發新話題

玩wargame人仕年齡不斷向下..........

玩wargame人仕年齡不斷向下..........

年輕化......好事定壞事??

可能睇落無咩問題,香港係自由社會.....

但係,箇中既潛藏問題.....會唔會導致他日發生能夠影響玩wargame既導火線?

引用:
原帖由 wonglk 於 14-4-2007 10:46 發表

有正常教育都唔怕既(比如,只少,唔好拎把槍4圍走唔用槍袋,or射路人)

但多年輕人玩既話....都可能令學校去推廣wargame

加上本人...由中一玩wargame
正面就係囉,假若接二連三發生氣槍傷人,你估學校會點諗??

事緣我見到有GAME友話見到有人用AIRSOFT射警察,件事過無耐,個GAME友發現射警察果個人再想用AIRSOFT射人,佢就用AIRSOFT射返佢..........完全唔係GAME場入面發生既事,試問聲心智成熟既人點會咁做?仲要做完POST上網講.................

無話唔比佢地玩,只係想重視下個問題

引用:
原帖由 老鼠 於 14-4-2007 23:00 發表
宜家最好由槍鋪做起....槍鋪除左講點用,應同d客講埋d安全既概念,有關既法例 ...d人都應該自律,珍惜現有既自由!
D老細,有錢落袋仲得閒同D客咁多說話咩?不如密手D做多D生意唔好?
話知佢買黎真係打劫啦................香港做老闆既,好現實架!!!

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 16-4-2007 08:36 發表
to 樓主,請問o係邊度睇到?
估都估到啦.........無謂係度幫人賣廣告吧

引用:
原帖由 14692 於 16-4-2007 13:42 發表
'幼稚園'??
又唔好咁話人......果度都有老手架,只係多左好多老馮問野,一味要話無錢但係想打game,或者係比電腦game茶毒既人大多數系果邊存在咁話者

仲有就係果d玩過一次就話要組隊果d................如果係game場見到佢地,教精佢地好定驚佢好?

引用:
原帖由 apache 於 16-4-2007 18:38 發表

雖然18歲就唔一定諗野成熟,
但我覺得at least起碼已經係需要負擔法律責任既年齡.
唔洗到時報紙又寫咩不良少年,咩咩家庭
good point,理得你心智成熟不成熟.過左18歲,就係需要負擔法律責任既年齡
呢個亦都係點解我認為玩game年紀年輕化既潛在問題之一:

[承擔法律責任問題]
出左事,當時人未夠年紀,邊個承擔責任???

引用:
原帖由 queen 於 17-4-2007 01:41 發表

嗰面真係好好笑嘛......
算啦~,果邊d人一開始話所有新人都welcome去發問
但係而家以經比班老馮新人,特別思想家等激到好慶........仲罵戰連場
再講埋個名,一陣又比人話我話晒果度所有人係小朋友啦...................

引用:
原帖由 14692 於 19-4-2007 08:42 發表
算啦龍哥, 要睇化
睇化得黎都要正面面對下個問題先得啊~~~~~~

引用:
原帖由 14692 於 19-4-2007 11:25 發表
面對.....又點, '牛皮燈籠'
點極唔明都好過比人話你點都唔點人

發新話題