44 123
發新話題

[認真] 愈愛愈深

梗係啦, 你同人地接觸唔夠多嘛~
所以冇必要咁心急, 起碼都要同人地傾得下計先啦~
溝通得多先至可以令到人地知道你既為人...亦可以令你知道人地既為人
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

問題係我地依加關係好混亂...
都冇乜講野...
我應該繼續落去定唔再等?

引用:
原帖由 Anonymous 於 16-9-2009 20:33 發表
問題係我地依加關係好混亂...
都冇乜講野...
我應該繼續落去定唔再等?
唔好等la
你主動d la,
i think好多女仔都係由無feel到有feel,
feel e家野唔係一定一開始就有ga,
感情係要慢慢地倍養ga,
但係進左力,唔得的話都唔會好後悔,係唔係?

引用:
原帖由 Jan 於 16-9-2009 20:43 發表

唔好等la
你主動d la,
i think好多女仔都係由無feel到有feel,
feel e家野唔係一定一開始就有ga,
感情係要慢慢地倍養ga,
但係進左力,唔得的話都唔會好後悔,係唔係?
係lor~做男仔點都要主動d!!!
慢慢培養下感情...時機一到就撻著人地d火 XD
你對人地好, 人地係會feel到既~
唔試就乜機會都冇~
5D mark II
580EX II

引用:
原帖由 天煞孤狼 於 16-9-2009 21:42 發表

係lor~做男仔點都要主動d!!!
慢慢培養下感情...時機一到就撻著人地d火 XD
你對人地好, 人地係會feel到既~
唔試就乜機會都冇~
師兄,你個icon都幾q wo!
同埋樓主要多多留意女事主係鐘意d咩,
先再採取行動,
同埋泡女係要錢ga
你有無錢先

引用:
原帖由 Jan 於 16-9-2009 21:50 發表

師兄,你個icon都幾q wo!
同埋樓主要多多留意女事主係鐘意d咩,
先再採取行動,
同埋泡女係要錢ga
你有無錢先
sonycat! so cute~
要細心, 又要埋堆..係女仔堆,打聽情報等等
雖然話談戀愛係講心,但有時候都要d實際野...錢都幾重要~
5D mark II
580EX II

Actually,
you need to let her to rely on you for something.
The best thing is to revision together or doing homework together,
once you've constructed such a relationship,
you will know more about her.

回覆 1# 的帖子

去講啦, 我之前都係咁, 雖然冇幾耐就散左, 但係而家我都冇後悔過, 因為我真係講出真心話

回覆 36# 的帖子

中學個陣仲會打聽情報
但大左反而唔會再用,有時慢慢同個女仔探下口風都可以摸到佢底
愛情係一場心理遊戲

回覆 32# 的帖子

野係搵黎講既ja
要講點會無野好講
女仔怕男仔多野講更怕男仔無野講!

引用:
原帖由 Anonymous 於 5-9-2009 00:34 發表
我有個女仔fd話過
同一個女仔未有進一步關系之前如果講得太多野(e.g.  心事、私事)既話
其實已經好難做到男女朋友
佢可能已經當左你係"好朋友"、"好兄弟"...

當然每人情況不同,小弟只係提出個人意見
我果時又係衰呢樣 ,不過係佢同我講佢既心事、私事

引用:
原帖由 dondon24 於 7-9-2009 18:46 發表

你講得好岩,我都同樓主差唔多,忍左好耐.雖然比佢拒絕左仲連朋友都冇得做,但係自己真係覺得好開心,至少我做左d野.
『如果愛上,就不要輕易放過機會。莽撞,可能使你後悔一陣子;怯懦,卻可能使你後悔一輩子。』既典型例子

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 9-10-2009 22:30 發表

『如果愛上,就不要輕易放過機會。莽撞,可能使你後悔一陣子;怯懦,卻可能使你後悔一輩子。』既典型例子
My Goddamn Case (雖然冇一輩子咁嚴重)

所以樓主千萬唔好放過機會, 要好好把握

44 123
發新話題