發新話題

GBB 好難選擇...師兄請幫手PDW/M4

GBB方面 匣比較重要, 因國產匣品質不一,需要有手工調整才打得
如果把槍行得順 ,用VVA匣就可更好打,而用其它香港牌子既代用匣亦無問題

市面除VVA Super版M4 較穩定外,其它難免要執下 (VVE 唔清楚)
其實GBB主要都係果d問題, 比起AEG調整容易得多,通常是:
1.匣 2.飛機  3.hopup 4.內部零件配合
VVA Super版就係將以前既弊處改良而成,AGN/金工是仿早期版所以未必有咁完善

基本上VVA系統最好換AEG hopup組 ,在國內和友台有hopup組改良post ,可以去睇睇
飛機方面建議負壓無咁煩,我自已用過之p(白&黑)ok的,聽講派米同VVA係最好,
AGN同國產某新出牌子睇到唔錯,平平地可一試 ,隻可調力飛機尾就唔知,有討論過可搵搵
全部野自已摸索下睇舊post唔難搞掂,明白結構原理就一理通百理明

睇TW FORUM 講,
GHK支PDW 內部係OK開,不過笫一水外觀完全唔得,
如果想買PDW 就睇定D LA~ 因為WE 都會有OPEN BOLT VER.的PDW 出 .
我自己就有一枝 WA M4 改 PRIME PARTS 的 , 自己認為 幾OK,
WA SYSTEM PARTS 有平有貴,平到連國九都有出,所以講改裝就暫時 WA SYSTEM M4 最正 ,
外觀又多變化,好似我咁,一件件真品買回來上都得 , 希望幫得樓主LA~
Ken's Custom Magpul M4  

Thanks Ken's & gainax post,
WA 都係眾多師兄選購既品牌,穩定,信賴..價錢我真係冇CHECK過!!!
其他品牌亦因為係COPY WA所以我唔想考慮,好似師兄話佢地COPY舊系統...
平有平玩, 但係自己一次都未搓過上手,又真係過份左d..!!
早排突然愛上手槍,一口氣入左3支又改又加都洗左我6,7k了而家賣淨番一把...
菜鳥一號

回覆 48# 的帖子

VVA 我只係舉例 ,本身實在太貴唔好買,雖然原裝較穩定,但材質太爛唔耐玩
國貨原裝只換#6樓 已ok,玩爛lock bolt 可以換鋼槍機同bolt stop掣就有排玩

個人建議貴就買IN0/B0mber小執 ,平就國貨改裝,有錢當然自組
中價除左遲d出既VFZ外其它唔算底,不過都可以諗諗
以上可參考一下
未玩過入支國貨都唔錯,平平地就唔怕死

祖國貨 真係要睇下手運好唔好了,但我開始到現在一丁點祖國貨既概念都冇啊
菜鳥一號

引用:
原帖由 sumandy 於 8-4-2010 00:30 發表

WE都一樣姐! D夾咪又係漏氣.... 不停返軍軍軍整. 我都媽媽聲左好耐啦
E
又無聽你講過
你不停跌匣
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

WE”  M16 SCAR  PDW 我都有,M4 太貴但PDW保養又要收一舊...都係買國產算

引用:
原帖由 Arther 於 8-4-2010 22:28 發表
WE”  M16 SCAR  PDW 我都有,M4 太貴但PDW保養又要收一舊...都係買國產算
師兄PDW你都有,講我知個用後感啦,你可以比較下你所有既槍呀!
菜鳥一號

引用:
原帖由 gainax 於 8-4-2010 15:09 發表
VVA 我只係舉例 ,本身實在太貴唔好買,雖然原裝較穩定,但材質太爛唔耐玩
國貨原裝只換#6樓 已ok,玩爛lock bolt 可以換鋼槍機同bolt stop掣就有排玩

個人建議貴就買IN0/B0mber小執 ,平就國貨改裝,有錢當然自 ...
WA原裝好似唔預人打green gas...

回覆 53# 的帖子

枝PDW不停咁出事...失望

引用:
原帖由 Arther 於 9-4-2010 01:27 發表
吓~~~~~~
咁~~~~~~
獨孤一味 M4 可以囉!?
菜鳥一號

其實講真...
間間d gbb都有問題...
係#記最少...
gp有時又爆身,有人話d料好唔掂...
agm就有人搞唔掂密氣...
we有人匣溜氣同爆parts...
但有d人咩廠咩槍都冇事...
所以講真就係撞彩,同自己要識保養佢...
好彩就買支冇咁大問題o既...
唔好好彩就買支自天有病o既...

第一首選!!! 最直接就係買支井性最新M4. 唔洗花時間金錢整槍, 洗得啲錢只係改珍品外皮配件, 由其是只係打幾野, 壞機會唔高. 扮真槍手感一流.

第二選擇!!! 如果唔怕比一啲人笑你有"膽"就買支YYE M4. 新舊都冇乜所謂, 因為先玩後改! 本人三支新原裝槍及夾都係"西波四"新槍出盒一日內身裂嘴爆夾漏氣(不過我玩得好粗)! 旦呢支野有好大改造潛能, 設計簡單容以"車"配件, 列如:-一支過 鋼槍管, 直接裝外皮裝飾珍品, 有CO2夾, 夾膽可改入珍膠夾, 連好啲上下身都有得買, 改造後肯定同井牲有得揮! 因發射係统比較YYA係统簡單得多所以補強後較穩定可以打長時間game.

HK416, SCAR, PDW....... 平玩, 冇M4有多珍品改.

引用:
原帖由 sam524 於 9-4-2010 02:09 發表
其實講真...
間間d gbb都有問題...
係#記最少...
gp有時又爆身,有人話d料好唔掂...
agm就有人搞唔掂密氣...
we有人匣溜氣同爆parts...
但有d人咩廠咩槍都冇事...
所以講真就係撞彩,同自己要識保養佢...
好彩 ...
聽日就去睇把gp-m4
菜鳥一號

引用:
原帖由 Arther 於 9-4-2010 01:27 發表
?

發新話題