22 12
發新話題

[others] 肯定係新手問題, 關於 m4a1

肯定係新手問題, 關於 m4a1

因為我只係玩過電槍既 m4a1, 見而家槍街有好多 gas blow back既 m4a1, 仲要係全金身? 質感如何?

我想買枝質素好D既 gas m4a1(質感同穩定性), 但身邊無朋友識呢d野, 出面既舖頭又太花多眼亂, 我見到有一間叫 gunXXXXshop,  D槍好似好有質素..  

當然價錢都有一定質素..    但因為我稍後都想試下打 wargame, gunXXXXshop個d似係用黎睇多..

咁我行過名X, 統XX..  都見到d全金身既 gas m4a1好似唔錯..  價錢好似太約3,4千..   買唔買得過?

另外對gunXXXXshop既槍, 各位ching有咩意見?

或者仲有無其他shop可以推介比我?

thanks

m4 gbb

引用:
原帖由 ballball 於 12-3-2010 23:58 發表
以個人經驗,去名x買GP gbb吧,價錢大約5500因金身係cnc而內件全補品,基本只需買mag就可以,外觀及性能算是gbb中最好!(員工有禮及肯解答問題)
至於Gunxxx Shop那位仁兄本人中了一次就不敢再幫襯啦!(表面風光,內在...改 ...
GnP D 金身係CNC  佢有金身係CNC
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hermanht 於 13-3-2010 00:20 發表

GnP D 金身係CNC  佢有金身係CNC
有幾款用PRIME身的

小弟買GBB M4之前都做了少少RESEARCH ﹐老實講我覺得邊度買係其次(黑店除外)
反而買什麼牌子才是重點~~
暫時主要有下列幾間廠出GBB M4﹐任君選擇~~
AGM(mainland) - $9xx
WE (taiwan) - $18xx-$2xxx
KJ (taiwan) - $2xxx
G&P  /WA -$3xxx-4xxx
井勝 inokatsu - $5xxx
又於價錢偏差頗大﹐所以好難講話邊個牌子最好~~~
如果價錢不是問題﹐我建議井勝﹐不過買了之後有野要執 (真離譜﹐賣到咁貴都要執﹐點解吾執好先賣﹗﹗﹗ )
G&P/WA買回來就可以玩了~~質量也很好﹐唯一缺憾是尺寸比真槍細了一點點﹐你不介意就無所謂 (反正無人會用尺度你把槍~~~~ )
如果中等價錢可考慮KJ﹐射擊感覺不錯﹐很順﹐可惜BLOWBACK像真度差一些﹐同埋無真槍COLT既MARKING
WE / AGM 我未玩過﹐所以不作評論~~
以上意見希望幫到你~~~~~~~~
happy shooting~~~~~~~

引用:
原帖由 ayaka 於 13-3-2010 01:07 發表

有幾款用PRIME身的
GnP 5000用派米身, 真的話勁抵玩
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 victorlee48 於 13-3-2010 02:17 發表
小弟買GBB M4之前都做了少少RESEARCH ﹐老實講我覺得邊度買係其次(黑店除外)
反而買什麼牌子才是重點~~
暫時主要有下列幾間廠出GBB M4﹐任君選擇~~
AGM(mainland) - $9xx
WE (taiwan) - $18xx-$2xxx
KJ (taiwan ...
最抵果枝金弓呢喂??
金弓(mainland) - $5xx
既然買返黎都係會換晒佢既,不如果枝最平既?

我果支都係GnP CNC身,真係好FIT, 建議落條RA NPAS

睇到有ching介紹井勝, 係咪即係 INOKATSU ?

但佢既m4a1係咪槍街有售? 同埋係咪有幾種版本?

thanks

先唔好講D國貨GBB,因為真係好煩...
壞PARTS都好,D國貨PARTS又唔靚(唔係一樣SIZE)
其他件又唔一定上到...
再講KJ...
我本人未用過...
但係從未見過KJ有PART換...
GP...
WA比左權比GP出GBB..
所以WA唔洗諗LA...用GP好過...
GP有樣野好,M系款多..
買左又可以即克玩...
#記...
用料好,外觀好...
同其他冇得比
最後WE...
WE用料一般...
買左可以即打...
但都有D PARTS要搞搞佢先
PARTS選擇唔算多...
而且仲有某店一年保養...
款式又多...唔只得M系...

講講WA系統...
WA系統有好多款匣用...
有GP,WA,AGM..............
WA系統又有好多金身換...
唔少師兄都有匣唔合身用...
(睇下D POST就知...)

P.S.VFC都就快出...仲有間叫毒蛇都好似話OK...
(以上係個人意見...)

引用:
原帖由 brucechan 於 13-3-2010 09:49 發表
睇到有ching介紹井勝, 係咪即係 INOKATSU ?

但佢既m4a1係咪槍街有售? 同埋係咪有幾種版本?

thanks
yes, 井勝 = inokatsu, and it is also based on WA system
the version selling now is the 2010 version
they have older versions like 2009, 2008 which are just the same~~but seem to have minor problems
so if u buy better get the latest version

引用:
原帖由 victorlee48 於 13-3-2010 12:59 發表

yes, 井勝 = inokatsu, and it is also based on WA system
the version selling now is the 2010 version
they have older versions like 2009, 2008 which are just the same~~but seem to have minor probl ...
我已經去左槍街, 睇左兩間, 統XX, QXX .. 都係show 枝 2009版..   

咁 2010版邊間會有?  QXX 就話最新係 10版, 但同 09一樣....   

UPDATE:

因為 QXF要星期一先有貨, 所以未有入手, 但佢比枝2009版我拎過, 質感比我想像更好...   已經中左毒..   

引用:
原帖由 ZaMaR 於 13-3-2010 02:34 發表

最抵果枝金弓呢喂??
金弓(mainland) - $5xx
既然買返黎都係會換晒佢既,不如果枝最平既?
+1
金弓好過@GM
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

個人分折市面成槍;
JJ - 自家系統, 質感一般,性能不錯 ,用料差, 後坐力低 ,零件少,不仿真,價錢最平

VVE  - 自家系統 ,質感/性能/用料/後坐力一般,內部不仿真,零件多,改上黎可以 ,有保養,價錢合理

GAP - VVA系統 ,質感/性能/用料一般,後坐力度中等, 零件多,價錢中上~貴

VVA -  質感/用料差 ,性能中~高 ,後坐力度中~強 ,零件多,價錢中上~貴

INQ09-10  - VVA系統 ,真數, 質感/用料高,性能中上,後坐力度強,零件多 ,價錢貴

B0nnber - VVA系統 ,真數, 質感/用料中上,性能/後坐力度中上 ,零件多,價錢貴

........
忘記了毒虫它 - VVA系統似自家bolt , 真數, 質感/用料中上,性能/後坐力/零件通用不詳價錢 ,中上~貴

22 12
發新話題