發新話題

[others] Prime AEG barrel hop up

可能佢指"掃興"掛

anyway, 請問Ching 們其實230-247mm 既inner barrel, 6.04同6.01 於同一distance, 約15-20M,
佢地既grouping 會唔會差好多呢??

謝謝~
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

回覆 16# 的帖子

應該都幾大
我支meu換左6.01之後真係直左好多

回覆 17# 的帖子

但係台灣forum見D同好話條管要每200飛清一清, 如果唔係仲衰過6.08

引用:
原帖由 Castlevania 於 7-2-2010 00:43 發表

GBB點掃野??
我諗佢應該係回錯POST.........
5KU隻Copy Prime AEG Hop-UP SET抄錯數,
較Hop-Up用粒機米又短一倍(唔換番正常size跟本較唔到)
裝任何牌子Hop-UP膠都三鎗內即監生扯爛Hop-UP膠(即係佢地所謂嘅掃)

引用:
原帖由 d.s 於 7-2-2010 01:25 發表

5KU隻Copy Prime AEG Hop-UP SET抄錯數,
較Hop-Up用粒機米又短一倍(唔換番正常size跟本較唔到)
裝任何牌子Hop-UP膠都三鎗內即監生扯爛Hop-UP膠(即係佢地所謂嘅掃)
我都用緊5ku隻hop up,較hop up的確有d問題…但未有話爆hopup膠情況
configuration
6.03 36xmm 內管
吉打黑皮
5ku hopup chamber
0.2g 彈
@GM nozzle
吉打 Top Gas

5ku隻hop up GBB>AEG 試驗
GnP M4, KM6.04
第一牌紫膠4匣-KO
之後再來吉打1匣-KO
SYS-3匣-KO
係咪要CUT小小皮呢....唔該各CHING指點一下.

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2010 02:29 發表
5ku隻hop up GBB>AEG 試驗
GnP M4, KM6.04
第一牌紫膠4匣-KO
之後再來吉打1匣-KO
SYS-3匣-KO
係咪要CUT小小皮呢....唔該各CHING指點一下.
好似真係要cut 小小 , 但我無cut到都裝到 琴日我個hopup皮都收左皮
睇黎都要用派米啦…

引用:
原帖由 hwwong 於 8-3-2010 11:34 發表

好似真係要cut 小小 , 但我無cut到都裝到 琴日我個hopup皮都收左皮
睇黎都要用派米啦…
唔關Hop-UP Rubber事,係個座內籠問題.
Frist一粒Hop-UP Rubber都要$80啦,
爛多幾粒加埋件垃圾5KU Hop-Up座,條數都夠買Prime.....

HOP膠爆有機會係比個出氣咀頂爛
我用馬記/FIRST HOP膠都會汁一汁個HOP膠咀
耐用好多多多多

我自己用copy GBB HOPUP FOR AEG
用紫膠,都爛爛地NOW~
真係好差~

有冇圖,2者比較~

自己搵唔到P記個hopup座買~

ayaka c ching, 可唔可以教一教點執, 想買p記但冇貨了. tks!

依家想試 FIRST 紅色 HOPUP,
其實PURPLE 都好直了,只係想睇吓換咗會差幾多,
SORRY, LO兄 ,我係比人裝既,所以唔知點答你
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 jackypoon 於 8-3-2010 15:08 發表
ayaka c ching, 可唔可以教一教點執, 想買p記但冇貨了. tks!
我係咁做的....執斜HOP-UP膠....耐用好多多多

附件

8-3-2010 19:54

整形前, 整形後

8-3-2010 19:54

出氣咀與HOP膠

唔該晒, THANKS a lot. 乖乖地用返原裝HOP UP

引用:
原帖由 桸藍 於 8-3-2010 19:05 發表
依家想試 FIRST 紅色 HOPUP,
其實PURPLE 都好直了,只係想睇吓換咗會差幾多,
SORRY, LO兄 ,我係比人裝既,所以唔知點答你
我第一次都係用紅色, 小弟覺得彈道比purple好,
但唔多durable, 同埋要小執先裝到

發新話題