發新話題

[others] 散砌m4

引用:
原帖由 PMX 於 2-2-2010 13:44 發表
果陣我有計劃過自己DIY 一枝 , 果陣我記得槍機有parts 係無出到 , 即刻停左o係度.......我都想借個機會問下各位師兄 , 其實依家可以由無到有自組一枝m4 未 ??

想skip 左買AGM 呢個step

我有份成張wa m4 gbb 既零件單
post上黎俾大家睇下

價錢見人見志~不過係件齊~方便大家自組汁件

俾人扣分

本帖最近評分記錄
  • Hkpolice-Psu 威望 -10 違規內容 16.未經許可,嚴禁以任何方式發 ... 2-2-2010 16:17
  • Hkpolice-Psu 金錢 -10 違規內容 16.未經許可,嚴禁以任何方式發 ... 2-2-2010 16:17

引用:
原帖由 PMX 於 2-2-2010 13:44 發表
果陣我有計劃過自己DIY 一枝 , 果陣我記得槍機有parts 係無出到 , 即刻停左o係度.......我都想借個機會問下各位師兄 , 其實依家可以由無到有自組一枝m4 未 ??

想skip 左買AGM 呢個step
得..已經砌0左4,5支........

回覆 17# 的帖子

即係咁...你post張單入面既野....個網/舖有冇stock先?

零件表都有 ! 正 !! 唔該曬各位 , 因為買小枝AGM 真係多好多預算去買其他野 , AGM 都成千蚊....我寧願買個靚d 既金身
塑膠戰隊

引用:
原帖由 PMX 於 2-2-2010 16:56 發表
零件表都有 ! 正 !! 唔該曬各位 , 因為買小枝AGM 真係多好多預算去買其他野 , AGM 都成千蚊....我寧願買個靚d 既金身
重貼啦
刪左d 間shop
唔加分反而且扣分~

扣分單聲~我整走
--------------
下面d價錢同出面零售有出入

附件

2-2-2010 17:15

舞雲兄, 元素的鋁制飛機街有賣嗎?
thanks~

嘩,你花成$4860做支GBB,而且有好多零件是AGM,
四仟幾可買到支豬&P,而且AGM有D件要汁,唔fit其它廠,
點解我敢講,因為我曾經買過一些AGM的件,每件要汁到傻,
才可放入豬&P處或KA處,豬&P是跟WA的數而做,
AGM全部都差成0.5~1mm, 所以要小汁,不能直上,
不過祝你成功,努力。!

引用:
原帖由 舞雲 於 2-2-2010 17:14 發表

重貼啦
刪左d 間shop
唔加分反而且扣分~

扣分單聲~我整走
--------------
下面d價錢同出面零售有出入
唔該晒舞雲ching,張list好有用,我只係見也買乜敢去揾零件,因為咁而令閣下扣分,十萬個sorry ,
回tst99132ching,我都唔記得用咗幾多錢,只係因為個UBR唔可以裝落支AGM度,咪買過個身law,又因為買多咗嘅外圍野(外管,骨,鏡呀....咁),不如整多支啦..............就

引用:
原帖由 SSD 於 2-2-2010 22:25 發表
四仟幾可買到支豬&P,而且AGM有D件要汁,唔fit其它廠,
A ...
ching,你誤會了,我唔係照list汁落支AGM度,只係我話我自砌m4有D件買唔到,其他ching post 張list 幫下我咁姐

AGM.....買返黎都淨係要佢支bolt同飛機...呵.......

GBB一向散件砌唔係咁底,粗粗地買支之P 鋁管版改仲好

回覆 22# 的帖子

我見街呢家無賣~
遲下唔知

引用:
原帖由 SSD 於 2-2-2010 22:25 發表
A ...
上面無隻件係AGM
如果有d無寫牌子
有d係 5ku或元素

同埋個表全部接近真數(wa數)
包括金身前節尾通都係真數,用豬&P(WA 數)
如果想再令d就 BOLT組換埋 豬&P,咁一定fit
豬&T板機組fit 到wa 數~
大陸野但造工唔差~係貴左~

話要全部FIT到令,咁成支P記啦

唔同廠既件砌,總有小小唔FIT,
但以上個表~係已經為國產零件中之最好~價格與其他牌子及造工也合理

同埋如果跟單汁黎自己砌係實貴
俾返間野汁唔係呢個價

引用:
原帖由 gainax 於 3-2-2010 05:24 發表
GBB一向散件砌唔係咁底,粗粗地買支之P 鋁管版改仲好
  某程度上都係

發新話題