21 12
發新話題

有關租場

有關租場

小弟讀緊某間專上院校    有意搞wargame  day

大約2X - 3X人      全新手

請問現在係唔係全部俾錢場已經用曬國狗? 有兩面力?
(如果係兩面力   邊個場會允許 底中力 自帶槍???)

邊個場 最唔會 "DUM 波鐘" , D 槍 保養最好???

請大家俾D提議!
THX

室外 室內

室外

THX

引用:
原帖由 koch123 於 14-9-2009 19:59 發表
室外

THX
如果你係團體book場
個場只會跟你set嘅限制 (ofcourse under合法火力)
呢個時候個場嘅責任只係比裝/比lunch/比車/比教練/教你用/講解場地/分場/買保險
其他閣下自理

引用:
原帖由 koch123 於 14-9-2009 00:31 發表
小弟讀緊某間專上院校    有意搞wargame  day

大約2X - 3X人      全新手

請問現在係唔係全部俾錢場已經用曬國狗? 有兩面力?
(如果係兩面力   邊個場會允許 底中力 自帶槍???)

邊個場 最唔會 "DUM 波鐘" ...
其實與其睇槍, 你睇下個場既位置先, 好似田夫仔哥d場雖然好玩, 不過勁入唔方便, 好似去到西頁哥d交通咁好既場, 又唔會好大, 與其就槍, 不如就場好啦, 上下網睇下人地對d場有d咩睇法.

另外如果夠人多既, 建議唔好同其他唔識既人join你地全新手既隊, 先唔好講不死人, 你地既火力同經驗都唔夠人地打....

場地用槍國唔國狗都唔係太大問題啦, 原裝力勁極有限啦....勁極有限....槍方面網上d師兄都有唔同既意見, 個人覺得SSS既槍好唔O店,有次壞左槍就借左來用一次, 結果...花灑.....

dum唔dum波鐘其實睇你個場打成點同你幾點去到個場, 如果場場都有人玩lone wolf隨時半日玩得2-3場, 如果快快手死晒再開波可以打好多場. (不過你預新手有過半都唔敢前行..)

最好就找到個玩開既朋友問一下OR叫他組團會好D.

幾多個人頭可以包場?

引用:
原帖由 koch123 於 14-9-2009 22:06 發表
幾多個人頭可以包場?
一個場有好多個細場既, 通常一個阿sir帶一個場, 我未book過場唔知詳情, 不過你有20-30人應該夠晒每一次自己人玩一個細場, 詳情問一下場地方面比較好

有d場15-16個已經得,你有二三十個,ok

around$200 is ok!!!

但我見好多場都話自攜槍唔可以OVER  兩面

但學校好多人打底中

請問邊個場接受自攜槍唔超過 1.9J 就可以?

THX

引用:
原帖由 koch123 於 17-9-2009 21:38 發表

但學校好多人打底中

THX
最緊要係你地成班有共識打幾大多
租場果到咁講係唔想多新仔租槍 打果一面力 你就拎支底中

上次打GAME 有班連租場D綠網10M內都打穿埋 咁都租到 有咩問題

問下這間,起碼唔會dum波鐘
www.ltwar.com

戰谷1 cqb 幾好玩

引用:
原帖由 koch123 於 17-9-2009 21:38 發表

但學校好多人打底中

THX
唔超過 1.9J 就可以....你不如問邊個場接受自攜槍超過 1.9J......之後你又問邊個場會干涉你把槍係咩力仲好....

通常都係搞手帶工具來check槍, or玩家自律, 所以如果你有班信任既friend底玩開同火力既就最好, 如果你比外人加入, 隨時見到鬼火或不死人.....到時一係就玩得唔盡興, or學壞左跟他一齊做不死人

引用:
原帖由 mingjoe 於 17-9-2009 22:09 發表
問下這間,起碼唔會dum波鐘
www.ltwar.com
租槍係唔係國狗?  自攜槍什麼限制?

THX

21 12
發新話題