20 12
發新話題

GBB vs ATF (美國管酒精,煙草及火器之部門)

GBB vs ATF (美國管酒精,煙草及火器之部門)

http://arniesairsoft.co.uk/news2/14882

轉自arnieairsoft, ATF認為,經過一般改裝,WA系統之M4 GBB下身可以FIT上真槍UPPER RECEIVER,並且射擊實彈,所以有理由列為真槍"FIREARM"?

Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 lololo 於 5-6-2010 22:39 發表
Here is round one!
http://www.civiliangunner.com/cg ... highlight=%2Blololo
既然ATF列得佢地做FIREARM,佢地係唔係可以算"真品".....

引用:
原帖由 RX7 於 5-6-2010 22:34 發表
http://arniesairsoft.co.uk/news2/14882

轉自arnieairsoft, ATF認為,經過一般改裝,WA系統之M4 GBB下身可以FIT上真槍UPPER RECEIVER,並且射擊實彈,所以有理由列為真槍"FIREARM"?
事實wa下身像真極高
聽閒知深改鎗師博有機器車廠,可以仿做到板機組95%相似的。
用唔用到同質量係咪一樣另一回事

唔講用唔用得只係講裝得上既話
你而家比數我,搵塊膠都可能做到舊「裝到上去」既野

引用:
原帖由 舞雲 於 6-6-2010 00:29 發表

事實wa下身像真極高
聽閒知深改鎗師博有機器車廠,可以仿做到板機組95%相似的。
用唔用到同質量係咪一樣另一回事
WA,GP個身係做短左

I read the whole article. It just seems like ATF is getting really ridiculous. Why don't they said after modifiy the whole lower dimension and fits with all real lower trigger component, the lower is able to fit in a upper and shoot. That's is a total nonsense, and unfair statment.

其實乜野玩具槍,你換晒 d 真野上去都得架啦 ...
咁同你直接買枝真既有乜分別?

再者,美國管制既發射組件,又真係咁易取得?
會唔會下次你有舊鐵,又話可以車到件發射組件出黎,跟住告得你入?
再下次你有一張 CNC 車床,咁你仲唔死,乜野件都車到出黎添 (如果你有數據既話) ...

引用:
原帖由 mkmonkey 於 6-6-2010 11:41 發表

會唔會下次你有舊鐵,又話可以車到件發射組件出黎,跟住告得你入?
再下次你有一張 ...
Good,i like your ans

引用:
原帖由 mkmonkey 於 6-6-2010 11:41 發表

再下次你有一張 ...
曾經有人發現可以用一條鞋帶令一枝半自動槍(好似係AR15)變成全自動
結果ATF沒收左條鞋帶

引用:
原帖由 sunny2014 於 6-6-2010 12:44 發表

曾經有人發現可以用一條鞋帶令一枝半自動槍(好似係AR15)變成全自動
結果ATF沒收左條鞋帶
真係比ATF激死, 無牌擁有下身組件都已經犯法, 你合法擁有者係你可以自由買槍, 仲駛麥咁麻煩買支玩具槍返呢搞呢搞路...你估真係貪得意..

引用:
原帖由 jpg 於 7-6-2010 11:44 發表

真係比ATF激死, 無牌擁有下身組件都已經犯法, 你合法擁有者係你可以自由買槍, 仲駛麥咁麻煩買支玩具槍返呢搞呢搞路...你估真係貪得意..
佢咁講即係話ARISOFT有機會可以發射真彈....

但係物料呢?唔計尺寸, 真實測試呢?我唔係好信VVA GE膠身, AGM啞鉛身得囉...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 sunny2014 於 6-6-2010 12:44 發表

結果ATF沒收左條鞋帶
應該係m1,唔係ar15

佢地只出report,又唔提供成功試驗片段比人睇下個證據,證據在那?出份REPORT就叫做係?report你點寫都得嫁啦.
唔通佢地想打壓玩具槍?

太陽神

回覆 14# 的帖子

x2 有片有真相

20 12
發新話題