65 12345
發新話題

WA System m4 npas 幾問,謝謝!

WA System m4 npas 幾問,謝謝!

各位師兄好, 小弟岩岩加入gbb大家庭, 有一支ino (朋友送), 2010 ver 乜都未搞過.
返屋企玩過後發覺對小弟黎講太大力, 之後刨過有師兄們研究精華既'白老鼠' post.
我諗我應該係要買npas 去教細力

想請問下咁多位師兄, 如果我買ra tech 既npas係唔係就咁轉落ino個飛機度就得? 定係要成set換 (因為見有師兄話換白色nozzle好d)? 換既話洗唔洗換埋bolt?

咁多位唔好意思...問d咁低級既問題, 岩岩跌入呢個火坑, 希望可以搞到支槍打得又望得. 望第時有機會都可以分享自己既知識.
多謝咁多位師兄!

如經濟許可的話, 最好連飛機bolt成set買.
npas 入落落其他機度,穿果條pin真係媽媽聲.
條o-ring又要配...咪話唔煩.

引用:
原帖由 jackypoon 於 3-6-2010 13:58 發表
如經濟許可的話, 最好連飛機bolt成set買.
npas 入落落其他機度,穿果條pin真係媽媽聲.
條o-ring又要配...咪話唔煩.
多謝兩位師兄解答,
其實我都唔肯定而家支ino係唔係npas, 我拆過個飛機,個條野又係好似npas咁拎(扭鬆緊)得, 但係拎鬆左之後條pin又對唔返飛機個pin位, 請問師兄到底咁既狀況可唔可以知道我支槍有無npas?
唔該晒!

引用:
原帖由 mozcardking 於 3-6-2010 14:56 發表

多謝兩位師兄解答,
其實我都唔肯定而家支ino係唔係npas, 我拆過個飛機,個條野又係好似npas咁拎(扭鬆緊)得, 但係拎鬆左之後條pin又對唔返飛機個pin位, 請問師兄到底咁既狀況可唔可以知道我支槍有無npas?
唔該晒!
不如CAP張相睇睇~

in0飛機已係可調, 不過沒有npas較到咁多大/細力
建議還是 膠飛機殼配npas, 不要全用金屬了, 效能上已有分別

引用:
原帖由 jackypoon 於 3-6-2010 17:38 發表

不如CAP張相睇睇~
係wor, 唔記得呢個世界有cap 相呢樣野..sorry..

多謝師兄指教!
引用:
原帖由 gainax 於 3-6-2010 17:58 發表
in0飛機已係可調, 不過沒有npas較到咁多大/細力
建議還是 膠飛機殼配npas, 不要全用金屬了, 效能上已有分別
請問師兄係唔係好似ra tech 網上面個video咁, 拆散晒之後扭上圖拆出黎個件野?
我琴晚試過但係dup唔返條pin入去..請問係唔係我裝法有問題呢?

多謝師兄回覆!

回覆 7# 的帖子

用法和R@一樣, 裝唔番應該係金色件野裝錯,要圖中倒轉裝(彈弓係前面)
或是你調教野扭得太出裝唔落

引用:
原帖由 gainax 於 4-6-2010 17:03 發表
用法和R@一樣, 裝唔番應該係金色件野裝錯,要圖中倒轉裝(彈弓係前面)
或是你調教野扭得太出裝唔落
先多謝師兄回覆,
我裝返入去個陣係彈弓向前,只係影相個陣掉轉左,sorry...引起誤會.
想問下師兄正常係可以向前扭到幾多?因為我覺得扭少少已經dup唔返條pin入去.
唔該師兄!

回覆 9# 的帖子

或者試下將調教舊野擰到底, 裝番好係入氣口"了"佢咁較大細力
呢隻調較力度既幅度唔多, 真係要玩1j左右果d, 買隻R@或國貨好過,
加上呢隻飛機不久會爛, 所以還是留番黎裝飾會好d

引用:
原帖由 gainax 於 5-6-2010 00:45 發表
或者試下將調教舊野擰到底, 裝番好係入氣口"了"佢咁較大細力
呢隻調較力度既幅度唔多, 真係要玩1j左右果d, 買隻R@或國貨好過,
加上呢隻飛機不久會爛, 所以還是留番黎裝飾會好d
多謝師兄指教!
咁我黎緊呢兩日去買先.
多謝師兄!

各位師兄好
小弟今日剛岩買左個r@tech塑膠飛機連npas
搞完一輪終於裝到, 但係發現個飛機拉出黎回返入個bolt時好慢, 唔似之前原裝咁順.
打個陣久唔久都有一兩下碎彈
小弟懷疑係因為個o ring太肥. 見以前d post都見有師兄提過話要o ring.
請問咁多位師兄出現以上問題最大可能係唔係因為o ring?
唔該咁多位師兄!

引用:
原帖由 mozcardking 於 6-6-2010 22:35 發表
各位師兄好
小弟今日剛岩買左個r@tech塑膠飛機連npas
搞完一輪終於裝到, 但係發現個飛機拉出黎回返入個bolt時好慢, 唔似之前原裝咁順.
打個陣久唔久都有一兩下碎彈
小弟懷疑係因為個o ring太肥. 見以前d post都見 ...
拆走固定飛機右側塊片,試下拉出黎會唔會緊同慢? 係就O ring問題
其實可用番 in0原裝,比較fit位

引用:
原帖由 gainax 於 7-6-2010 00:59 發表

拆走固定飛機右側塊片,試下拉出黎會唔會緊同慢? 係就O ring問題
其實可用番 in0原裝,比較fit位
嗯, 拆走左之後都係卡住卡住咁,咁我諗要找日去配過d o ring, 多謝師兄回覆!
我諗我都係用住個塑膠飛機整住先, 整爛左既話無咁心痛嘛

INO系wa system ga咩?恕小第無知

65 12345
發新話題