發新話題

玩wargame人仕年齡不斷向下..........

引用:
原帖由 hypermax 於 14-4-2007 12:44 發表
事緣我見到有GAME友話見到有人用AIRSOFT射警察,件事過無耐,個GAME友發現射警察果個人再想用AIRSOFT射人,佢就用AIRSOFT射返佢..........完全唔係GAME場入面發生既事,試問聲心智成熟既人點會咁做?仲要做完POST上網 ...
D人想自殺都同我買份保險見啦, D差人見到果D“人”又唔知果支槍真定假可以用.38射返轉頭架,外國又唔係未試過差人打死拿玩具槍既細路

引用:
原帖由 chrislau 於 15-4-2007 00:49 發表
依方面,好睇個人!
有D會好守規 ;有D係街場玩,明知果到會有植樹活動(細路多)都照玩,好聲好氣叫佢唔好玩啦!俾面色人睇不等止,仲要係到玩,真係搏人拉!:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x : ...
老實講, 如果係咁....我會比個教訓呢類人..........999....
我見到有班人拎住D機關槍(扮唔識)係XXX....唔知做乜, 好騖呀!!!!

咁五至十分鐘後......希望無超焦槍啦

引用:
原帖由 queen 於 15-4-2007 01:54 發表

老實講, 如果係咁....我會比個教訓呢類人..........999....
我見到有班人拎住D機關槍(扮唔識)係XXX....唔知做乜, 好騖呀!!!!

咁五至十分鐘後......希望無超焦槍啦
為左大部份守規矩既人辛苦建立既好形象 ,
呢d害群之馬真係姑息不得.
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

講到尾, 始終係人既本身修養同質素問題
本來無一物, 何處惹塵埃

始終心志成唔成熟好難介定........
Canon 奴隸
EOS 5D II,  EOS 30D, EF 50mm1.4,  EF 17-40L, EF 24-70L, EF 70-200 2.8L IS,  EX580 II,  Metz MZ 54

回覆 #35 小佛佛 的帖子

鎗品好, 人品自然好....

to 樓主,請問o係邊度睇到?
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 16-4-2007 08:36 發表
to 樓主,請問o係邊度睇到?
估都估到啦.........無謂係度幫人賣廣告吧

回覆 #38 hypermax 的帖子

'幼稚園'??

引用:
原帖由 14692 於 16-4-2007 13:42 發表
'幼稚園'??
又唔好咁話人......果度都有老手架,只係多左好多老馮問野,一味要話無錢但係想打game,或者係比電腦game茶毒既人大多數系果邊存在咁話者

仲有就係果d玩過一次就話要組隊果d................如果係game場見到佢地,教精佢地好定驚佢好?

引用:
原帖由 MF 於 14-4-2007 23:21 發表
係啦, setD 年齡 限制, 未夠18唔買得槍, 未夠16唔玩得
你未夠秤咩? 等幾年先囉, 玩遲幾年唔洗死既
唔係話夠16/18就唔會做白痴野, 只係大個d普遍係識稔d, 心態同年齡始終有關

人地馬老二個盒印住" ...
雖然18歲就唔一定諗野成熟,
但我覺得at least起碼已經係需要負擔法律責任既年齡.
唔洗到時報紙又寫咩不良少年,咩咩家庭
you just need to remember me

引用:
原帖由 hypermax 於 16-4-2007 18:29 發表

又唔好咁話人......果度都有老手架,只係多左好多老馮問野,一味要話無錢但係想打game,或者係比電腦game茶毒既人大多數系果邊存在咁話者

仲有就係果d玩過一次就話要組隊果d................如果係game場見 ...
喱句full豬肉出喎

引用:
原帖由 apache 於 16-4-2007 18:38 發表

雖然18歲就唔一定諗野成熟,
但我覺得at least起碼已經係需要負擔法律責任既年齡.
唔洗到時報紙又寫咩不良少年,咩咩家庭
good point,理得你心智成熟不成熟.過左18歲,就係需要負擔法律責任既年齡
呢個亦都係點解我認為玩game年紀年輕化既潛在問題之一:

[承擔法律責任問題]
出左事,當時人未夠年紀,邊個承擔責任???

引用:
原帖由 hugo 於 16-4-2007 20:26 發表

喱句full豬肉出喎
嗰面真係好好笑嘛......

引用:
原帖由 queen 於 17-4-2007 01:41 發表

嗰面真係好好笑嘛......
算啦~,果邊d人一開始話所有新人都welcome去發問
但係而家以經比班老馮新人,特別思想家等激到好慶........仲罵戰連場
再講埋個名,一陣又比人話我話晒果度所有人係小朋友啦...................

發新話題