發新話題

[查詢] 在線時間

我今日下午係CGF連續on左超過5個鐘,
但點解我check我個本月在線時間只係上升左0.X個小時?
再on多幾個鐘後直頭無上升過......
其實我尋日都有試過,懷疑係唔係要00:00先update,
但到今日依然都係咁......
請問唔知係咩問題呢?
(我已經爬過文,搵唔到相關回覆)
或者係唔係有其他方法計算在線時間?

I noticed the same problem before...the online hours counted under your ID is considerably less than your real online hours..

I guess the system is set to be like this...maybe it only counts a certain amount of hours each day...

引用:
原帖由 SECOND 於 29-4-2010 23:42 發表
我今日下午係CGF連續on左超過5個鐘,
但點解我check我個本月在線時間只係上升左0.X個小時?
再on多幾個鐘後直頭無上升過......
其實我尋日都有試過,懷疑係唔係要00:00先update,
但到今日依然都係咁......
請問 ...
有獎嗎?

引用:
原帖由 Kane 於 30/4/2010 12:05 AM 發表

有獎嗎?
我都係想得個明白姐...

(個人意見)我所知當一段時間沒有郁動過就唔會計囉
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 一等兵 於 30-4-2010 00:11 發表
(個人意見)我所知當一段時間沒有郁動過就唔會計囉
事實系

情況可能有2個

1.係你唔係持續更新,around 10-15分鐘你無跳過頁佢就會當你offline
2.因為forum系統一日大約有4次緩存,只會在緩存的時候更新曬所有數據
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

如果係咁按F5咪.......?
delete

引用:
原帖由 derek_lok 於 30-4-2010 03:49 發表
如果係咁按F5咪.......?
理論上係
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 30-4-2010 03:51 發表

理論上係
實際上唔系,太密又無用

引用:
原帖由 亞mac 於 30-4-2010 04:06 發表

實際上唔系,太密又無用
實際上係有另一個方法

哦...明白啦
多謝各位解答

發新話題