發新話題

[others] new parts for M4 GBB

引用:
原帖由 MUJI 於 21-1-2010 23:33 發表
Wow thanks, sent you PM.  BTW does any C hing know if  WA MA is real steel threads(真數牙)? THx thx
reply U already
I Love my Yuki Meow

其實我本人覺得. bolt lock 個housing. 同 buffer lock個housing 換唔換都得!
因為. 就算AGM原裝果個都未必會打得爛 (因為唔係受力位!!!!!). 尾果個就更加啦.!

呢兩舊野只適合砌新槍既人用. 因為兩舊野加埋都差不多4舊水. 慳黎買隻夾好過啦

引用:
原帖由 ggkitkit 於 21-1-2010 18:28 發表
我今日買左件P字牌零件係廣華街,即刻裝黎試, 我個支係AGM,裝無困難,
好啱位,好彩無因為差幾十蚊買左個平野, 支槍打側打都唔會lock bolt
問題解決晒,
支槍打側打會lock bolt, AGM 裝左 fire pin block 可以解決lock bolt 問題

引用:
原帖由 combatfung 於 22-1-2010 00:57 發表

支槍打側打會lock bolt, AGM 裝左 fire pin block 可以解決lock bolt 問題
點解打側會lock? 我敢相信一定唔關隻bolt lock housing事. 係條彈弓仔問題!
但你用INO個彈弓裝法的話. 你有機會如果彈匣彈弓唔夠力就lock唔到bolt.. 要條彈弓長短同硬度適中先得

引用:
原帖由 sumandy 於 22-1-2010 02:29 發表

點解打側會lock? 我敢相信一定唔關隻bolt lock housing事. 係條彈弓仔問題!
但你用INO個彈弓裝法的話. 你有機會如果彈匣彈弓唔夠力就lock唔到bolt.. 要條彈弓長短同硬度適中先得
AGM bolt lock housing冇彈弓,打側有彈都會lock槍,
我換左 fire pin block 可以解決, 因為條彈弓長短同硬度啱啱好

正常應該有彈弓架.! 會唔會跌左?

我agm買番黎都冇彈弓~~~一打側槍就錯lock bolt~
換左就解決左e個問題~~仲有尾托果個可以頂住上槍身~~
令上下槍身更實淨~~
而且我覺得平野買左番黎左改右改~~磨多左又死~~~磨少左又放唔落~~
不如俾多少少錢~~買個方便買個便宜~~~
而且都俾得錢出黎買~~買好d既野都開心d~~
買黎又要改~~即係唔岩咁又買黎做咩呢????

其實AGM個firepin座係冇彈弓個窿,連彈弓都冇架,不過個人選擇啦,平有平玩,自已鑽窿都可以,不過我懶得鑽,配彈弓,平個冇彈弓,所以我買呢個!

之前朋友比左個agm身我, 跟住用d大陸零件, 砌成一支m4, 個fire pin座同個尾buffer lock座好fit個agm 身,係個彈甲鎖製差d, 其他唔駛執, 仲有小小就完成!

附件

4-2-2010 17:06

回覆 54# 的帖子

未裝bolt stop?

個大陸bolt stop 個pin hole 細, 條pin 過唔到, 要鑽窿, 遲D整

請問combatfung C hing,我仲欠前後頂住上下身lock pin 嗰條pin仔同彈弓仔,請問你係點揾嘅呢,thanks

china /GP pin spring set , U can buy at KWS

Bought this housing. Tested in GP lower body with no problem

U are using the photo of the other brother here seling the same things at second hand street
stardom.n not = sumandy

發新話題