30 12
發新話題

WA System m4 npas 幾問,謝謝!

WA System m4 npas 幾問,謝謝!

各位師兄好, 小弟岩岩加入gbb大家庭, 有一支ino (朋友送), 2010 ver 乜都未搞過.
返屋企玩過後發覺對小弟黎講太大力, 之後刨過有師兄們研究精華既'白老鼠' post.
我諗我應該係要買npas 去教細力

想請問下咁多位師兄, 如果我買ra tech 既npas係唔係就咁轉落ino個飛機度就得? 定係要成set換 (因為見有師兄話換白色nozzle好d)? 換既話洗唔洗換埋bolt?

咁多位唔好意思...問d咁低級既問題, 岩岩跌入呢個火坑, 希望可以搞到支槍打得又望得. 望第時有機會都可以分享自己既知識.
多謝咁多位師兄!

引用:
原帖由 jackypoon 於 3-6-2010 13:58 發表
如經濟許可的話, 最好連飛機bolt成set買.
npas 入落落其他機度,穿果條pin真係媽媽聲.
條o-ring又要配...咪話唔煩.
多謝兩位師兄解答,
其實我都唔肯定而家支ino係唔係npas, 我拆過個飛機,個條野又係好似npas咁拎(扭鬆緊)得, 但係拎鬆左之後條pin又對唔返飛機個pin位, 請問師兄到底咁既狀況可唔可以知道我支槍有無npas?
唔該晒!

引用:
原帖由 jackypoon 於 3-6-2010 17:38 發表

不如CAP張相睇睇~
係wor, 唔記得呢個世界有cap 相呢樣野..sorry..

多謝師兄指教!
引用:
原帖由 gainax 於 3-6-2010 17:58 發表
in0飛機已係可調, 不過沒有npas較到咁多大/細力
建議還是 膠飛機殼配npas, 不要全用金屬了, 效能上已有分別
請問師兄係唔係好似ra tech 網上面個video咁, 拆散晒之後扭上圖拆出黎個件野?
我琴晚試過但係dup唔返條pin入去..請問係唔係我裝法有問題呢?

多謝師兄回覆!

引用:
原帖由 gainax 於 4-6-2010 17:03 發表
用法和R@一樣, 裝唔番應該係金色件野裝錯,要圖中倒轉裝(彈弓係前面)
或是你調教野扭得太出裝唔落
先多謝師兄回覆,
我裝返入去個陣係彈弓向前,只係影相個陣掉轉左,sorry...引起誤會.
想問下師兄正常係可以向前扭到幾多?因為我覺得扭少少已經dup唔返條pin入去.
唔該師兄!

引用:
原帖由 gainax 於 5-6-2010 00:45 發表
或者試下將調教舊野擰到底, 裝番好係入氣口"了"佢咁較大細力
呢隻調較力度既幅度唔多, 真係要玩1j左右果d, 買隻R@或國貨好過,
加上呢隻飛機不久會爛, 所以還是留番黎裝飾會好d
多謝師兄指教!
咁我黎緊呢兩日去買先.
多謝師兄!

各位師兄好
小弟今日剛岩買左個r@tech塑膠飛機連npas
搞完一輪終於裝到, 但係發現個飛機拉出黎回返入個bolt時好慢, 唔似之前原裝咁順.
打個陣久唔久都有一兩下碎彈
小弟懷疑係因為個o ring太肥. 見以前d post都見有師兄提過話要o ring.
請問咁多位師兄出現以上問題最大可能係唔係因為o ring?
唔該咁多位師兄!

引用:
原帖由 gainax 於 7-6-2010 00:59 發表

拆走固定飛機右側塊片,試下拉出黎會唔會緊同慢? 係就O ring問題
其實可用番 in0原裝,比較fit位
嗯, 拆走左之後都係卡住卡住咁,咁我諗要找日去配過d o ring, 多謝師兄回覆!
我諗我都係用住個塑膠飛機整住先, 整爛左既話無咁心痛嘛

引用:
原帖由 囧樣佬 於 7-6-2010 11:39 發表
INO系wa system ga咩?恕小第無知
如果講gbb既話暫時主流好似係分we同埋wa system? (我諗應該係咁分)
ino一定唔係we system
有錯煩請師兄指出, 謝謝!

引用:
原帖由 囧樣佬 於 7-6-2010 18:18 發表
重以為ino有自己system tim
系我諗多左
咁毒虫它同vfz呢?
舉小弟所知毒蛇 vfz 都係wa系統

引用:
原帖由 lololo 於 7-6-2010 23:32 發表

VFC都算WA系統???
引用gainax 師兄開既post, 我諗vfc個系統都叫wa 系統掛 ? 或者可以叫做由wa發展出黎? 如果我搞錯既話請師兄原諒http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=54833&highlight=vfz

引用:
原帖由 gainax 於 8-6-2010 02:07 發表

用膠飛機拎井成原裝o ring用就ok
師兄你好, 之前用r@tech送個紅色o ring覺得肥得濟,已經換過ino 原裝個o ring, 唔知係唔係小弟手工差呢, 都係覺得有d塞住塞住咁..
望師兄指教!

引用:
原帖由 lololo 於 8-6-2010 14:31 發表
專用彈夾,
專用切氣方式,
專用fire-pin
專用bolt lock

小弟覺得己經不能稱之為WA系統了~
嗯, 有道理..
或者第日我要講清楚d, 防止誤會.
多謝師兄指教

引用:
原帖由 gainax 於 9-6-2010 00:07 發表
可能是飛機固定片夾實( 磨下條坑 ), 入面拉果條大彈弓唔夠力( 可用回in0 )
或加d油係o ring到, 但我冇落都順
正常有小小塞塞地, 同拉起飛機,約一半行程放手就回到位, 試做以上有冇改善?
固定片條坑磨過, 相信唔係問題主因 (或者我手工真係差 )
o ring都落過油, 會好少少, 但都係唔及ino原裝飛機咁順, 卡住卡住咁
未換過條彈弓, 返屋企又搞下先!
不過以我就咁用手放落去既感覺, 小弟都係覺得個o ring太肥
多謝師兄一路既提點!

終於買左o ring, 飛機定位個塊野都再磨過, 順晒~
但係唔知係唔係開左冷氣凍得滯定係唔夠氣定係點, 打唔到連發, 然後直接lock住trigger要拉過個bolt先打到單發..
再換返之前原裝個oring就可以打到連發,但係又有機會有碎蛋  
請問咁多位師兄可唔可以再指教下?
多謝咁多位!

引用:
原帖由 0050100 於 14-6-2010 10:17 發表

扒過很多文,一些有用的存了.
其中一編轉自.     軍火酷 阿

槍機覆進後撞擊槍膛反彈導致
你可交互換上兩O環,手動將槍機後定,釋放槍機卡榫,切換單連發撥桿觀察拋殼窗,就會明白!!
因為較緊的O環會有煞車阻擋的效 ...
多謝師兄!係wor...無諗過d野可以save低..等我一路以黎都死記..
小弟孤陋寡聞,想問下師兄慣性拖桿活塞頭係...乜野黎?(sorry..真係唔識...)
唔該師兄!

30 12
發新話題