30 12
發新話題

[購買問題]有朋友要買二戰的德軍軍服,請問各位會推薦到邊到買呢?

係呢 fay_927大大

你套國防軍(只計件衫同褲幾錢?)

THX

引用:
原帖由 fishfishxd 於 4-12-2009 00:52 發表

果套唔係國防軍...

認真, 直接上d外國網, 好多果d網都會教埋係應該點執裝點著先好
其次係e灣搵
會安心多好多
始終源自歐洲又多數唔會捨得用真品,
亞洲區難搵好copy
都係歐美複製品有質素好多架真係
其實德軍皮具有一個特點, 好多亞洲repro都造唔到果樣野

引用:
原帖由 夜風 於 4-12-2009 00:53 發表
係呢 fay_927大大

你套國防軍(只計件衫同褲幾錢?)

THX
佢果張相show出黎ge係一間網上軍品店叫"at the front"的貨品
只計件衫同褲就140+115USD=255USD(未計郵費)
但係係12月15日前, 衫同褲就特價125USD同95USD

迅速咁睇左一陣書

佢應該係要OD色既野戰標準軍裝或者沙漠色既國防軍軍服

其實最重要既係你地推薦我地去邊到買???

又感謝=_=

引用:
原帖由 夜風 於 4-12-2009 01:00 發表
迅速咁睇左一陣書

佢應該係要OD色既野戰標準軍裝或者沙漠色既國防軍軍服

其實最重要既係你地推薦趨地去邊到買???
E灣(有信譽的店舖)

有一間係香港ge, d品質都唔錯

Chinese made repro is ideal for newbles and wargame players who want to enjoy a WW2 impession only...but not suitable for serious reenactors and new comers who don't want to waste their money....

Anyway, I suggest you should check the price from internet before you buy it, since there are plenty of  Chinese "出口代理" in ebay...and some guy said he spend over HKD$4000 for a Chinese made smock, and I am sure you can buy a top quality repro from USA with the same price....BE CAREFUL THEN...
“用我們的雙手,向那黑暗專制的另一邊傳播自由!
啊!自由的人民啊!我們是永遠征服不了的!”

引用:
原帖由 Reddevil 於 4-12-2009 01:00 發表

佢果張相show出黎ge係一間網上軍品店叫"at the front"的貨品
只計件衫同褲就140+115USD=255USD(未計郵費)
但係係12月15日前, 衫同褲就特價125USD同95USD
It's interesting that ATF said that their wool tunic were "MADE IN USA" guaranteed and the Chinese made FARB products couldn't meet their quality.~

引用:
原帖由 HKVC 於 4-12-2009 05:05 發表
Chinese made repro is ideal for newbles and wargame players who want to enjoy a WW2 impession only...but not suitable for serious reenactors and new comers who don't want to waste their money....

A ...
4000銀, 買到ZM果件lu

佢又話可以用$3000啦...

事緣係佢見到一件係諾曼第916步兵團既步兵既憂鬱的身影~就話想要個套 我去查左一下參考書

應該係M36式軍服...(小弟找不到任何標準的國防軍軍服圖片,就算有都好唔清晰)

代佢多謝大家=_=

P.S 佢比較矮  煩請師兄幫佢指點下 係香港邊到有售$

引用:
原帖由 夜風 於 4-12-2009 19:51 發表
佢又話可以用$3000啦...

事緣係佢見到一件係諾曼第916步兵團既步兵既憂鬱的身影~就話想要個套 我去查左一下參考書

應該係M36式軍服...(小弟找不到任何標準的國防軍軍服圖片,就算有都好唔清晰)

代佢多謝大 ...
佢想玩邊個年期先, 如果去到44年, 用m36, 怪怪地.........

hi,我佢 夜風個fd(想買諾曼第916步兵團個套3既人)
我係想玩後期唔要迷彩服個d
最好就係916個隻,
大約3,000左右

回覆 26# 的帖子

http://www.gr916.co.uk/equipment.shtml
以上為英國的德352師916團重演者組織的網站,內含制服、裝備介紹,師兄不仿先細讀一下

引用:
原帖由 abc56795372 於 4-12-2009 20:14 發表
hi,我佢 夜風個fd(想買諾曼第916步兵團個套3既人)
我係想玩後期唔要迷彩服個d
最好就係916個隻,
大約3,000左右
如果你想玩wool 衫既話

都係買外國貨好d d料會同大陸差好遠下 除非你會諗住打game 粗著啦(wool打game都幾熱下)

玩916 大概用m40,m42,m43都ok

其他皮制既gear都係買外國貨好 但唔一定話要好頂級既reproduction既

大陸果d衰在d 皮又薄d 又軟d

頭盔既話買個大陸貨都夠 最好用 m40/m42 盔

boots既話就用短boots 加挷腿會有後期feel d

哈 樓上師兄又提起我一樣啦

德軍係44年'開始敗退後 轉用綁腿的方法取代士兵的長筒靴

所以我想請問長筒靴可以用咩代替呢? (無理由跟足德軍用皮鞋吧=_=... )

THX

引用:
原帖由 夜風 於 5-12-2009 22:11 發表
哈 樓上師兄又提起我一樣啦

德軍係44年'開始敗退後 轉用綁腿的方法取代士兵的長筒靴

所以我想請問長筒靴可以用咩代替呢? (無理由跟足德軍用皮鞋吧=_=... )

THX
咪用對ankle boots同腳mount
跟足用皮boots冇問題架wor

30 12
發新話題