20 12
發新話題

有d人值得同佢上刀山 , 有d人值得推佢落油鍋 , 病一病睇到好多野

有d人值得同佢上刀山 , 有d人值得推佢落油鍋 , 病一病睇到好多野

有d人見你病都推你落火海 , 有d人值得你同佢賣命 , 病左左幾日睇到好多野

引用:
原帖由 Anonymous 於 5-6-2010 23:48 發表
有d人見你病都推你落火海 , 有d人值得你同佢賣命 , 病左左幾日睇到好多野
人生課~最緊要師兄好返~

乜呢度D人咁草莓既

當你以為失去左一d野, 其實你係得到左第二樣野
小心身體呀師兄

引用:
原帖由 McDull 於 6-6-2010 01:26 發表
乜呢度D人咁草莓既
對唔住呀師兄 , 少弟無咩人生經驗出d post悶親你 , 唔知師兄有咩高見指點指點 .

引用:
原帖由 Roni_9 於 6-6-2010 01:55 發表
當你以為失去左一d野, 其實你係得到左第二樣野
小心身體呀師兄
引用:
原帖由 mujiadam 於 6-6-2010 00:47 發表

人生課~最緊要師兄好返~
感謝師兄支持,估唔到一病睇到d野好唔同,因為病左出席唔到d活動,最後比人不停問候啊媽,搞到暈到咩甘都要坐成個鐘車出去交數,重話兄弟喎.其實我老闆一直對班細唔好,班兄弟走完一個又一個,雖然一直都有公司搵我過檔,不過一直同自己講難得啊頭睇得起自己為公司為感情點都要忍,點知老闆明知我病到就死都推我去死,不過見到啊頭同我擋子彈真係好感動,E家下定決心幫啊頭搵到人接手就走,更加估唔到我女朋友對我病加反應重細過班兄弟,訓左係床幾日都係得我打比佢,其實我都係想佢主動打一個電話,一個SMS就心滿意足,真係失去左一d野, 其實你係得到左第二樣野

你既情況同我有8成似
琴晚溫溫下書比人call去開會
ok,我冇所謂

班瀉博人越泥越瀉博
我越開越火
講義氣做埋佢個份
換泥既係一堆粗口

之後我決定
同佢做野唔會多
只會少
一來人地考完會考唔做
你又做咩自己攞屎上身
二來要讀書
冇甘多時間
天將降大任於斯人,必先損其心智, 勞其根骨,餓其體膚.

引用:
原帖由 open 於 6-6-2010 09:58 發表
你既情況同我有8成似
琴晚溫溫下書比人call去開會
ok,我冇所謂

班瀉博人越泥越瀉博
我越開越火
講義氣做埋佢個份
換泥既係一堆粗口

之後我決定
同佢做野唔會多
只會少
一來人地考完會考唔做
你又做咩 ...
真係有...  屈 .
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 一等兵 於 6-6-2010 11:19 發表

真係有...  屈 .  
唔係屈嫁
如果唔琴晚有大粒人士係度
我早就拍枱走人
唔通仲同佢地慢慢講咩
底線己過
講多曬氣
天將降大任於斯人,必先損其心智, 勞其根骨,餓其體膚.

引用:
原帖由 Anonymous 於 6-6-2010 06:04 發表

感謝師兄支持,估唔到一病睇到d野好唔同,因為病左出席唔到d活動,最後比人不停問候啊媽,搞到暈到咩甘都要坐成個鐘車出去交數,重話兄弟喎.其實我老闆一直對班細唔好,班兄弟走完一個又一個,雖然一直都有公司搵我過 ...
..可能你會覺得我咁講唔O岩,不過我講得,呢次既事,可以令你知既野太多,有咩咩可以放棄咪放棄,最緊要自己開心得黎心安理得!

引用:
原帖由 Anonymous 於 6-6-2010 05:40 發表

對唔住呀師兄 , 少弟無咩人生經驗出d post悶親你 , 唔知師兄有咩高見指點指點 .
我唔知你幾大啦

如果你未夠14歲,有呢D咁既心態還好。

如果你大過14歲,就真係要快D學長大。

呢個世界係食人唔LUR骨既,基本上你講既野係無時無刻咁係度發生緊

有時有d野唔係發生係自己身上   同事似住自己做得耐掉晒d野比新仔做都見怪不怪
所以香港係冇可能會拍得出X檔案 , 因為有乜咁不可思議姐 !?
呢個世界不嬲都係一樣米養百樣人
其實有時揼石仔果位根本就冇得選擇
做得呢份工 果份糧基本就係買左你番工既時間
果段時間可以話同一個奴隸冇乜分別 可以say no既就得你個老闆
我朝早過海番工d人點止係病咁簡單 直情係就斷氣咁既款
有時斤斤計較做人會好辛苦 好老實做多幾次當練習當學野
BTW 祝你快d病好

回覆 11# 的帖子

樓主都講緊自己做緊野喇,斷計都未必細過二十啦

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 7-6-2010 00:29 發表
有時有d野唔係發生係自己身上   同事似住自己做得耐掉晒d野比新仔做都見怪不怪
所以香港係冇可能會拍得出X檔案 , 因為有乜咁不可思議姐 !?
呢個世界不嬲都係一樣米養百樣人
其實有時揼石仔果位根本就冇得選 ...
唔好話老細, 唔好彩撞埋d同事都係咁, 勾心鬥角, 鍾意做下25仔, 比下獲你"咩"
呢d香港打工辛酸野劇集都可以拍幾輯出黎

今日你一病,俾個機會睇清楚你呢班所謂兄弟,好過第二日有難個陣要搵人救先俾人放飛機呀

20 12
發新話題