發新話題

[認真] 教新手既問題

教新手既問題

名位c hing 有冇試過教d新手打wargame呢....

唉!自問打左wargame 都有成4至5年了,近呢兩個月,同班中學同學contact下,
班中學同學有興趣打wargame,大家都紛紛問下有咩槍好,個時真係唔知點答佢地好,
之後我就問佢地有幾多buget<1k-2.5k>,咁我咪叫佢地買gxp la,槍就沒有問題了,
到gear 方面,咁佢地想開隊team玩英軍,本身自己玩開美軍,我沒有問題,gear 方面都沒有問題了,
有次開會問題發生了,話打cqb,玩low light,之後講flashlight,佢地問我買咩flashlight好,
我咪話surefire la,之後有位同學同我講去ssp 買咪得law,唔洗下下買真品既,我聽到之後我冇曬mood 了!
佢地跟本唔明白用真品有咩好......
唉!!!都唔知點同佢地再講落去...........................

師兄,有時大家睇法唔同,意見一定有分岐
槍方面,除左問buget,介紹槍既同時都要向佢地分析利害,買國狗有咩好,有咩唔好,新手買馬記最好,點解?我都有朋友想玩槍,答佢個時都要從佢地既角度解釋俾佢地聽,個個人鍾意程度都唔同,有D貪新鮮,有D一早沉迷槍,買個時選擇都有不同
至於真品方面,小弟未玩過,不過一定知真品同鴨記果D無得比,人人經濟程度唔同,肯花錢程度唔同,自然會講這類說話了,師兄不用介懷吧!小弟自問唔係窮,買得起真品有餘,但係都唔會買,小弟一個月買一枝一千蚊唔到既國狗,加多成千蚊左右買配件,彈夾都覺得好奢侈,買支槍都唔敢過300蚊,無他既,因為我覺得世界上有D人食都食唔飽,自己好似好浪費咁.....

其實,有得同班中學同學玩WAR GAME聯誼下已經好難得架啦,師兄要珍惜呀!

平有平玩啦下下真唔都幾甘嫁
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

難道一定要真品先會打得好?
俾人打中咪又係一槍死

回覆 4# 的帖子

師兄你又啱

不過個個人都有唔同要求既!

無所謂喎
借你支surefire比佢地試下,咪知邊隻好囉
唔好幫佢地做決定,分析個情況等佢地自己選

引用:
原帖由 hin_1213 於 28-8-2009 15:14 發表
師兄,有時大家睇法唔同,意見一定有分岐
槍方面,除左問buget,介紹槍既同時都要向佢地分析利害,買國狗有咩好,有咩唔好,新手買馬記最好,點解?我都有朋友想玩槍,答佢個時都要從佢地既角度解釋俾佢地聽,個個人鍾意程度都 ...
同意
我班同學話我打GAME好暴力
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 Flanker 於 28-8-2009 16:17 發表

同意
beccause they never tried!!

真品係有真品好 但平有平玩貴有貴玩姐

引用:
原帖由 Flanker 於 28-8-2009 16:17 發表

同意
我有D fd都係咁....又話玩呢D既人好暴力

surefire係好...但係唔係個個都玩得起ma,我就玩唔起喇
每個人都有自己既諗法,無謂因為一句半句而唔開心丫

最大問題係佢地同我講""又唔係真係打杖""
maybe 我太認真la

引用:
原帖由 Anonymous 於 28-8-2009 14:51 發表
名位c hing 有冇試過教d新手打wargame呢....

唉!自問打左wargame 都有成4至5年了,近呢兩個月,同班中學同學contact下,
班中學同學有興趣打wargame,大家都紛紛問下有咩槍好,個時真係唔知點答佢地好,
之後我就問佢 ...
咁係你有問題wow, 做咩一定要人用真品姐? 人定話用copy你就冇mood.

仲有, 有什麼教唔教呢? 你當你係一個新手, 冇啦啦有條友走埋來『教』你要點做點做. 大佬呀, 唔係人人都鐘意ga, 應該係大部份人都唔鐘意, 佢地會覺得我鐘意點玩就點玩, 關你咩事.

如果真係有心學果D, 自然會開到口問你ga啦.

好似玩槍唔係人人都要真品, 著衫唔係人人都要扮軍人, 打game唔係人人都要做tact仔. 事實上好多職業軍人渣支槍都over stock. 連人地打仗果D都係咁啦, 你點可以叫一D唔係打仗ge人唔好咁呀?

閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 Anonymous 於 28-8-2009 14:51 發表

之後我就問佢 ...
除左槍要穩定 , 外置零件野由得佢 , 佢覺得唔夠就自然會追

多謝各位c hing 提點

發新話題