36 123
發新話題

[認真] 父親重疾

父親重疾

今日訓訓下…
突然聽到啊媽係咁叫啊爸…(約7點半)
個下先發現啊爸不省人事…
call 999…
黎到急救,原來已經停止左成個鐘呼吸…

去到醫院…連續打左7支強心針…
先有番小小脈搏…
醫生話…如果脈搏再消失就唔會就急救…生存機會好細…亦都好難肯定康復後的問題…
情況好差…

小弟e加先中四…一身都未試過賺過小小錢報答老豆…
覺得自己有小小不孝…
e加番到屋企 ,心情都仲好難平復…
好怕佢好快去…

引用:
原帖由 XDD12348 於 2-1-2010 11:39 AM 發表
今日訓訓下…
突然聽到啊媽係咁叫啊爸…(約7點半)
個下先發現啊爸不省人事…
call 999…
黎到急救,原來已經停止左成個鐘呼吸…

去到醫院…連續打左7支強心針…
先有番小小脈搏…
醫生話…如果脈搏再消失就唔 ...
你e加先中四…話一身都未試過賺過小小錢報答老豆叫不孝…咁你有無想過,做童工更不孝。

唔好不斷怪責自已la,睇看D吧......
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

考順唔係講錢,試諗下,令尊好地地果陣,你有無關心過佢?

我諗做老豆唔係要個仔比一千幾百自己,而係出自內心既

引用:
原帖由 里安 於 2-1-2010 11:57 發表
考順唔係講錢,試諗下,令尊好地地果陣,你有無關心過佢?

我諗做老豆唔係要個仔比一千幾百自己,而係出自內心既
平時同老豆關係好好…

不過琴日個胸口痛(當時我以為係食道、佢以為係胃)

我就冇咩好好關心到佢…

怕佢會走個時先覺得好可惜…

引用:
原帖由 Mr.X 於 2-1-2010 11:48 發表
你e加先中四…話一身都未試過賺過小小錢報答老豆叫不孝…咁你有無想過,做童工更不孝。

唔好不斷怪責自已la,睇看D吧......
X神既意思應該係你老豆都唔想你太辛苦住姐 , 返左工既人就知道返工既辛苦, 緊係想個仔係讀書時享受下校園生活咁姐, 用字唔係太好姐, 原意OK既.

人生變幻莫測, 你而家覺得無咩野報答到阿爸, 咁你而家做好DD囉, 等你阿爸醒返時可以知道你都疼他. (SUPPORT你, 希望無事大步LAM過)

年輕既你......平日多d關心....溝通.....問候....已經足夠....聽似容易但大部份人都唔係噤易做到...錢遲d先諗啦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

樓主有無宗教信仰?幫令尊祈禱啊
祝令尊平安

最緊要係多休息,定時覆診!!
我上個月姨丈又係咁...

好好地陪伴在他身邊,支持他
希望令尊早日康復!
5D mark II
Canon PowerShot S90
580EX II
Sigma 24-70mm F2.8 EX DG HSM
EF 50mm F/1.8 II

今日下午三時二十六分…我父親不治過身…

我去到既時候已經斷左氣…

之後我不斷祈禱…期望上帝帶佢上天堂…

應承左啊爸要考個5**番黎…

只覺佢未享過福就去了…

現在的我只能說…

爸爸,好走了…

引用:
原帖由 XDD12348 於 2-1-2010 21:31 發表

只覺佢未享過福就去了…

現在的我只能說…

爸爸,好走了…
R.I.P

引用:
原帖由 XDD12348 於 2-1-2010 21:31 發表

只覺佢未享過福就去了…

現在的我只能說…

爸爸,好走了…
令尊有個咁好咁生性既仔,真係好幸福
一路好走,RIP

嗯.... =(
你..加油阿...要支持住..要照顧媽媽先阿...
人怕出名 芝怕肥/_\
▄︻┴┬?一 ..........☼ \>口</痛!

R.I.P.

R.I.P
師兄要堅持下去
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

36 123
發新話題