發新話題

新玩意L85A2. --- 最衰有人放毒

引用:
原帖由 14692 於 22-4-2007 05:26 發表
秘密.....
我又.......馬sir真係........

引用:
原帖由 adrianyahk 於 22-4-2007 10:19 發表

我又.......馬sir真係........
你都係快快樂樂落坑坑吧啦....
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

左手......

回覆 #48 hippies 的帖子

學右手開鎗囉
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 B20_hk 於 19-4-2007 00:49 發表

你要來步操嗎???
牛唔飲水....
先撩者賤,打死無怨。

引用:
原帖由 14692 於 22-4-2007 23:10 發表
學右手開鎗囉
學徐Sir?

(步步高)

回覆 #51 B20_hk 的帖子

徐x皮
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 24-4-2007 05:18 發表
徐x皮
英軍用支L85只可用右手
北愛巡邏英兵多數行右邊
方便開火
行左邊要轉身開火

引用:
原帖由 B20_hk 於 26-4-2007 20:55 發表

英軍用支L85只可用右手
北愛巡邏英兵多數行右邊
方便開火
行左邊要轉身開火
因為bullpup的設計...如果左手用的話Dshell會打中user....

引用:
原帖由 match_man 於 26-4-2007 21:10 發表

因為bullpup的設計...如果左手用的話Dshell會打中user....
AUG夠係啦....你唔見佢左右手都用得...?
其實L85佢咁樣design可以減低training既cost la....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-4-2007 21:13 發表

其實L85佢咁樣design可以減低training既cost la....
點樣減??

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-4-2007 21:13 發表

點樣減??

引用:

AUG 好似有給左右手用的款式...

P.S. 好似

引用:
原帖由 B20_hk 於 26-4-2007 21:16 發表

點樣減??
好似諗錯左.....

不過....from gun-world , "据说SA80最初设计时是提供有向左抛壳的转换装置的,但在英国军队服役必须严格纠正使用右手,所以就省了。其实无托枪不能供左撇子射手使用的缺点并不重要,反而是右撇子需要利用地形地物掩护身体右侧而换左手射击时会比较麻烦。"

引用:
原帖由 B20_hk 於 26-4-2007 21:17 發表

AUG 好似有給左右手用的款式...

P.S. 好似
AUG : "主体上有两个对称的抛壳口,一般左边的那个会盖上一个塑料护盖,当需要从左侧抛壳时要把护盖移到右边。"

發新話題