22 12
發新話題

[others] 金弓 M4 GBB 專區(1樓補相)

金弓 M4 GBB 專區(1樓補相)

各位買左既師兄請留個言啦

小弟岩先去左深水步買,$ %#(
但係個bolt lock一買番黎已經"洩"左成個角lock唔倒bolt
重有full auto時,有時會無擊發,
要重拉charging handle,
姐係好似人地you tube 上面d片咁
唔知有無得整下佢呢?

去圖!!

槍管有散熱紋,用沙紙輕輕推會比較明顯

delta ring造工唔錯..唔洗換啦,原裝有導氣管,不過我果枝凹既

HOP UP分解:

marking是攪笑的嗎?

槍身pin幾靚仔,其實我係因為依點而買的

bolt and bolt carrier ,原裝銅氣嘴

尾通,點解有兩粒鑼絲伽 又要換

輕匣,未掂過重匣,所以唔覺有幾輕
大慨真匣入左十幾粒彈咁重掛

有呀,姐係個HAMMER DOWN左,但個BOLT就無退到
聽隔離台D師兄話換左recoil spring就可解決...

應該係B啦..

係喎...諗住拆開個HOP UP比大家睇
請問拆到咁之後應該點做呀??謝謝

引用:
原帖由 anglemok 於 28-8-2009 22:15 發表
金弓D甲可唔可以比WA槍,自砌槍用的?
應該可以的~但隔離台D師兄話金弓匣個嘩佬彈弓比較淋??

引用:
原帖由 且倫 於 28-8-2009 22:19 發表

快d拆開埋俾小弟
唔識拆呀,係咪硬拉同個 Barrel Extension 分開伽??

引用:
原帖由 且倫 於 28-8-2009 23:17 發表

小弟outdated,

唔知係咪電槍管數...同埋hopup膠

諗住買多枝當spare parts
金弓唔係電槍hopup膠同電槍管數伽...
btw, 我用盡暴力方法都唔可以令個hop up座同個Barrel Extension 分開

引用:
原帖由 且倫 於 28-8-2009 23:22 發表

未試過,等其他人幫你-_-

唔係喎,風乳者又吹水!?

快d出相求證下朋友  唔該哂
其實應該就咁套入去伽炸
但唔知點解大6野咁q實...
已經扯到個hop up移左小小位喇

引用:
原帖由 乳牛 於 29-8-2009 00:15 發表
紗夢兄!
金弓E枝條管可唔可以扭一段出黎做短管??
之前好似有人問過,唔記得答案係咩..
thx......
問果個人就係我
不過答案係唔扭得出黎既
但話雖如此,佢原裝條外管都幾精致既

引用:
原帖由 navyjaa 於 29-8-2009 00:41 發表
支持 本來想買AGM 但金弓突然殺出
照這樣看 GBB 熱潮 其他廠也會出
agm 白色色bolt比較難接受..
個金身又會甩青
橫掂都預左換所以我就決定買金弓膠身..
不過最好就有師兄割愛gp個原裝m4身比我啦

打磨左個bolt carrier,blowback順左~等遲D發左達先換埋條recoil spring 同 Buffer啦

同埋老哥合照啦

引用:
原帖由 且倫 於 29-8-2009 16:24 發表

請問用咩磨?
水磨沙紙囉

引用:
原帖由 且倫 於 29-8-2009 17:35 發表
睇黎好似磨左好耐
好快姐,1個字唔洗
引用:
原帖由 ayaka 於 29-8-2009 17:36 發表

WOW~支16都係gbb ma?
師兄大大,小弟果枝16只係cap槍黎炸

引用:
原帖由 且倫 於 29-8-2009 18:18 發表

點搞得咁快

我真係唔識...
首先用400號水磨沙紙,慳好多工夫,到尾先用雙星1000號汁番靚小小
引用:
原帖由 ayaka 於 29-8-2009 22:44 發表

O~以為係BOMBER個支16 tim
師兄我好窮伽炸...又半失業
果d高階野...唔係我依種人玩得起

引用:
原帖由 seamoncheng 於 29-8-2009 22:55 發表
其實買呢支槍果陣有d咩係要留意架?同埋有d咩係要汁架?希望有ching可以解答thz
我覺得依枝野做工都算ok靚仔..(國產黎講)
起碼d金屬油唔似其他國產野咁一片片甩油...
依點就已經係令我揀佢既原因
因為遲d我都打算改到佢面目全非..

留意既地方呢~
最大問題就係佢full auto果陣有時會打唔响,
原因o係唔知邊度睇過,但已經搵唔番..
但聽隔離台既師兄講佢換左recoil spring就ok了

而bolt catch粒的係用膠做,lock幾次就足以粉碎,我果枝就買番黎已經粉碎了,
解決方法就係買過個鋼造既,好似$70(國產),但問題係會到個bolt carrier比個鋼bolt catch磨"洩"
我唔想個bolt carrier咁快玩完,所以我無換到,無得lock就無得lock罷了..

另外hop up係流既(我果枝係)較極d彈道都係亂飛
換個國產cnc hop up座同hop up膠就應該ok
但我窮咩都未換..想換左金身先再慢慢整~~

22 12
發新話題