發新話題

WA System m4 npas 幾問,謝謝!

引用:
原帖由 囧樣佬 於 7-6-2010 11:39 發表
INO系wa system ga咩?恕小第無知
如果講gbb既話暫時主流好似係分we同埋wa system? (我諗應該係咁分)
ino一定唔係we system
有錯煩請師兄指出, 謝謝!

ino係行wa sys
仲有a豬m, jg, 豬p都係行wa system

重以為ino有自己system tim
系我諗多左
咁毒虫它同vfz呢?

引用:
原帖由 囧樣佬 於 7-6-2010 18:18 發表
重以為ino有自己system tim
系我諗多左
咁毒虫它同vfz呢?
舉小弟所知毒蛇 vfz 都係wa系統

引用:
原帖由 mozcardking 於 7-6-2010 21:32 發表

舉小弟所知毒蛇 vfz 都係wa系統
VFC都算WA系統???
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 mozcardking 於 7-6-2010 10:18 發表

嗯, 拆走左之後都係卡住卡住咁,咁我諗要找日去配過d o ring, 多謝師兄回覆!
我諗我都係用住個塑膠飛機整住先, 整爛左既話無咁心痛嘛
用膠飛機拎井成原裝o ring用就ok

引用:
原帖由 lololo 於 7-6-2010 23:32 發表

VFC都算WA系統???
引用gainax 師兄開既post, 我諗vfc個系統都叫wa 系統掛 ? 或者可以叫做由wa發展出黎? 如果我搞錯既話請師兄原諒http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=54833&highlight=vfz

引用:
原帖由 gainax 於 8-6-2010 02:07 發表

用膠飛機拎井成原裝o ring用就ok
師兄你好, 之前用r@tech送個紅色o ring覺得肥得濟,已經換過ino 原裝個o ring, 唔知係唔係小弟手工差呢, 都係覺得有d塞住塞住咁..
望師兄指教!

專用彈夾,
專用切氣方式,
專用fire-pin
專用bolt lock

小弟覺得己經不能稱之為WA系統了~

引用:
原帖由 lololo 於 8-6-2010 14:31 發表
專用彈夾,
專用切氣方式,
專用fire-pin
專用bolt lock

嗯, 有道理..
或者第日我要講清楚d, 防止誤會.
多謝師兄指教

引用:
原帖由 mozcardking 於 8-6-2010 15:41 發表

嗯, 有道理..
或者第日我要講清楚d, 防止誤會.
多謝師兄指教
ching唔好甘講, 大家都係討論下咋~
Peace!!!!!!!!!!!

回覆 23# 的帖子

可能是飛機固定片夾實( 磨下條坑 ), 入面拉果條大彈弓唔夠力( 可用回in0 )
或加d油係o ring到, 但我冇落都順
正常有小小塞塞地, 同拉起飛機,約一半行程放手就回到位, 試做以上有冇改善?

引用:
原帖由 gainax 於 9-6-2010 00:07 發表
可能是飛機固定片夾實( 磨下條坑 ), 入面拉果條大彈弓唔夠力( 可用回in0 )
或加d油係o ring到, 但我冇落都順
正常有小小塞塞地, 同拉起飛機,約一半行程放手就回到位, 試做以上有冇改善?
固定片條坑磨過, 相信唔係問題主因 (或者我手工真係差 )
o ring都落過油, 會好少少, 但都係唔及ino原裝飛機咁順, 卡住卡住咁
未換過條彈弓, 返屋企又搞下先!
不過以我就咁用手放落去既感覺, 小弟都係覺得個o ring太肥
多謝師兄一路既提點!

引用:
原帖由 lololo 於 8-6-2010 14:31 發表
專用彈夾,
專用切氣方式,
專用fire-pin
專用bolt lock

咁即系vfz系自家系統?

VFZ 係改良VVA系統, 所有VVA零件作出改良再加自行設計,
如沒VVA M4系統 就沒VFZ系統 , 正如VVE 舊系統

發新話題