發新話題

[others] PGC 彈匣測試

引用:
原帖由 ayaka 於 21-1-2010 18:21 發表
紅狼有130rd匣
http://www.redwolfairsoft.com/re ... Detail?prodID=28488
.....其實會唔會係佢打錯???
((早知行多兩步係RW買 ))
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

今朝先正式試過隻匣, 發現入氣同入彈都有小小難度...

引用:
原帖由 mantisbig 於 22-1-2010 11:24 發表

C Hing,

請問你支GBB是不是 GP WOC ?
我支WOC隻匣頂Bolt, 不知怎麽解決....

Thanks !
我支係Prime,運作上全無問題.
琴日我買匣時都見有位ching拎返隻匣上間shop, 佢又係GP都有同樣問題.
間shop話"可能GP既身前後期唔同數,等PGC出埋不同高度出氣膠睇下解唔解決到"
但個位ching壞疑係隻匣頂, 唔係舊出氣膠頂

引用:
原帖由 rho837 於 22-1-2010 11:35 發表
請問有冇入BB彈機器(BB's mag. loader)比PGC呢隻夾用? 我要買幾隻.
....我都要買,頭先遂粒入,入到指甲都崩埋....

Oh shit.....入氣咀流氣

吊........

附件

23-1-2010 15:23

回覆 70# 的帖子

見佢有溜氣..諗住....唉...唔洗好大力架咋
send左個email比prowin, 希望佢地會技術支援我啦

引用:
原帖由 Castlevania 於 23-1-2010 17:02 發表

真係唔太清楚~
如果太多人買.....我諗第2水有可能會升價.......
所以我尋日都買左2隻先........
我買左4隻, total 有8隻匣了, 嘩哈哈哈哈
...........sorry..懷左隻....係得7隻先岩

有幸得到高人相助 , 小弟整返好隻匣啦

小弟亦向高人查探傅聞version2或第2批用靚料之事, 高人話從未聽過,
只知泥緊會出tools for 拆匣用???..

小弟都係聽返黎, 如有錯溜, 多多包咸

Ching 們, 請問你地用邊隻 BB loarder 呢?

引用:
原帖由 Castlevania 於 25-1-2010 00:24 發表

C兄,可否告知如何處理你的彈甲.
因為小弟發現有一隻好似有少少流GAS問題.
thx^.^~
我有一隻入氣位都有少少溜, 但只係差氣時先溜,
佢溜時, 我用支gas 隊多下, arround 半秒, 佢就唔溜了...
我估可能支入氣芯內面粒valve仔回唔哂..

引用:
原帖由 d.s 於 26-1-2010 20:01 發表

PAMG膠匣?係咪PGC設計先?
之前係格離台見過, 個樣似KJ果隻加拿夾..
似係國內design
揾到了

附件

26-1-2010 22:06

拆出氣咀, 上彈彈弓,教學video
http://www.youtube.com/watch?v=r ... ure=player_embedded

引用:
原帖由 Castlevania 於 26-1-2010 22:01 發表
小弟想問大家一個問題~
個感覺同WA隻甲相比如何?
個recoil大力左定細力少少?
小弟感覺recoil同WA差不多, 但ROF"好似"高左DD

引用:
原帖由 ayaka 於 26-1-2010 23:55 發表
匣己試....氣化好好....打完凍冰冰....好快暖番晒
原裝出條膠唔fit我d飛機(白飛機, wa飛機, ra金屬飛機)
blowback無咩力....所以換下出氣膠

出氣膠比較 (左wa, 右pgz)
http://i243.photobucket.com/albums/ff2 ...
セ真係支支唔同架....
小弟都係P身, 白機, 鋼, 鋁bolt都冇唔fit 出氣膠...
可能pulpul 身唔同數??..

發新話題