33 123
發新話題

[劉華上身] 灣仔槍舖

[劉華上身] 灣仔槍舖

灣仔 XN

得 朋友 通水, ksc G17 匣返左貨,
中午過左去 XN, 買返支 G17 既匣先, 唔係聽日打 CQB 無得用
過到去, 人山人海, 又跳左制無冷氣, 加上仲有兩個客買緊過千銀既野
我行埋去, 話想買個 g17 匣, 其中一個售貨員竟然放低手上既工作
過來招呼我 .... 之後, 仲好詳細同我解釋長短匣, 價錢, 功能, 強弱
之後又問我有無帶槍來, 我有呀頂你, 俾佢試下, 成支槍俾佢拆左出來
幫我加返晒 d 槍油, 佢話支槍有 d 部件磨蝕左, 又幫我換返, 同 tune 返....
雖知道, 我呢 d 新手, 買左支槍真係唔熟, 壞左就坐係度都唔知點攪....
我買果二三百蚊野, 都咁好招呼.... 之前有人話佢地態度差, 真係耳聽七分假, 眼看先至真 !!
我支 ksc G17 係槍街買既, 仲慘過求佢送支槍俾我咁, 問四句回一句
今時今日好服務就要表揚, thanks 輝哥+明哥

我的兄弟如下 :
Canon 5D
Canon 24-105 L IS USM
Canon 70-200 f/4 L IS USM
Canon TS-E 24mm f/3.5 L
Canon 85mm f/1.8
Sigma 150mm F2.8 APO MACRO
Tamron 500mm F8 Reflex
HELIOS40 1.5/85mm
Metz 58 AF-1 digital
Gitzo 1940
http://www.ThxChing.com

咁...一間鋪態度唔好都唔代表成條槍街都態度唔好既

頂你?Why

http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 亞爾多 於 13-11-2009 15:02 發表
咁...一間鋪態度唔好都唔代表成條槍街都態度唔好既
當然, 大部份既舖唔好, 都唔代表 成條槍街唔好既, Right ?
我的兄弟如下 :
Canon 5D
Gitzo 1940

引用:
原帖由 Mr.X 於 13-11-2009 15:05 發表
頂你?Why  
呢一句, 係當時心情激動既表現既自然流露
(平時買匣好少帶支槍去, 今次有帶, 佢又有問, 心情確係唔同)
我的兄弟如下 :
Canon 5D
Gitzo 1940

佢地D sales真係好幫人架.....上次我技M9唔知邊到stuck左, 佢免費幫我拆睇仲加埋油

有心機 人地有眼睇ge

小弟去過亦買過野
態度的確係唔錯
有問必答, 亦好中肯
對答上全是正常的答案
無話賣花讚花香的一類答覆

間野都唔錯ga..

我記得我第一枝G3SG1都係係個度買

14.為保障閣下,禁止公佈或使用店舖/商戶真實名稱,建議用諧音/代詞 。如因公佈或使用槍店真實名稱而惹上法律問題,將是發佈者之責任。

引用:
原帖由 xhirt 於 13/11/2009 02:54 PM 發表
灣仔 XN

得 朋友 通水, ksc G17 匣返左貨,
中午過左去 XN, 買返支 G17 既匣先, 唔係聽日打 CQB 無得用
過到去, 人山人海, 又跳左制無冷氣, 加上仲有兩個客買緊過千銀既野
我行埋去, 話想買個 g17 匣, 其中一 ...
下....正常手槍唔洗落油架喎!!!啲油會"那"爛啲飛機o-ring同"索"彈膠架

UX系真係好好服務太度.....
鎗街果D...除咗衫軍,同近排新開果間系
其它真系X那星....
真系問多句都嚴你煩!!!

引用:
原帖由 Zeiss 於 13-11-2009 20:22 發表

下....正常手槍唔洗落油架喎!!!啲油會"那"爛啲飛機o-ring同"索"彈膠架
下....師兄落咩油呀!!!"那"爛啲飛機o-ring同"索"彈膠???WD40?
我98年開始落馬記籃色C力CON到依家都未那爛喎

引用:
原帖由 Zeiss 於 13-11-2009 20:22 發表

你用WD40呀

引用:

手槍唔係應該定期加下油架咩?特別係全金屬果d

33 123
發新話題