發新話題

是否每枝PTW打出嚟嘅力都有好大分別?

引用:
原帖由 siupo 於 1-4-2010 01:58 發表
do you mind to share 潤滑油上where? I use 110 with 紅筒 but power is definitely < ~1.3........
我都聽過紅筒換咗110彈弓係細力過原來藍筒

引用:
原帖由 Arther 於 1-4-2010 09:51 發表

我枝super試過換PDI6.04金筒提升咗.1多d
順帶一提用唔同牌子個bb,所得出嚟嘅數據都差幾大
E個一定有關madbxxxx出左一款5.98mm的精密彈
應該會大力不少的!

回覆 31# 的帖子

我試過紅筒換M90彈弓,得0.86
..............

引用:
原帖由 Arther 於 1-4-2010 00:25 發表

好理想吓喎
撞彩啫

引用:
原帖由 siupo 於 1-4-2010 01:58 發表
do you mind to share 潤滑油上where? I use 110 with 紅筒 but power is definitely < ~1.3........
梗係缸壁啦

引用:
原帖由 Arther 於 1-4-2010 09:54 發表

我都聽過紅筒換咗110彈弓係細力過原來藍筒
係真既

引用:
原帖由 ayaka 於 1-4-2010 10:57 發表

E個一定有關madbxxxx出左一款5.98mm的精密彈
應該會大力不少的!
老外好似話會JAM

引用:
原帖由 spec.ops. 於 1-4-2010 13:35 發表

老外好似話會JAM
未用過唔敢肯定
但我支meu用pdi 6.01管
一用ca彈就jam了...原來ca有d彈係6mm的

引用:
原帖由 ayaka 於 1-4-2010 13:42 發表

未用過唔敢肯定
6MM正呀

引用:
原帖由 ayaka 於 1-4-2010 13:42 發表

未用過唔敢肯定
6MM正呀

引用:
原帖由 spec.ops. 於 1-4-2010 13:44 發表

6MM正呀
ca彈....

今日試完幾枝將d筒,hop-up,換來換去試出嚟原來都係差唔多咋!
都見唔到有3.5咁神

引用:
原帖由 Arther 於 1-4-2010 18:58 發表

ca彈....
理得邊個出,總之SIZE岩,真球狀同重量準就得

引用:
原帖由 Arther 於 1-4-2010 19:02 發表
今日試完幾枝將d筒,hop-up,換來換去試出嚟原來都係差唔多咋!
都見唔到有3.5咁神
要好好配合架,邊係左換右換咁簡單

引用:
原帖由 spec.ops. 於 1-4-2010 22:42 發表

要好好配合架,邊係左換右換咁簡單
都係粗略咁試一試,因之前朋友話佢枝super同我枝super差成0.5j咁多,所以咪成套hop-up連內管換落我度試參考吓
但試完之後再對比番幾枝數據,其實又差唔多只是低0.1幾都算正常

發新話題