發新話題

電槍 - 單發 vs 連發

電槍 - 單發 vs 連發

各位師兄, 早兩日去左打 CQB
因為支 KSC G17 買唔到彈匣, 所以帶埋支 金弓 G36c 去
原來當日玩手槍/單發, 於是我就準備 G36c 打單發
有位疑似老手同我講, 你都係 set 連發, 但係單發出啦
你 set 單發, 續彈發, 支槍好快打柴架

想請問各位師兄, 其實單發係唔係比連發更"傷槍"呢 ?
遇到呢種情況, 你會點做呢 ?

討論下, thanks

順便請問有無師兄知道, 邊間有貨(ksc G17彈匣)
行左好多間都無貨...一個彈匣打 cqb = 死梗
我的兄弟如下 :
Canon 5D
Canon 24-105 L IS USM
Canon 70-200 f/4 L IS USM
Canon TS-E 24mm f/3.5 L
Canon 85mm f/1.8
Sigma 150mm F2.8 APO MACRO
Tamron 500mm F8 Reflex
HELIOS40 1.5/85mm
Metz 58 AF-1 digital
Gitzo 1940
http://www.ThxChing.com

...個位師兄想你買新槍丫...

連射單發出,支槍一甲內可以bye bye

ksc的貨都係等多一排啦,代理遲左出貨丫..

單發係比連發更傷槍
但set 連發打單發唔見得有咩分別...

打單發當然係用gas槍啦!

佢教你吊雞

引用:
原帖由 skynet1983 於 29-9-2009 12:31 發表
...個位師兄想你買新槍丫...

連射單發出,支槍一甲內可以bye bye

oh thank you 晒師兄
我的兄弟如下 :
Canon 5D
Gitzo 1940

引用:
原帖由 ZaMaR 於 29-9-2009 12:34 發表
單發係比連發更傷槍
但set 連發打單發唔見得有咩分別...

打單發當然係用gas槍啦!
唉, 即係兩種都死
咁如果無其他方法, 二選一
師兄, 你會選上面兩種方案 ? (set單打單 / set連打單?)

呀, 仲有一個問題, 支 G36c, set單發,打單發既時候, 每隔一陣都會有幾粒嘔出來(即係唔係正常射出來)
金弓/國狗, 單發有咁既情況, 正常嗎 ?
我的兄弟如下 :
Canon 5D
Gitzo 1940

引用:
原帖由 skynet1983 於 29-9-2009 12:31 發表

師兄, 以你估計, "等多一排" 大約幾耐到呢 ?
純討論/估計only, 到時唔到貨都唔係你問題

thanks
我的兄弟如下 :
Canon 5D
Gitzo 1940

引用:
原帖由 xhirt 於 29-9-2009 02:54 PM 發表

唉, 即係兩種都死
咁如果無其他方法, 二選一
師兄, 你會選上面兩種方案 ? (set單打單 / set連打單?)

呀, 仲有一個問題, 支 G36c, set單發,打單發既時候, 每隔一陣都會有幾粒嘔出來(即係唔係正常射出來)
...
我支 G36c都係啦.....
新国産G36質素開始下降,極品不再
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 Mr.X 於 29-9-2009 16:40 發表
我又唔覺有咩問題 我個把不過是燒左fuse 唔想換 放左

引用:
原帖由 xhirt 於 29-9-2009 12:16 發表
各位師兄, 早兩日去左打 CQB
因為支 KSC G17 買唔到彈匣, 所以帶埋支 金弓 G36c 去
原來當日玩手槍/單發, 於是我就準備 G36c 打單發
有位疑似老手同我講, 你都係 set 連發, 但係單發出啦
你 set 單發, 續彈發, 支 ...
的確係
因為會扣壞個電組
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

通常狂打發可能會打壞個單連發選擇制!(可能電片接觸不良)
我支金弓552都係咁壞, 不過都打咗好耐,
兩年打6場到, 單發多過連發!
金弓SIG552! 正!

引用:
原帖由 Mr.X 於 29-9-2009 16:40 發表
幾時極品過 有幾極品
心愛的太多∼要買的數不清楚

引用:
原帖由 xhirt 於 29-9-2009 14:56 發表

師兄, 以你估計, "等多一排" 大約幾耐到呢 ?
純討論/估計only, 到時唔到貨都唔係你問題

thanks
我下星期落去mk...開始有d貨有得返...

發新話題