43 123
發新話題

systema hop up 改良分享

引用:
原帖由 ayaka 於 13-8-2010 14:07 發表

我用0.3g的話會係個兩條CUSHION中間加小鐵枝
個CUSHION會挺好多....唔需要開太大Hop-up...但穩定好多
咁對打輕彈有冇影響呢?
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 ayaka 於 14-8-2010 02:19 發表

同原裝一樣...只係會較hop時比較緊
那麼你既改法ok喎!

引用:
原帖由 Elf 於 14-8-2010 02:20 發表
spec ops兄你會打輕過.25嗎?
我兩枝槍都好古怪,返黎係唔可以打輕過0.25,如果唔係就會一飛衝天去...

引用:
原帖由 ayaka 於 19-10-2010 11:53 發表
今日公司收到一種叫做"衛生喉管"的silicone管
話係醫藥用的喉管 (用來"釣鹽水", 輸藥那種)
外徑2.6mm, 內徑1.2mm
較硬度方面....感覺似first的紫色hop膠
找天做做測試....再post個report
2.6比原裝厚少少而已....

引用:
原帖由 NCP013 於 19-10-2010 13:31 發表
今日換返粒DEEP 火 "改善版" HOP UP落條 PDI  RIFLE LENGHT 6.04,  用條紅筒+110彈弓,  鬆晒粒HOPUP 機米既話, .25 珠一飛衝天, 調教返好之後, 效果算滿意
新貨已經出街?

引用:
原帖由 ayaka 於 19-10-2010 14:51 發表

就係想直接代替原裝HOP膠
HOP膠再加油管太厚了....HOP超強不能打輕BB彈
我最近調整過HOP-UP,而家可以打番25珠喇,2珠就未試過

引用:
原帖由 NCP013 於 20-10-2010 16:50 發表

我果粒係recall 粒舊既換, 不過發現佢新款上下行程可以多左, 如要用盡佢個hopup, 墊住hopup果兩粒野要換d粗/厚dd既代替品, 我就是但用多一粒原裝hopup膠, 插入兩粒原裝之間~~~
請問有冇相片可以分享一下呢?

引用:
原帖由 mike523 於 20-10-2010 23:11 發表
今日賣咗,好天出去試下先,唔該師兄..............
準備重珠啦,唔係實一飛衝天....

引用:
原帖由 fusionjc 於 26-1-2011 09:52 發表
小弟用油管做hop up要用we 0.46黑珠先叫直~但間唔中有一2野都係左右亂飛~有無師兄知點解呀?
因為粒膠大粒?,所以D上旋會重?,不過左右飛就有D古怪,我果枝都係一飛衝天?

引用:
原帖由 wing383 於 26-1-2011 12:05 發表
0.46珠!?你用咩匣?上彈順嗎?
我都好有興趣想知

引用:
原帖由 fusionjc 於 26-1-2011 15:30 發表
用鴨仔匣~上彈ok呀~不過當然入唔滿
同埋0.46 係黑色~打game好難睇彈度~中唔中都唔知...
入46珠時打Auto可以嗎?

引用:
原帖由 fusionjc 於 26-1-2011 15:30 發表
用鴨仔匣~上彈ok呀~不過當然入唔滿
同埋0.46 係黑色~打game好難睇彈度~中唔中都唔知...
入46珠打AUTO可以嗎?

引用:
原帖由 fusionjc 於 27-1-2011 09:37 發表

Auto 無問題~反而我用0.3時成日碎彈係入面
咁又真係掂喎,鴨仔肉係衰冇得清潔

43 123
發新話題