發新話題

那一天...

回覆 104# 的帖子

x2

引用:
原帖由 Anonymous 於 12-1-2010 01:49 發表
雖然聽日要考試, 不過心血來潮都係想更新下...

果一日之後...我都有keep住去睇菊小姐既blog
當時我覺得, 菊小姐對於我會咁做真係好出乎意料
唔開心之餘...當時既佢需要有人俾佢傾訴下
於是順理成章, O先生自自 ...
有得回到起點都係好事.......我的起點...已不復再...

樓主有冇新留言呀
好心急呀

樓主返來呀!!!!!
夠鐘上水!!!!!!

其實隔左咁耐都唔打係有原因的...
小弟諗左咁耐, 都係諗唔到一個好既手法去演繹果日之後我同菊小姐發生既事...
雖然係發生左好多事...但好多都同我係冇直接關系的...
抱歉要大家久等了...

果日之後冇耐...
我地義工有個camp要搞, 預備時間為個零月
個零月期間當然需要開會商討d野
期間菊小姐同我另一友人a多次有意見上既衝突...
結果導致該次活動由頭都尾都成為左菊小姐同友人a既戰場...
當然無辜既人都有被牽連...
O先生自自然去左菊小姐果邊...小弟又覺得菊小姐唔係真係岩哂所以撐友人a...
終於到左去camp, 原本已經因為一個小小誤會導致我同友人a俾菊小姐果邊既人話得好犀利
(但事後我地班大既圍內講番起我同友人a完全冇做錯...根本係菊小姐果邊d人誤會左...)
然後更因小弟當眾犯左個低級錯誤令到佢地覺得自己更加係岩哂咁...
好了...去完camp, 以為終於捱了過去, 一切相安無事
殊不知過左兩個禮拜左右菊小姐果邊既人大量發佈一d關於今次camp既文章
內容亦都不外乎係關於我同友人a...
小弟看畢之後睇唔過眼, 決定作出反擊...
結果導致我同菊小姐岩岩先修補好既關系再次出現一大個缺口...
亦當然令到菊小姐同O先生越行越埋...
當時已經知道菊小姐真係對O先生有意思, 但O先生又好似唔多願意咁...
小弟果陣已經知道自己係完全冇希望...所以說服左O先生接受左菊小姐既美意
我覺得只要見到菊小姐開心就可以了...
過左一段時間我由某d途徑知道O先生同菊小姐兩個話過等到某一時期就會真正起埋一齊...
但之後唔知有d咩事...菊小姐單方面收番呢個承諾
由佢個blog得知菊小姐都唔係太開心...
而小弟都起呢個時候乘機再向菊小姐表達"只係想做個好好朋友"既意思
而菊小姐都接受左...
最後到左今時今日, 兜兜轉轉左兩年幾
始終都係同菊小姐未做到戀人
但始終都仲係好朋友
雖然冇同佢好似岩岩識果陣講(實情只係sms...)得咁多野
但我希望可以慢慢去同佢build up番以前既時光
當然我唔會放棄再去追求同佢一齊既機會
但我都同時起更多既新環境發掘緊更多機會
小弟自問發生過咁多事...個人真係變左好多
由其俾O先生同菊小姐同埋其他人夾埋呃過一次之後
個人變得多疑左...一個人果陣會成日亂諗野
慶幸我有班新朋友去聽我呢個無聊人成日起度呻...

這一天, 我和她的故事暫時完結了
這一天, 我可以說自己已放下了菊小姐, 不會再強求任何事
這一天, 多謝咁多位以黎一直既支持, 一直既忍耐, 一直既等待
這一天, 多謝CGF有個咁好既地方去俾我放低哂呢兩年幾既點點滴滴

希望有一天能再跟大家分享自己的內心世界

做得朋友未必不是福呢
人要向前看

引用:
原帖由 Boniface 於 28-1-2010 03:28 發表
做得朋友未必不是福呢
人要向前看
我會的
多謝師兄

引用:
原帖由 Anonymous 於 28-1-2010 00:58 發表
小弟諗左咁耐, 都係諗唔到一個好既手法去演繹果日之後我同菊小姐發生既事...
抱歉要大家久等了...

果日之後冇耐...
我 ...
不錯既故事

非常多謝樓主一路以來既分享...
祝你..每天過得開心~
繼續準備自己 等待一個適合既女孩子 =)
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

引用:
原帖由 Anonymous 於 28-1-2010 00:58 發表
抱歉要大家久等了...

果日之後冇耐...
我 ...
恭喜樓主終於放低
祝你搵到真正適合你既另一半

樓主的確強....
故事睇到在下都有點想喊....
當日...我同好朋友都識到一個女仔
而我又係對果個女仔冇意思,我個朋友又好想追佢....
誰不知...因為工作地方同個女仔好近...所以我地晚晚都偷偷地約出泥見....
而我朋友...只好當咩事都冇發生過....而我最終都冇同個女仔一齊...
足足拖左成年...

引用:
原帖由 Anonymous 於 22-2-2010 03:15 發表
樓主的確強....
故事睇到在下都有點想喊....
當日...我同好朋友都識到一個女仔
而我又係對果個女仔冇意思,我個朋友又好想追佢....
誰不知...因為工作地方同個女仔好近...所以我地晚晚都偷偷地約出泥見....
而我 ...
唔一齊都可以搞野架!

回覆 117# 的帖子

曾經有一次問佢...不如上我屋企訓lo,我屋企冇人(持住講笑)
但係個女仔...念都唔念就答我好呀....
我就同佢講返講笑咋...(因為佢都唔係我女朋友= =)
講完呢句之後我俾佢罵左勁耐
又話:係呀!我呢d女仔係唔岩你嫁,我知你唔會接受我呢d出泥玩嫁女仔
你呢d乖仔,只係鍾意埋哂d乖嫁女仔,就小小機會都唔比我...
自呢件事後...我地冇再傾過計,冇再出過泥....

引用:
原帖由 Anonymous 於 23-2-2010 02:05 發表
曾經有一次問佢...不如上我屋企訓lo,我屋企冇人(持住講笑)
但係個女仔...念都唔念就答我好呀....
我就同佢講返講笑咋...(因為佢都唔係我女朋友= =)
講完呢句之後我俾佢罵左勁耐
又話:係呀!我呢d女仔係唔岩你嫁,我 ...
有食唔食...罪大惡極...人地痕呀死仔!

那一天, 我會祝福樓主你找到出口, 同時找到新的出路~!
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

發新話題