發新話題

[others] 大陸GBB手柄(少少分享)

引用:
原帖由 Kane 於 7-9-2009 13:55 發表
插唔入,汁兩下,好難乎?
請問又汁多小C?
1. "完掃" 出過幾款手柄其中有 hk416 款(我買左) , 唔洗 "執" 唔洗用ky 就 "插入" 左!
2. 唔係個個人有時間有架生o既 , 好多人都要好辛苦咁去搵食 , 所以都好珍惜賺到o既一分一亳 , 有平o既就係當然選擇 , 返到屋企又要教仔又或者俾另一半剝削埋大量o既私人時間 , 邊有時間搞 d 咁o野 , 百忙之中都仲可以揪到時間出o黎打 game 已經好難得 (尤其年過三十) , 我知執位可以係樂趣 , 但我諗大部分o既人係想有更多o既時間去 "玩" 而唔係 "執" , 亦都唔係咁多人會有貴師兄o既技術水平 , 買一件o野返當然唔希望要 "執", 可能貴師兄好幸福 , 有份好工 , d 錢好容易就賺到返o黎 , 又有好多餘o既時間 , 但唔係位位師兄都可以好似你咁! 幸好小弟家中早年添置左好多垃圾級o既工具(唔用o個時就係垃圾,非常阻定) , 都有磨機有鑽床有....依 d 問題其實都唔會難到我 , 但係咁o既品質....我唔會買o羅!

回覆 20# 的帖子

其實我都唔識 d 乜"C" 物 "C" , 只知家中小孩讀小二時就話 1CM "唔係好多o者" , 讀小三時就話 1mm "都唔係好多o者", 真係唔知佢有冇機會讀到上大學仲要係工程系又或者步小弟後塵玩埋搖控車 ,  我諗佢o個一刻先會領略到原來0.01mm 都可以差好遠!

引用:
原帖由 Kane 於 8-9-2009 03:19 發表

咁條9" 骨差一C 又點成條斜晒法?
小弟領略唔到伸延差1MM 叫成條斜晒 定差1CM 叫成條斜晒?
求教
小弟知識有限 , 教唔到閣下 , 不過有機會o既話師兄遇到咁o既情況就會知唔係外觀影響咁簡單!

引用:
原帖由 McDull 於 8-9-2009 14:47 發表

條骨歪左,咁裝係上面個D野,咪全部指歪晒囉。

咁當然,上面個D咩LASER呀,準星呀都可以教過晒。
唔只咁少!

引用:
原帖由 McDull 於 9-9-2009 16:21 發表

玩得槍,6角匙係一定要有,你拆SIGHT拆QD MOUNT都要用啦。

但係銼就。。。。。

好難講。。。。。。
銼都仲要唔同 size 呢!

引用:
原帖由 McDull 於 9-9-2009 16:21 發表

玩得槍,6角匙係一定要有,你拆SIGHT拆QD MOUNT都要用啦。

但係銼就。。。。。

好難講。。。。。。
仲有呀 , o個種膠唔用機磨有排搞!

發新話題