23 12
發新話題

((Updated)) VFC M4 GBB店家開箱文

睇完相好似....

可以無視....

引用:
原帖由 gainax 於 2-5-2010 12:12 發表

睇落個結構幾好玩 ,外殼唔係所講咁差,合格有餘,只係比預期失真了
究境R@ 點做測試? 睇過佢d片唔係叉喉就打得好少,條片連發得一秒,試唔到乜又吊癮
買啦買啦
買個冇字既下身番黎改A2

引用:
原帖由 Castlevania 於 2-5-2010 13:07 發表

十分認同
再黎個乘二

引用:
原帖由 Pvt.King 於 3-5-2010 11:19 發表

佢依家個所謂無marking版都有mark個"auto"落去果下先乞人憎
呢樣我之前冇留意到

點解佢要做埋D多餘動作

引用:
原帖由 0050100 於 3-5-2010 11:51 發表
突然覺得有D似2年前wam4開賣的陰謀論,賣支野比你就預左你改獲金.
真係等睇戲.
二千蚊賣支槍比你
跟住強化Parts分開賣
改哂成支七千蚊落樓
仲要D數特登同WA唔同
駁D廠唔會出VFC既Parts
咁就可以獨市掠你水

引用:
原帖由 wonglk 於 3-5-2010 13:43 發表
內部像真我唔理啦...呢支野都係打6mm姐
入面真d都唔會變左打5.56

話時話右邊出彈口下面冇左堆字(唔知law乜鬼)
其實真槍m4係唔係都有果堆字?
果堆野
剩係美國政府M系都N個Marking
正常現代公發M4A1Carbine係有果堆字
但呢支你睇個槍身已經知唔係正常現代型,但又落現代Marking,但又少堆字

外觀唔得
內觀唔得
未知打唔打得已經知有好多野要換
賣兩千幾銀
我都想睇下佢點樣發圍

引用:
原帖由 wonglk 於 3-5-2010 13:56 發表

大獲...我對m4真係唔多熟.....
簡單d講美軍用既m4啦...
正常現代型同不正常現代型...有咩分別?
thx
唔正常現代型係指玩具 (話明唔正常就緊係指玩具做得唔正常啦)
現代型既身你想有幾多款?

E家既玩具係古代16A2下身配現代M4A1既Marking
冇人覺得有問題?
咁Magpul下身落LarueMarking又有冇問題?

明唔明?

引用:
原帖由 wonglk 於 3-5-2010 14:20 發表

第2段明白鳥!
but呢個vfc既身有邊個位錯左?(除左law堆字)
錯就係錯在佢用A2型既身
但刻M4A1既Marking

姐係佢個身D位做得似模似樣冇乜點錯
但就寫錯字係上面

再講簡單D
一個毒島姐既Body
Key個蛇叔既頭落去
你覺得有冇問題?

引用:
原帖由 wonglk 於 3-5-2010 14:39 發表

嘩_
你咁樣講我立即明白

M4身同a2身,最大分別係之前個post既第4個位?
YES

*以上純粹個人廢UP, 本人不是美軍亦不是槍械生產商, 以上只是個人研究及見解, 有錯歡迎指證*

引用:
原帖由 lololo 於 3-5-2010 17:14 發表
其實hammer有碌碌 or 啤零同冇係咪真係差好遠??
早排好似祖國出過隻彷真hammer, 查實有冇ching用過呢??
我個個FD都話唔好用啤令Hammer
原因 : 本身果個位係消耗品 , 唔相信一粒啤令仔可以比一大舊實心鋼更受力

我自己少打Game , 但我都唔會換 , 我情願油浸佢

重有中未出
大家睇定D先

引用:
原帖由 wonglk 於 8-5-2010 21:32 發表
今日睇完一本書,發現原來M4用A2既下身,係正常既
首先,所以槍身並唔單止COLT整,仲有其他既代工廠(甚至有廠係FN同COLT都有代工)
刻字先由COLT搞

幫 ...
其實又唔可以話冇
但10000把又有冇1把呢?

點解呢?
因為果時你問我既係 "現時美軍公發M4A1"
而紗夢兄都駁過我, 但佢囉出黎既果張圖係M4carbine而唔係M4A1
所以我都廢事回

據我所知
M4最早期型係一個過渡期
佢呢支experimental版既槍
經過特戰司令部既改良測試
去到M4A1型既出現, 再去到公發
佢已經係有個型態係度
就算係邊間廠代工, 當然有公差, 但唔會有太大差別
可能有用剩既16a2型身未打marking囉番黎用都得
但係又有幾多支? 點為之standard?
你睇咁多張相咁多支M4A1, 有幾多支係咁樣?
如果唔係你刻意去搵, 你有冇見過一支咁樣樣既M4A1?
舉個例, 你有冇見過一支MK18個尾位係咁丫?
我答你可能有, 但有幾多支?
十萬支有一支係咁, 所以M4A1個身就係咁?
你又有冇睇過, 究竟支咁既槍佢過唔過到審核?
我訂廿個橙, 入面其中有兩個係蘋果, 我會唔會收貨?

再講, 點為之公發?
美軍用Oakley手套 = 美軍公發Oakley手套?
美軍用12吋管M203 = 美軍公發長管M203?
美軍用AK47 = 美軍公發AK47?
美軍用波波沙+EOtech = 美軍公發波波沙?
咁美軍有人扮LadyGaGa又係咪 = 美軍公發LadyGaGa最新專輯?

唔好玩啦!

ps. M4carbine果個年代就真係現代身又有A2身又有, 但到M4A1, 我真係未見過(我見識少), 如果可以既不如貼張圖上黎串我, 謝謝.

引用:
原帖由 wonglk 於 9-5-2010 21:25 發表

的確所言甚是
又唔好講串,大家有心研究下姐~
我都係講下姐
不過我真係未見過M4A1用16A2身
可唔可以Post上黎我想見識下
還是果支係M4黎架?

引用:
原帖由 wonglk 於 9-5-2010 21:30 發表

你等我完左會考,再問下位朋友肯唔肯拎本字典出黎...同埋佢肯唔肯幫我掀
(因為本書真係好鬼厚,同埋本書太珍,佢唔係下下肯拎出黎)
只要OK,我就影張相比大家睇~
係A1至好阿
少咁A1兩隻字我拔刀割左你阿
害我打咁大段字
人地打緊轟龍架MA

23 12
發新話題