24 12
發新話題

高能濃縮口糧問題

高能濃縮口糧問題

引用:
from http://home.kimo.com.tw/hf3a/SF10.htm
狙擊手通常會以高能濃縮口糧作為食物及熱量來源,這種特別設計的口糧,可將一個人一個禮拜的熱量所需,縮減到只有半個便當盒大小,其中蛋白質與卡路里含量極高,並添加了多種維生素與其他營養成份;至於口味嘛,筆者曾吃過,其外觀及口感與鳳梨酥差不多,只是忘了加糖與鳳梨餡,吃起來跟啃肥皂差不多,真是難吃,但真的很有擋頭,一塊5公分立方的口糧,讓筆者在18小時內無絲毫飢餓感,其間包括6個小時全付武裝的戰鬥訓練課程,其體力消耗可想而知。
請問大大們知唔知邊度可以買到?(or有冇得買)

雖然未有咁誇 , 不過旺角間攀山訓練中心有運動用既energy gel , 一樣原理.
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

請問大約幾錢?

This is what you need~~
Caloriemate~~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-4-2007 17:41 發表
This is what you need~~
Caloriemate~~
這個以前聽人講過,原來係呢隻....謝謝大大
有錢時買番舊試下先,thx

引用:
原帖由 Davis 於 13-4-2007 18:36 發表

這個以前聽人講過,原來係呢隻....謝謝大大
有錢時買番舊試下先,thx
吉之島有售...十五蚊五條...好似,一pack....

其實重有d 穀類條,重有樓上大貓既power-gel....全部用途差唔多...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-4-2007 18:39 發表

其實重有d 穀類條,重有樓上大貓既power-gel....全部用途差唔多...
跑Marathon / 長時間行山既人常用...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 13-4-2007 18:45 發表

跑Marathon / 長時間行山既人常用...
prefer朱古力....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-4-2007 18:39 發表

我記得呢隻好似有餅乾版同朱古力版,唔知穀類條,餅乾版同朱古力版,邊隻可以挨耐d?
因為學校遲d有飢艱20,我諗著開波前食d

引用:
原帖由 Davis 於 13-4-2007 19:09 發表

我記得呢隻好似有餅乾版同朱古力版,唔知穀類條,餅乾版同朱古力版,邊隻可以挨耐d?
因為學校遲d有飢艱20,我諗著開波前食d
飢饉.... 不如食餐飯先去好過啦...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-4-2007 19:10 發表

飢饉.... 不如食餐飯先去好過啦...
之前飢饉試過開波前食飯,但係過左大約10個鐘之後開始肚餓......

引用:
原帖由 Davis 於 13-4-2007 19:15 發表

之前飢饉試過開波前食飯,但係過左大約10個鐘之後開始肚餓......
咁你呢條野都算食物ga ma...

o....its make me remember "snake"......

i visit yunnan last time, also ate energy bars......
but the feeling cant instead of food.....

city"超級"都有.....十蚊一盒(兩條)

引用:
原帖由 adrianyahk 於 13-4-2007 19:41 發表

咁你呢條野都算食物ga ma...
但係多d可以頂多d嘛(compare with正餐)

24 12
發新話題