發新話題

[認真] 暫時我放得低 , 如果各位師兄想點歌俾我既 , 講首歌名俾我啦嫁啦,thx

引用:
原帖由 於 25-3-2010 12:39 發表
在世間...尋覓愛侶.....尋獲了..但求共聚....
有D野..急都急唔黎..或者有時...就沖住你而黎...
都係平常心好好面對啦....
多謝你 , 我而家唔會再係到亂諗野
食得落飯 , 訓到教 , 幾好~

慢慢來啦~年青人!
當務之急係做好你既「正業」 - 讀好你既書,考好你既會考。
連自己既未來都未有保證的話,
你又點樣保證人地同你一齊會幸福?

不過請記住,你既改變,應該係為改善自己而變,而唔係為復合而變。

我相信人在做天在看,
你向好既改變,係適當既時候,個天會比你既Ms, Right見到既。

女死女還在...

引用:
原帖由 gd1893 於 25-3-2010 12:47 發表
慢慢來啦~年青人!
當務之急係做好你既「正業」 - 讀好你既書,考好你既會考。
連自己既未來都未有保證的話,
你又點樣保證人地同你一齊會幸福?

不過請記住,你既改變,應該係為改善自己而變,而唔係為復合而變 ...
多謝你 !! 我既改變係為未來 , 唔係為短期 , 我要考好個會考 , 唔可以再後悔 !!

在愛情的經營中,順暢運轉的要素就是溝通、體諒、包容與自制(面臨誘惑有所自制)。
有許多人總是為「際遇」所迷惑與苦惱,意念不停、慾念不斷、爭逐不散,
而忘了培養經營感情的能力才是幸福的關鍵所以不要去追問到底誰才是我的Mr.Right,
而是要問說在眼前的伴侶關係中,我能努力到什麼程度、成長到什麼程度,
若沒有培養出經營幸福的能力,就算真的Mr.Right出現在你身邊,幸福依然會錯過的,而活在猶疑與遺憾當中

現實中用唔到老金 , 我既成長既經驗係要日積月累 , 唔會一下子想通~

引用:
原帖由 於 25-3-2010 12:39 發表
在世間...尋覓愛侶.....尋獲了..但求共聚....
有D野..急都急唔黎..或者有時...就沖住你而黎...
都係平常心好好面對啦....
"在世間...尋覓愛侶.....尋獲了..但求共聚"....呢首歌我鍾意.....

SORRY 樓主
我都睇唔明你有咩特別感.........
更加睇唔到你有咩決心..........
樓主......算吧啦.....

引用:
原帖由 車厘子 於 25-3-2010 13:19 發表
SORRY 樓主
我都睇唔明你有咩特別感.........
更加睇唔到你有咩決心..........
樓主......算吧啦.....
我表達可能係差小小 , 唔好意思 , 我既決心有 , 唔只有 , 係大 , 係可能難D去實際表現出黎

引用:
原帖由 falken_1213 於 25-3-2010 13:44 發表

我表達可能係差小小 , 唔好意思 , 我既決心有 , 唔只有 , 係大 , 係可能難D去實際表現出黎
可能你文章表達唔到.....

引用:
原帖由 車厘子 於 25-3-2010 13:50 發表

可能你文章表達唔到.....
唉...中文水平...

引用:
原帖由 falken_1213 於 25-3-2010 13:54 發表

唉...中文水平...
唔關事....O既
只係你打呢篇野O既時候係唔開心
而唔係有決心

引用:
原帖由 車厘子 於 25-3-2010 13:57 發表

唔關事....O既
只係你打呢篇野O既時候係唔開心
而唔係有決心
可能我講就講得到 , 就未可以做得到啦 , 我要再諗諗佢 , 之後再打上黎...
anyway , thx

我蠢,
係睇唔到明
同埋睇唔出有咩深層意義,意境

小弟才疏學淺....睇唔出你想表達既決心

引用:
原帖由 Andy 於 25-3-2010 17:44 發表
我蠢,
係睇唔到明
同埋睇唔出有咩深層意義,意境
唔係...係我衰 , 係我唔好 , 我表達唔清楚 , 令關心我既人都幫唔到我

不過剛剛有個"天使"幫左我好多 , 佢教識我好多野 , 我信任佢 , 我而家心情好左好多 , 多謝各位 !!

師兄,你根本唔知愛情為何物.
睇咗咁耐,你都只係想擁有佢,講完

發新話題