發新話題

玩wargame人仕年齡不斷向下..........

玩wargame人仕年齡不斷向下..........

年輕化......好事定壞事??

可能睇落無咩問題,香港係自由社會.....

但係,箇中既潛藏問題.....會唔會導致他日發生能夠影響玩wargame既導火線?

引用:
原帖由 hypermax 於 14-4-2007 09:27 發表
年輕化......好事定壞事??

可能睇落無咩問題,香港係自由社會.....

但係,箇中既潛藏問題.....會唔會導致他日發生能夠影響玩wargame既導火線?

有正常教育都唔怕既(比如,只少,唔好拎把槍4圍走唔用槍袋,or射路人)

但多年輕人玩既話....都可能令學校去推廣wargame

加上本人...由中一玩wargame

i think the main reason is there are many china airsofts
and the students are more easy to buy it
long time no play ....

引用:
原帖由 wonglk 於 14-4-2007 10:46 發表

有正常教育都唔怕既(比如,只少,唔好拎把槍4圍走唔用槍袋,or射路人)

但多年輕人玩既話....都可能令學校去推廣wargame

加上本人...由中一玩wargame
正面就係囉,假若接二連三發生氣槍傷人,你估學校會點諗??

事緣我見到有GAME友話見到有人用AIRSOFT射警察,件事過無耐,個GAME友發現射警察果個人再想用AIRSOFT射人,佢就用AIRSOFT射返佢..........完全唔係GAME場入面發生既事,試問聲心智成熟既人點會咁做?仲要做完POST上網講.................

咁師兄意下如何呢?
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

玩既細路多又話佢地唔識諗,
假如今日無細路玩 , 他朝就無後生仔玩wargame
難道剩低我地一班老人精玩乎 ?

新仔果陣 , 邊個都低能無知過架啦 ! 何以咁serious.
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

無話唔比佢地玩,只係想重視下個問題

引用:
原帖由 hypermax 於 14-4-2007 12:44 發表
事緣我見到有GAME友話見到有人用AIRSOFT射警察,件事過無耐,個GAME友發現射警察果個人再想用AIRSOFT射人,佢就用AIRSOFT射返佢..........完全唔係GAME場入面發生既事,試問聲心智成熟既人點會咁做?仲要做完POST上網 ...
係呀...我都有睇,有幾個師兄叫佢唔好用槍射返人,叫佢最好報警,佢就話人串佢,跟住又投訴人.......
唉!你話有咩辦法唔遲早死,遲早好似日本要1J以下或全面禁槍就多得佢地唔少!
國狗的確係平使好多學生哥都可嚐到wargame帶來的樂趣,但之後帶來負面影響可真不少呢....!

一句講晒 , 管唔來.
而且細路並不代表成個wargame界.
呢個香港仲有好多好似你同我咁奉公守法既game友的話
莫非區區一班響文具舖買槍玩既屋村細路就可以攪到破壞麼?

我覺得出面0既人唔係咁睇0架
一個 wargame player 有問題可以影響好大呀
:x
Canon 奴隸
EOS 5D II,  EOS 30D, EF 50mm1.4,  EF 17-40L, EF 24-70L, EF 70-200 2.8L IS,  EX580 II,  Metz MZ 54

其他人會一竹桿打一船人呀
小心小心
Canon 奴隸
EOS 5D II,  EOS 30D, EF 50mm1.4,  EF 17-40L, EF 24-70L, EF 70-200 2.8L IS,  EX580 II,  Metz MZ 54

引用:
原帖由 小佛佛 於 14-4-2007 13:45 發表
其他人會一竹桿打一船人呀
小心小心
如果外人將我地同d細路相比的話 , 咁我都無辦法
但計我話最影響game界既始終都係d喪屍....

d喪屍係好大問題,但係外面 d 人唔會知呀嘛
但係一 d 唔生性0既死靚仔0係出面射親人問題就大好多啦
Canon 奴隸

引用:
原帖由 hugo 於 14-4-2007 13:10 發表

係呀...我都有睇,有幾個師兄叫佢唔好用槍射返人,叫佢最好報警,佢就話人串佢,跟住又投訴人.......
唉!你話有咩辦法唔遲早死,遲早好似日本要1J以下或全面禁槍就多得佢地唔少!
國狗的確係平使好多學生哥 ...
咁咪我地好快咪要轉玩 黃豆槍 .....
打wargame 不求生與死
生要盡力打退敵人
死要死得痛快 (要認死姐)

發新話題