發新話題

玩wargame人仕年齡不斷向下..........

引用:
原帖由 14692 於 19-4-2007 08:42 發表
算啦龍哥, 要睇化
睇化得黎都要正面面對下個問題先得啊~~~~~~

回覆 #76 hypermax 的帖子

面對.....又點, '牛皮燈籠'
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 19-4-2007 11:25 發表
面對.....又點, '牛皮燈籠'
點極唔明都好過比人話你點都唔點人

回覆 #78 hypermax 的帖子

做過咁又點.......唉......化

引用:
原帖由 hypermax 於 19-4-2007 11:28 發表

點極唔明都好過比人話你點都唔點人
嗯,我也相信有很多"一些買了槍回來,但不知道如何安全使用的迷網人們",所以我也會盡自己所能做到的去做.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 #80 WAIKO01 的帖子

但係肯聽先得架.....

引用:
原帖由 14692 於 21-4-2007 11:11 發表
但係肯聽先得架.....
這個我也明白(如果不是怎會有這麼多前輩們灰心了.),我也覺得在game場教也很難收到成果的.我現在只希望借住參加一些"槍組"式的青少年中心活動的機會提醒一些新加入的買了槍回來,但不知道如何安全使用的迷網人們.

另外,"槍組"活動有一個特點,如果參加者"寸寸供"的可以要求他離開,但我相信它也不會留下來.如果是老手則更好可以邀請他 /她(們)為助教義工.

不過,最重要的還是可以集合到一群想學"氣槍和wargame是什麼"的人們,總比他們在那些"幼稚園"出入,而"學壞"來的好.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 #82 WAIKO01 的帖子

都係果句 : 知易行難

引用:
原帖由 14692 於 18-4-2007 05:43 發表
係你咁好彩遇到呢類'白紙青少年', 我見既咁多個都係成日要'改大力/cam住/唔夠型....'之類, 真係唔嘔血, 命都短幾年
大把"成"人都改大力啦,我試過因為原裝力所以卑"成"人轟炸:x ,又叫我唔過1.5J唔玩。。。把鬼咩,咁大力,慯和氣
而且你唔cam人ga,莫非一開game個個小朋友坐晒0係度100M cam人? or 同一位置做望夫石cam空氣?|)
至於型。。。我不嬲都覺得"成"人着得型D同貴D ,小朋友冇錢又點講型呢? 。。。
art is life , life is subjective

發新話題