發新話題

systema hop up 改良分享

引用:
原帖由 bv7ihkc7pqx 於 31-5-2010 15:10 發表
SUPER MAX 我這把買來彈簧 M165 那條就斷了一小截大概 8mm 長 打起來感覺還是比 M150強很多 打0.4g BB彈 M150 大概60M(直線),  M165 大概70M (直線) 但是打中圍牆, 發出的聲音 M165 好大聲 M150只聽到, 有打中的聲音 ...
Super Max...一枝枝啦,我同幾個fd都好不幸地只是大力過M150 dd咁多多咋

回覆 31# 的帖子

SUPER MAX 有比 M150出力大很多, 不是打多遠, 是打強度, BB彈越重, 比較不會被風吹偏, 所以會比較準,
M165 大概只比 M150 多打10M 遠, 但是BB彈的速度, 打中的聲音(比較痛很多), 打0.4以上比較值比較遠, 所以SUPER MAX 我用509mm 加滅音管, 打0.4g,  
MAX 的 M150 用PDI 37.4mm 打0.25g

引用:
原帖由 Arther 於 1-6-2010 04:19 發表

Super Max...一枝枝啦,我同幾個fd都好不幸地只是大力過M150 dd咁多多咋
師兄~~
你同你D fd 是 Challenge Kit ?
我m164~m166~~~

回覆 33# 的帖子

不是 我都買成槍

引用:
原帖由 Arther 於 1-6-2010 04:19 發表

我有個FD都係咁,火力唔見突出之餘仲要大齒比射頻慢
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 maxmok 於 1-6-2010 09:53 發表

師兄~~
你同你D fd 是 Challenge Kit ?
我m164~m166~~~
0.2G BB嗎?

回覆 33# 的帖子

M150 紅氣缸用 0.2g BB彈就差不多 M160-170
M165 銀汽缸用 0.2g BB彈差不多 M170-180 可能更高一點, 我銀汽缸彈簧少了大約 8mm 所以不很準確

引用:
原帖由 spec.ops. 於 1-6-2010 13:40 發表

0.2G BB嗎?
師兄~~
係ar~~~
我都係成槍~~
Excel 0.2 m164~m166
KSC   0.2 m166~m169

引用:
原帖由 bv7ihkc7pqx 於 1-6-2010 06:54 發表
SUPER MAX 有比 M150出力大很多, 不是打多遠, 是打強度, BB彈越重, 比較不會被風吹偏, 所以會比較準,
M165 大概只比 M150 多打10M 遠, 但是BB彈的速度, 打中的聲音(比較痛很多), 打0.4以上比較值比較遠, 所以SUPER  ...
我就係講緊個出力...
而我個枝係成品,而我個幾個fd有成品又有kit...所以我先覺得不幸

請問師兄 HIROBO油管 在那裡可以購得?我找不到
請麻煩告知,感激

回覆 40# 的帖子

賣遙控飛機, 船, 車, 直升機, 模型店都有買, HIROBO 是日本品牌 全世界都有 GOOGLE 找看看
這裡:http://hk.search.yahoo.com/searc ... 8&meta=rst%3Dhk

想請教樓主HIROBO油管有沒有幻一點的?
因為小弟用0.3g彈都係開很少hop就夠了
樓主用的HIROBO油管粗度....小弟用可能會太大hop了

回覆 42# 的帖子

用 HIROBO 的油管是因為他最細, 材質強韌, 又柔軟, 我試過其他牌子的油管都太粗, 效果也沒 HIROBO 好,
用 0.3g HOP-UP 大概放鬆 1/4 圈多一點點就可以, 不會太大, 請放心使用, 等你的使用心得歐!  
我 MAX 紅氣缸 用 0.25g HOP-UP 大概小心鎖緊後放鬆(退) 1/4 圈剛好, 用0.4g的 BB 彈可多放一些些就好, 看彈道調整(也可以不用調整)

起錨

附件

12-6-2010 16:54

回覆 44# 的帖子

好似唔錯咁喎...小弟都想改下, 但係唔知係邊到入條 HIROBO 管.

發新話題