發新話題

傷害了朋友

引用:
原帖由 Anonymous 於 25-2-2010 00:33 發表
喜歡上了朋友喜歡的人......
向她表白成功了,但是心中有點對不起......
應該怎麼辦呢......
現在非常煩惱......
好耐之前餅爺講過兩句 :

兄弟如手足 , 愛人如衣服 , 誰穿我衣服 , 我斬佢手足

為兄弟兩脇插刀 , 為女人插兄弟兩刀

========================================
從來做人有所禁忌 , 君子不立危牆之下 , 朋友妻不可窺
即使大家未追 , 話就話 "公平競爭"
實際上呢場競爭個賭注係 "友情"
明知既 , 莫講話溝 , 莫講話肌膚觸碰 , 連眼神說話都要留三分

一旦越界 , 非但友情崩潰 , 甚至非友即敵
不知情下尤可商榷 , 知情即有心搬弄
除非你同佢真係生死之交 , 或者佢其實唔多愛
如果唔係 , 呢段友情 , 都係等來生再續

其實...樓主又有冇想過以下情況..她和你分手後,跟了他...或他撬了她...你會如何??
呢D都係發生既可能~

引用:
原帖由 mujiadam 於 25-2-2010 10:46 發表
其實...樓主又有冇想過以下情況..她和你分手後,跟了他...或他撬了她...你會如何??
呢D都係發生既可能~
中國人造字一定有佢既理由

自古兩男爭一女 , 倒頭來都係一個   ""   字

嬲就一定嫁嘞 仲諗對你女朋友好d把啦...真係兄弟既自然明白嫁啦
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

多謝各位師兄既幫忙

如果你老友玩到厭, 順水推舟益下你, 甘就一家親, 一場"老come".!!!

但...朋友妻不可窺, 就算未係妻,
你撬老友牆腳, 點都係抵打,
愛情係痲目, 但樓主你係咪連個腦都係痲木?

如果係我, 比街外人撬可以算, 比老友撬一定發生血腥衝突.
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 lololo 於 25-2-2010 23:41 發表
如果你老友玩到厭, 順水推舟益下你, 甘就一家親, 一場"老come".!!!

但...朋友妻不可窺, 就算未係妻,
你撬老友牆腳, 點都係抵打,
愛情係痲目, 但樓主你係咪連個腦都係痲木?

如果係我, 比街外人撬可以算, 比老 ...
樓主話"朋友喜歡"...冇話係佢女友wor....
要樓主解解話~

引用:
原帖由 mujiadam 於 26-2-2010 09:56 發表

樓主話"朋友喜歡"...冇話係佢女友wor....
要樓主解解話~
係呀,只係我朋友都中意佢,但唔係女友

引用:
原帖由 Anonymous 於 26-2-2010 12:53 發表

係呀,只係我朋友都中意佢,但唔係女友
理論上...公平競爭,實際上,lose既一方一定會有條刺~

師兄呀.你朋友今朝好似打左去電台,講呢單野

引用:
原帖由 odaan 於 25-2-2010 10:34 發表

========================================
從來做人有所禁忌 , 君子不立危牆 ...
餅爺同單爺真係字字珠璣......
兄弟為錢反目都仲可以有商量,為女就真係......睇睇我張list先....

引用:
原帖由 odaan 於 25-2-2010 10:34 發表

抄返黎既姐 ~

如果可以過度呢關 , 咁真係真兄弟 !!

要左就唔好後悔
你後悔,我覺得對你女朋友唔公平
佢揀得你既,個心即係無你老死
講咁多做咩
呢個係你女朋友,唔係件貨,佢都係人,佢都有感情,唔好係度讓,尊重下佢!
所謂既公平兢爭,老實講,只係廢話,所有野都係有能者居之!特別係感情,好主觀性,yes就yes,no就no,就係咁簡單!

無錯...愛情根本就係噤既一回事
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

唔該各位師兄,我決定左喇,我唔會令佢(女朋友)失望.....

發新話題