發新話題

台破大批槍彈走私

係時候換新嘢嘞~~~~~~
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

MP5K with case
心愛的太多∼要買的數不清楚

引用:
原帖由 一等兵 於 26-9-2009 23:46 發表
係時候換新嘢嘞~~~~~~
仲勁過國軍D裝備
delete

回覆 17# 的帖子

傳說中既古惑的箱黎咖
新聞有播佢地係公路標心...都幾惡死

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 27-9-2009 00:17 發表
傳說中既古惑的箱黎咖
新聞有播佢地係公路標心...都幾惡死
有線有講呀
搵下link先

台灣都幾大火力下bor

係突然大咗好多
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

台警破獲最大宗槍彈走私

計上次有P90後, 今次有以色列 TAR21

台警破獲最大宗槍彈走私
(明報)2009年9月26日 星期六 22:00

台灣    警方昨日在高雄搜查一艘漁船,檢獲自菲律賓    走私槍械181支、子彈2萬2685發,是歷來最大宗軍火走私。

在記者會上,181支槍械和2萬2685發子彈擺滿整個廳堂,宛如一座彈藥庫,各式長短槍都有,其中有火力強大的衝鋒槍、步槍和罕見的皮箱式暗殺衝鋒槍及達姆彈。

警方多月前接獲情報指出,藏匿在屏東的丁姓主嫌遙控高雄籍鴻興號,準備自菲律賓走私大批槍械來台。

南打中心與高雄港務警察局等組成的專案小組,經長期蒐證、埋伏,昨天掌握鴻興號自旗津進港靠岸,埋伏員警一擁而上,當場在漁船船艙起出多個手提袋裝的重物,全部依法查扣清點,赫然發現都是槍彈。

經過鑑識,這些長短槍都是精良的制式槍彈,分別為義大利    、德國    、以色列    和美國    等製造,部分槍械是特勤人員和職業殺手所使用。

(中央社)

槍械181支、子彈2萬2685發
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

真係大開眼界,有無師兄有新聞條link?
thx~
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 HunterX 於 27-9-2009 03:56 發表
槍械181支、子彈2萬2685發
一個連都係差唔多架乍....

嘩....支支一槍兩匣...重有埋silencer
唔通市面好多殺手!?

唔好銷毀個盒呀,好珍貴架
唔要不如比我啦

引用:
原帖由 Boniface 於 27-9-2009 02:40 發表
台灣都幾大火力下bor
黑幫應該係咁架麻..... ....
二三十年代美佬都機槍火拼....我地依家都仲刀光劍影..冇的睇頭..

都好兇狠wor...........
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

發新話題