發新話題

systema hop up 改良分享

引用:
原帖由 mike523 於 21-10-2010 09:00 AM 發表
油麻地站 A2出口 東方街 see see
THX~放工去衝去買

早一排先番貨, 好快賣晒
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

有無師兄試過用aeg hop up 膠個粒老婆屎做hop up呀?

HIROBO喉唔太好用....下下要擰到個HOP-UP死緊, 放小小都打飛機, 限用.25以上BB(都嚴佢太飄), 0.2擰爆機米都照飛上太空, 而家反而覺得原廠幾好...自然上旋穩定好多

回覆 109# 的帖子

原裝好快蝕晒

聽講話深火個新款HopUp啲零件可以同Systema PTW交換用, 係唔係真嫁? 都想買返黎試吓.

引用:
原帖由 fusionjc 於 13-11-2010 10:05 發表
有無師兄試過用aeg hop up 膠個粒老婆屎做hop up呀?
試緊,用hirobo喉配0.25豆暫時都無問題。
但有大佬話比原裝難調校一點。

我發現打完一日後,hopup機米鬆了。不知是否個別事件?

引用:
原帖由 visitor2004 於 26-11-2010 15:18 發表
聽講話深火個新款HopUp啲零件可以同Systema PTW交換用, 係唔係真嫁? 都想買返黎試吓.
yes, it is compatible w/ ptw series.

小弟用油管做hop up要用we 0.46黑珠先叫直~但間唔中有一2野都係左右亂飛~有無師兄知點解呀?

回覆 114# 的帖子

0.46珠!?你用咩匣?上彈順嗎?

引用:
原帖由 fusionjc 於 26-1-2011 09:52 發表
小弟用油管做hop up要用we 0.46黑珠先叫直~但間唔中有一2野都係左右亂飛~有無師兄知點解呀?
因為粒膠大粒?,所以D上旋會重?,不過左右飛就有D古怪,我果枝都係一飛衝天?
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 wing383 於 26-1-2011 12:05 發表
0.46珠!?你用咩匣?上彈順嗎?
我都好有興趣想知
三六轟一轟,敵人企唔穩!

回覆 117# 的帖子

用鴨仔匣~上彈ok呀~不過當然入唔滿
同埋0.46 係黑色~打game好難睇彈度~中唔中都唔知...

引用:
原帖由 fusionjc 於 26-1-2011 15:30 發表
用鴨仔匣~上彈ok呀~不過當然入唔滿
同埋0.46 係黑色~打game好難睇彈度~中唔中都唔知...
佢條硬到飛起....入到手痛
唔知d彈唔夠硬會唔會壓到變形

我覺得個D黑色染料會甩落個hop up/條管度, 除非佢D色係啤出黎.

發新話題