27 12
發新話題

哈姆後花園.....馬來亞春色

後花園.......
都好多'玩具'喎
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 WAIKO01 於 13-4-2007 00:47 發表

那東西似是當年通用動力的遺產,在歐洲也見它過的身影.
你指車定係乜?尼架確實係FMC既M113加附加裝甲,個炮塔都係FMC既產品,當年89天安門事件之前,曾經用呢個炮塔裝上國產86式IFV底盤做外貿裝甲車……

引用:
原帖由 Hamlet 於 13-4-2007 07:49 發表

你指車定係乜?尼架確實係FMC既M113加附加裝甲,個炮塔都係FMC既產品,當年89天安門事件之前,曾經用呢個炮塔裝上國產86式IFV底盤做外貿裝甲車……
但我想問問韓國的k-200和這架M113加附加裝甲有沒有關係,因為我看到兩者也像是一台拉闊了的m113(車長機槍的位置可以并列放置.)
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 #18 WAIKO01 的帖子

你估計得無錯,馬來西亞既M113原來早已經轉讓過佢地空軍既地面防衛部隊,然之后買入K200,2000年升級至K200A1,個炮塔係韓國佬既仿制品……

引用:
原帖由 Hamlet 於 14-4-2007 09:25 發表
你估計得無錯,馬來西亞既M113原來早已經轉讓過佢地空軍既地面防衛部隊,然之后買入K200,2000年升級至K200A1,個炮塔係韓國佬既仿制品……
rz.....

支那人 不等如 中國人

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

另外想問問這是紅箭8??
支那人 不等如 中國人

引用:
原帖由 Hamlet 於 11-4-2007 21:25 發表

請小心你既用詞……佢啲咁既品味……點會係我既客戶呢……PT-91M都學人買……要買都同我買MBT-2000或者雷克勒啦……新加坡都係一個款……竟然買二手豹二A4去替換AMX-13………………………………
但新加坡撿了個便宜大碗回來,而馬仔就.....撿了個過期貨尾回來.兩者還是有少許分別的.
支那人 不等如 中國人

回覆 #21 WAIKO01 的帖子

係巴基斯坦既翻版貨……Baktar Shikan

引用:
原帖由 Hamlet 於 16-4-2007 14:17 發表
係巴基斯坦既翻版貨……Baktar Shikan
再一次,rz ......馬仔的品味真是......
支那人 不等如 中國人

回覆 #24 WAIKO01 的帖子

又唔係既,印象中红箭-8都係用呢個名義去出口,包括波黑戰爭一野炸殘塞族軍M-84既都係Baktar Shikan,未來或者會由中國引進KS-1防空導彈系統,連帶附送FN-6肩托式防空導彈……

引用:
原帖由 Hamlet 於 18-4-2007 22:18 發表
又唔係既,印象中红箭-8都係用呢個名義去出口,包括波黑戰爭一野炸殘塞族軍M-84既都係Baktar Shikan,未來或者會由中國引進KS-1防空導彈系統,連帶附送FN-6肩托式防空導彈……
又做成一單大生意呀

引用:
原帖由 Hamlet 於 18-4-2007 22:18 發表
這麼說巴佬做出口,祖國做生產 大家有錢齊齊袋. .不過,這樣下去我開始為馬仔的後勤部門擔心了.
支那人 不等如 中國人

27 12
發新話題