發新話題

[others] new parts for M4 GBB

引用:
原帖由 combatfung 於 20-1-2010 00:48 發表
how can U know thw cheap one is full CNC make ??? and the cheap cannot place into the AGM & GP receiver !!the AGM metal receicer cannot be close together! this is i try before ........ i also like che ...
唔好迷信GP個Boltstop一定好! GP都會打斷!!!! 大陸仔同GP 比1/5價錢. 相信好少機會短期內打爛咁多個大陸仔掛 (打鋼bolt 130%弓加紅氣就唔敢包)

我都明白價錢問題,我都鐘意平嘢,但係相比下gp質素係好啲,一分錢一分貨嘛,
我次次都係買完平嘢之後再買貴嘢,我下次都係買啲有質素既零件!
I Love my Yuki Meow

都係既!一分錢一分貨!幾時都係!平野買番黎又怕唔岩用!
所以今次我都係買貴野!岩岩裝左!可以改善左打側搶錯lock bolt問題!
位方面岩岩好!仲會頂住上槍身!唔會郁!轉頭post相上黎!

引用:
原帖由 sumandy 於 19-1-2010 17:55 發表
呢隻都ok呀. 又平
師兄呢隻係平!可能你是沒有買來裝過!我買了一個跟本放不落槍身...!搞餐死現在都放在一邊無搞啦。個兩日去槍街睇下買個贵小小試下得唔得先。到時再同大家分享下

引用:
原帖由 sumandy 於 19-1-2010 17:55 發表
呢隻都ok呀. 又平
師兄你自己係二手區賣緊呢件野更係話佢好啦

引用:
原帖由 combatfung 於 21-1-2010 01:53 發表

師兄你自己賣野更係話佢好啦
我自己用緊,又test過既野我先會post出棃既。

引用:
原帖由 sumandy 於 21-1-2010 02:31 發表

我自己用緊,又test過既野我先會post出棃既。
我之前$100買入(我想退貨), 裝落GP & AGM, Prime 身都裝唔落, AGM上下身合唔埋, GP & PRIME 身 放唔落, 師兄可否Post安裝相片看看! 謝謝

引用:
原帖由 combatfung 於 21-1-2010 03:00 發表

我之前$100買入(我想退貨), 裝落GP & AGM, Prime 身都裝唔落, AGM上下身合唔埋, GP & PRIME 身 放唔落, 師兄可否Post安裝相片看看! 謝謝
我好似冇同你交易過架喎. (因為我冇理由話你知唔駛執既!!! )
有圖有真相! 圖為一支我試GBB零件既test gun. 個身係AGM既
呢個係我post出黎既boltlock housing. 加上一個國產boltlock.
第3張係合埋槍身時既相. (可以睇到boltlock下面有個housing既銀色)

附件

21-1-2010 11:14

21-1-2010 11:14

咁銼法......., 之前我係廣華街買, 都冇話要執.........如果要執, 咁我買個貴小小, 唔使執
平D要執
貴小小唔使執
如果平D唔使執我買,
衣家都買左.....執下都用到

附件

aabb block copy.JPG (35.25 KB)

21-1-2010 12:00

aabb block copy.JPG

引用:
原帖由 combatfung 於 21-1-2010 12:00 發表
咁銼法......., 之前我係廣華街買, 都冇話要汁.........如果要汁, 咁我買個貴小小, 唔使汁
冇計啦,可能賣果個都唔清唔楚!加上出面鋪頭又貨物出門....
老實講,用銼執都唔會耐!如果有工具的話幾分鐘都唔駛添。

我今日買左件P字牌零件係廣華街,即刻裝黎試, 我個支係AGM,裝無困難,
好啱位,好彩無因為差幾十蚊買左個平野, 支槍打側打都唔會lock bolt
問題解決晒,

附件

22-1-2010 19:50

compare with the original one

我用平個隻....上prime少汁5min就ok
買平野係因為佢有firing pin

引用:
原帖由 ayaka 於 21-1-2010 18:31 發表
我用平個隻....上prime少汁5min就ok
買平野係因為佢有firing pin
Ching , 請問換左呢舊野會有咩改善呢??
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 lololo 於 21-1-2010 19:33 發表

Ching , 請問換左呢舊野會有咩改善呢??
blowback大力左dd...(我用番wa條pin spring, 佢個條好硬)
最主要係原裝wa firing pin打到變形了x!!
我貪平又貪粒pin

回覆 26# 的帖子

Wow thanks, sent you PM.  BTW does any C hing know if  WA MA is real steel threads(真數牙)? THx thx

發新話題