 , 整親撞穿頭 , 一頭血都要做
吊機電欖底吊野 "膽博膽"
自己唔敢博 , 邊個教得郁 ??

本身人要訓練自己 , 體系要完整 , 自給自足
而家 D 人懶學懶做 , 擘大個口問
問唔緊要 , 你到要人知佢問乜 , 一講~~嘩~~大枝野喎

係 Game 場見到 ??我唔溶左佢我改姓啦

52 1234
發新話題