發新話題

玩wargame人仕年齡不斷向下..........

最好好似車一樣,有牌照制度監管

死硬

引用:
原帖由 皇家御貓 於 14-4-2007 13:55 發表

如果外人將我地同d細路相比的話 , 咁我都無辦法
但計我話最影響game界既始終都係d喪屍....
香港而家係一沈百踩百踩反型社會,一粒BB彈、途人一隻眼,Wargame界十幾年建立嘅形像就乜都無

引用:
原帖由 -l- 於 14-4-2007 18:04 發表

香港而家係一沈百踩百踩反型社會,一粒BB彈、途人一隻眼,Wargame界十幾年建立嘅形像就乜都無
我都試過比個中一o既小朋友用氣槍係街射左幾野......:x

D 小朋友 !!! :x

I guess 應該好似 some other countries 18 以上 only ...

Licence is a really good idea !!

But seems 有 D 小題大造,

( 真槍有牌 = ok,     2 J Licence = ?! ) ^^

Yet 又無辦法 ~

引用:
原帖由 kelvinngrub 於 14-4-2007 19:05 發表
D 小朋友 !!! :x

I guess 應該好似 some other countries 18 以上 only ...

Licence is a really good idea !!

But seems 有 D 小題大造,

( 真槍有牌 = ok,     2 J Licence = ?! ) ^^

Yet 又無 ...
i m not 18 yet

個問題係玩槍人o既心態,
而唔係年齡。

佢地D槍買翻尼打人既。。。試問佢地邊有瞻打wargame:x
art is life , life is subjective

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 14-4-2007 20:31 發表
個問題係玩槍人o既心態,
而唔係年齡。

宜家最好由槍鋪做起....槍鋪除左講點用,應同d客講埋d安全既概念,有關既法例 ...d人都應該自律,珍惜現有既自由!
NO COMPROMISE!

引用:
原帖由 老鼠 於 14-4-2007 23:00 發表
宜家最好由槍鋪做起....槍鋪除左講點用,應同d客講埋d安全既概念,有關既法例 ...d人都應該自律,珍惜現有既自由!
D老細,有錢落袋仲得閒同D客咁多說話咩?不如密手D做多D生意唔好?
話知佢買黎真係打劫啦................香港做老闆既,好現實架!!!

係啦, setD 年齡 限制, 未夠18唔買得槍, 未夠16唔玩得

你未夠秤咩? 等幾年先囉, 玩遲幾年唔洗死既

唔係話夠16/18就唔會做白痴野, 只係大個d普遍係識稔d, 心態同年齡始終有關

人地馬老二個盒印住"18才"係有原因架!!
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 MF 於 14-4-2007 23:21 發表
係啦, setD 年齡 限制, 未夠18唔買得槍, 未夠16唔玩得

你未夠秤咩? 等幾年先囉, 玩遲幾年唔洗死既

唔係話夠16/18就唔會做白痴野, 只係大個d普遍係識稔d, 心態同年齡始終有關

人地馬老二個盒印住" ...
真係立例的話我支持呀 ,
雖然對呢個圈子打擊係一定有
起碼以後比外人覺得打game係有規有矩
對呢個圈子既形象都有幫助.

試想想 , 一個打合法槍 , 又心智成熟既成年人
好似日本咁樣既例對你有影響麼?
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 14-4-2007 23:44 發表

真係立例的話我支持呀 ,
雖然對呢個圈子打擊係一定有
起碼以後比外人覺得打game係有規有矩
對呢個圈子既形象都有幫助.

試想想 , 一個打合法槍 , 又心智成熟既成年人
好似日本咁樣既例對你有影響麼?
立得黎我已經成年啦~
NO COMPROMISE!

依方面,好睇個人!
有D會好守規 ;有D係街場玩,明知果到會有植樹活動(細路多)都照玩,好聲好氣叫佢唔好玩啦!俾面色人睇不等止,仲要係到玩,真係搏人拉!:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

發新話題