發新話題

你覺得生存係為左mud??

引用:
原帖由 kennard 於 15-9-2009 19:57 發表

其實呢  我覺得如果人生冇目標
生活就冇哂意義   時間保貴   冇謂哂哂d時間la
能夠活到日日開心  相信係最好ge目標
更重要既係到死之前一刻係無遣憾

當然又可以話死咗生前係點都無所謂

引用:
原帖由 surefire0828 於 15-9-2009 20:00 發表

更重要既係到死之前一刻係無遣憾

當然又可以話死咗生前係點都無所謂
點解死左生前點都冇所謂ge

誕生就係一個開始,有開始所以有結束,中間係點其實無乜所謂
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 kennard 於 15-9-2009 20:02 發表

點解死左生前點都冇所謂ge
生前你做過咩都好 對死左之後既你有咩意義呢?
你已經離開呢個"世界"

引用:
原帖由 surefire0828 於 15-9-2009 20:05 發表

生前你做過咩都好 對死左之後既你有咩意義呢?
你已經離開呢個"世界"
我覺得  生前做ge事 死左之後就好似冇左
但係我相信  一定有一會記得你ge野
每一秒過去  都成為歷史   實有人知ge
(只係個人意見)

生有限,活無限
鵰。豹。狸。獅。狒

人 係需要有目標既, 無目標既人, 同條咸魚有乜分別呢?
我既目標係好好咁過生活

老老實實...日日營營役役真係唔知為咩

一切既辛苦一切既壓力一切既不快樂都係每個人自己一手一腳製造出黎給自己..甚至也製造給別人

所以我覺得人真係好犯賤

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 15-9-2009 21:08 發表
老老實實...日日營營役役真係唔知為咩

一切既辛苦一切既壓力一切既不快樂都係每個人自己一手一腳製造出黎給自己..甚至也製造給別人

所以我覺得人真係好犯賤
我都覺得lor
但係如果mud都唔做 就一定得唔到開心

引用:
原帖由 於 15-9-2009 21:13 發表
我日日都當係自己最後一日生存...最少我突然之間唔響度..做唔到100%冇遺憾....都起碼覺得自己冇後悔....何必諗咁遠既野...諗下而家可以響屋企上下cgf都好開心啦
哈哈   幾時都講  cgf係我地屋企

引用:
原帖由 於 15-9-2009 21:19 發表

若果做人太執著...會好辛苦....苦中作樂的話...好多野都睇得易好多
苦中作樂 lee樣野好難做到有時候

引用:
原帖由 於 15-9-2009 21:23 發表

冇嫁....習慣嫁咋....阿q精神lo有時...笑又係要做..喊又係要做....不如笑住黎做..
做人一樣..笑又係要做..喊又係要做..不如笑住做人啦
我以前都可以 mud都笑住嫁
不過愈大愈笑唔出

發新話題