發新話題

那一天...

d關係都好複雜下

引用:
原帖由 Mr_O 於 2-10-2009 10:25 發表
d關係都好複雜下
你就係O先生?!!
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

回覆 47# 的帖子

哈哈~~唔係, 只是名有相似, 我並不是樓主所講O先生

我估結果都係同我響第二頁睇到個感覺或預計既一樣, 始終都覺得樓主既然覺得係咁無眼睇, 就廢事繼續落去啦, 免得自己眼冤!

引用:
原帖由 阿芝 於 2-10-2009 01:10 發表

好酸....
個心啦埋一汁bit得出血來....
更酸的陸續有來...

by 樓主

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 2-10-2009 01:18 發表
點解菊小姐好似想同你保持距離??]
小弟當時都係咁覺得...
但個問題係平時成日都同菊小姐keep住sms的...

by樓主

引用:
原帖由 Anonymous 於 2-10-2009 18:28 發表
我估結果都係同我響第二頁睇到個感覺或預計既一樣, 始終都覺得樓主既然覺得係咁無眼睇, 就廢事繼續落去啦, 免得自己眼冤!
結果係點就要大家繼續支持落去啦

by樓主

引用:
原帖由 Anonymous 於 2-10-2009 22:44 發表

結果係點就要大家繼續支持落去啦

by樓主
支持你
加油

致樓主, 睇到你一路發展, 峰迴路轉, 真係好酸.....加油!支持你

可能是天意吧
我選擇在中秋打出這第一篇最唔開心的回憶
因為係個幾禮拜內接二連三咁發生既事
所以可能會有d長, 真的不好意思

果日出黎玩完之後幾日
我如常咁番工
果晚收工番到屋企
我如常咁睇菊小姐個blog
先知原來佢同O先生又兩個出左去玩
一齊食飯, 一齊hea...
事後我問番O先生點解可以唔叫我
佢答我"咁你電腦壞左(我當時的確係), 又要番工, 好難搵到你架嘛..."
我好嬲"咁打個電話黎通知聲都得呱???"
佢竟然可以答番我"咁我唔慣打電話丫嘛..."
當時我已經搵唔到其他藉口去欺騙自己...

過左幾日, 我有一日放假
放假之前果日我打左俾菊小姐問佢有冇興趣大家去踩單車
因為之前都聽過佢話想踩單車
佢叫我問下其他人點先
然後我打左俾O先生, 佢問係咪剩係得我地三個
我話係, 因為其他fd都話有事
咁於事佢就話唔去啦, 話如果咁樣三個踩既話好似怪怪地咁
咁呢個由我約既踩單車活動就不了了之了
但其實我真係唔覺三個踩有咩問題
可能當時我只想滿足到菊小姐想踩單車既願望吧...

到我正式放假果日, 由於果日冇野做
咁岩有小學同學出黎聚會
所以就答應左去了
未去之前上左O先生屋企hea
佢話眼訓想訓陣, 叫我自己用電腦用到夠鐘就走
正當用下用下之際, 我見到桌面有個"踩單車大行動.doc"既野
開左黎睇, 發覺入邊都有d一個活動應該有既資料
時間, 地點
我竟然見到就係起聽日(即係我放假之後既第二日)踩去大尾篤
呢個時候O先生轉身望到我睇緊呢份文件, 我當然亦問佢到底係咩事
佢話有fd叫佢去, 不過應該都唔會去
然後又轉身訓番了
我當時好賤格咁睇左佢同菊小姐既msn record...
發覺入邊講左好多佢兩個同一班我都識既fd聽日去踩單車點點點既詳情...
既然我所想既已經得到證實, 而O先生又唔向我承認
我冇必要再問d咩
適逢剛好夠鐘落去搵班小學同學, 於事都走了
好記得臨走前灰溜溜咁對O先生講左句"希望你聽日玩得開心d"...
當晚小學聚會完之後我自己一個起街頭閒逛左好耐
心諗到底點解佢地會咁對我

到左第二日, 我要番工, 而我亦知佢地成班去左踩單車
我忍唔住sd左個sms俾菊小姐"玩得開心d"
我諗佢都好驚訝點解我會知...
佢即刻覆番我, 問我起邊做緊咩
我同佢講番緊工, 唔駛理我啦
之後佢再sd幾個sms過黎我都冇理到佢

當晚我打左篇野上blog
我反思到底咩係"好朋友"
曾經我以為O先生同菊小姐都係我既好朋友
我好放個心俾佢地, 以為佢地真係好可信
殊不知到最後我竟然得到呢個下場
推我個約, 都算啦, 或者三個人踩真係會怪d
但起我冇收過任何通知, 如果唔係我自己睇都唔會知既情況下
你地成班我都識既朋友出去踩單車
仲要對我完全保密
呢d叫"朋友"?
而O先生同菊小姐兩個真係算係我既"好朋友"?
當晚我自己都俾唔到答案自己
只記得起blog度打過
"原來呢個世界, 當你以為人地係好朋友, 咩都同佢地講, 覺得佢地起碼會有一半咁對番自己
最後得出黎既結果, 原來係只有你當佢地係好朋友, 佢地根本冇當過你係d咩"

那一天...我哭了

待續

咁又係, 如果d兄弟大家有感情瓜葛, 好多時都會反面

追完D文
以為有轉機點知係轉向下
個心真係好似芝姐咁講好酸

或許 我身邊都有這種人存在

好想追埋落去

發新話題