17 12
發新話題

((Updated)) VFC M4 GBB店家開箱文

內部像真我唔理啦...呢支野都係打6mm姐
入面真d都唔會變左打5.56

話時話右邊出彈口下面冇左堆字(唔知law乜鬼)
其實真槍m4係唔係都有果堆字?

引用:
原帖由 101653 於 3-5-2010 13:48 發表

果堆野
剩係美國政府M系都N個Marking
正常現代公發M4A1Carbine係有果堆字
但呢支你睇個槍身已經知唔係正常現代型,但又落現代Marking,但又少堆字

外觀唔得
內觀唔得
未知打唔打得已經知有好多野要換
賣兩千 ...
大獲...我對m4真係唔多熟.....
簡單d講美軍用既m4啦...
正常現代型同不正常現代型...有咩分別?
thx

引用:
原帖由 101653 於 3-5-2010 14:07 發表

唔正常現代型係指玩具 (話明唔正常就緊係指玩具做得唔正常啦)
現代型既身你想有幾多款?

E家既玩具係古代16A2下身配現代M4既Marking
冇人覺得有問題?
咁特戰司令部既MK18下身落LarueMarking又有冇問題?

...
第2段明白鳥!
but呢個vfc既身有邊個位錯左?(除左law堆字)

引用:
原帖由 101653 於 3-5-2010 14:24 發表

錯就係錯在佢用A2型既身
但刻M4既Marking

姐係佢個身D位做得似模似樣冇乜點錯
但就寫錯字係上面

再講簡單D
一個毒島姐既Body
Key個蛇叔既頭落去
你覺得有冇問題?

你咁樣講我立即明白

M4身同a2身,最大分別係之前個post既第4個位?

引用:
原帖由 101653 於 3-5-2010 14:54 發表

YES
真係佩服你既眼力...

引用:
原帖由 101653 於 3-5-2010 15:05 發表
*以上純粹個人廢UP, 本人不是美軍亦不是槍械生產商, 以上只是個人研究及見解, 有錯歡迎指證*
除左第4個位之外
我都睇唔到有咩分別...
(正面睇先叫睇得出少少,則少少已經睇唔出)

會考都就完啦...快d出晒佢啦

引用:
原帖由 101653 於 3-5-2010 19:04 發表
重有中未出
大家睇定D先

快d係呢個月中出晒佢啦

今日睇完一本書,發現原來M4用A2既下身,係正常既
首先,所以槍身並唔單止COLT整,仲有其他既代工廠(甚至有廠係FN同COLT都有代工)
刻字先由COLT搞

幫COLT整槍身既廠

幫FN整槍身既廠

本書入面,甚至有圖,係M16A2用M4既身去整
字刻A2,但身係M4
都有字刻M4,但用A2下身,甚至更加少見既下身
當然,本書成本字典咁厚,我真的不能盡錄(果D圖都係書主幫我掀)
資料來源:

引用:
原帖由 101653 於 9-5-2010 21:14 發表

其實又唔可以話冇
但10000把又有冇1把呢?

點解呢?
因為果時你問我既係 "現時美軍公發M4A1"
而紗夢兄都駁過我, 但佢囉出黎既果張圖係M4carbine而唔係M4A1
所以我都廢事回

據我所知
M4最早期型係一個過渡 ...
的確所言甚是
又唔好講串,大家有心研究下姐~

引用:
原帖由 101653 於 9-5-2010 21:28 發表

我都係講下姐
不過我真係未見過M4A1用16A2身
可唔可以Post上黎我想見識下
還是果支係M4黎架?
你等我完左會考,再問下位朋友肯唔肯拎本字典出黎...同埋佢肯唔肯幫我掀
(因為本書真係好鬼厚,同埋本書太珍,佢唔係下下肯拎出黎)
只要OK,我就影張相比大家睇~

引用:
原帖由 101653 於 9-5-2010 21:36 發表

係A1至好阿
少咁A1兩隻字我拔刀割左你阿
害我打咁大段字
人地打緊轟龍架MA

當我搵唔到...我會話佢唔借本書比我

引用:
原帖由 101653 於 9-5-2010 21:53 發表

咁我如果聽到呢個答案都割左你啦

耶~蝦人既

引用:
原帖由 101653 於 9-5-2010 22:05 發表

唔係架
佢拿拿聲貼張M4A1上黎咪冇事囉

===================================================================

講真一句我都係追Marking中毒既人
Logo字型比例外觀果D我都有睇開
我有好多野都想知點 ...
認真求證,支持!
如果唔係點學到野!

引用:
原帖由 101653 於 9-5-2010 22:23 發表

咁我都想知點解既
我都怕做錯marking用錯身架ma
vfc一日未到港....一日我地仲有時間!

17 12
發新話題