發新話題

l85a2一問~

金屬夠爆啦....用鈦金屬做波箱囉
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

係講震動頻率fatigue strength, 呢方面膠好過金屬唔出奇
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 MF 於 23-4-2007 20:21 發表
係講震動頻率fatigue strength, 呢方面膠好過金屬唔出奇
driving frequency = natural frequency......爆波箱~
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 23-4-2007 13:37 發表

driving frequency = natural frequency......爆波箱~
呢個叫做resonance frequency......未必爆住, 都要經過d stress cycle先

引用:
原帖由 14692 於 23-4-2007 11:28 發表
始終有爆既一日
驚驚
你守舊

皇家空軍

講得衰d, 爆左都係兩舊, 不過就唔使不停咁等ma~~

我諗玩**既朋友, 都玩左成年la~~

引用:
原帖由 pathfinder 於 23-4-2007 23:15 發表
講得衰d, 爆左都係兩舊, 不過就唔使不停咁等ma~~

我諗玩**既朋友, 都玩左成年la~~
兩舊事少...是麻煩...

其實任何波箱爆都會麻煩.

引用:
原帖由 MF 於 23-4-2007 20:41 發表

呢個叫做resonance frequency......未必爆住, 都要經過d stress cycle先
full親都resonance , 都幾大碌
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

回覆 #50 Royal_9413 的帖子

又如何.......你可以唔跟
本來無一物, 何處惹塵埃

回覆 #52 B20_hk 的帖子

次次爆, 次次兩舊.......

我支老馬十六都爆過波箱,所以金屬波箱又如何 . 最緊要爆左有得整

另外, 猪猪不可以直接裝SUSAT, 要銼兩邊而**就可以.

回覆 #57 Nelson 的帖子

仲要D parts要對應到市場既產品

回覆 #52 B20_hk 的帖子

話時話,小弟一出已經買**,用到宜家重行得走得,拎個波箱出黎重好健康
佢個波箱開完裝番其實唔難,最近只係換左單向拍頭同delayer
Exemplo ducemus
[img][/img]

發新話題