發新話題

煩請各位玩英軍的師兄指點小弟 ~

引用:
原帖由 marcooo 於 10-11-2009 20:15 發表
過關會被人捉?

如果我坐飛機,個人著住避彈衣同戴住頭盔,會捉我?

邊條例?
條例我唔係好記得清楚,但警務人員最基本可以用"引起公眾恐慌"為理由即刻帶你走,再查你所戴的頭盔及所著的避彈衣是否具"防彈"功能,若否,就未必有事,若是呢,印像中具"防彈"功能之物品為"戰略物品",持有就好似會被控告

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 10-11-2009 20:56 發表

條例我唔係好記得清楚,但警務人員最基本可以用"引起公眾恐慌"為理由即刻帶你走,再查你所戴的頭盔及所著的避彈衣是否具"防彈"功能,若否,就未必有事,若是呢,印像中具"防彈"功能之物品為"戰略物品",持有就好似 ...
試一次就有人清清楚楚話過你知囉

btw
應該係海關理 定係 警察理呀??
delete

回覆 46# 的帖子

即係我一上飛機,D空姐就覺得我"引起公眾恐慌",叫英國D警務人員帶我走?
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 10-11-2009 21:06 發表
即係我一上飛機,D空姐就覺得我"引起公眾恐慌",叫英國D警務人員帶我走?
絕對有可能~

回覆 49# 的帖子

咁就代表"著住避彈衣同戴住頭盔"係犯法?
[img][/img]

引用:
原帖由 derek_lok 於 10-11-2009 21:04 發表

試一次就有人清清楚楚話過你知囉

btw
應該係海關理 定係 警察理呀??
ASU拉左先,再pass比海關or兩面一齊查

引用:
原帖由 marcooo 於 10-11-2009 21:11 發表
咁就代表"著住避彈衣同戴住頭盔"係犯法?
有可能
最基本你"引起公眾恐慌"

回覆 52# 的帖子

頭盔就真係幾礙眼,"引起公眾恐慌" 真係唔出奇

避彈衣著係衫裡面自衛用都犯法?

既然係有法可犯,即係有犯可依
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 10-11-2009 21:27 發表
頭盔就真係幾礙眼,"引起公眾恐慌" 真係唔出奇

避彈衣著係衫裡面自衛用都犯法?

既然係有法可犯,即係有犯可依
請提供合法理由/證據證明你有權合法持有"戰略物品",再提供合理理由證明你有幾需要著避彈衣以作自衛,同點解唔報警要求警方保護

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 10-11-2009 20:56 發表

條例我唔係好記得清楚,但警務人員最基本可以用"引起公眾恐慌"為理由即刻帶你走,再查你所戴的頭盔及所著的避彈衣是否具"防彈"功能,若否,就未必有事,若是呢,印像中具"防彈"功能之物品為"戰略物品",持有就好似 ...
機場特警持MP5巡邏,或英軍在希斯路機場Full Gear
又會否引起"公眾恐慌"???

引用:
原帖由 B20_hk 於 10-11-2009 21:51 發表

你係軍/警 值勤人員咪得囉~~如果你係你都可以架~~

delete

引用:
原帖由 B20_hk 於 10-11-2009 21:51 發表

師兄,佢地係警察同軍隊呀唔好玩我la你,好冇?

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 10-11-2009 21:32 發表

請提供合法理由/證據證明你有權合法持有"戰略物品",再提供合理理由證明你有幾需要著避彈衣以作自衛,同點解唔報警要求警方保護
香港大把有錢人...你估每個人是否需要提供合理理由有幾需要著避彈衣以作自衛???
乜都要報警要求警方保護,警方咪好唔得閒?

上年陳冠希返港...你估佢有冇著避彈衣和要求警方保護?

"戰略物品"係有機會被海關捉
你估吓用乜條例???

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 10-11-2009 21:54 發表

師兄,佢地係警察同軍隊呀唔好玩我la你,好冇?
我見到警察同軍隊都會騖?
警察會強姦人...軍隊會雞姦人

Joking Only

引用:

睇藍字

發新話題