發新話題

終於拎佢番屋企啦

應該年尾返..

引用:
原帖由 jpg 於 9-6-2010 04:32 發表
應該年尾返..
帶埋D PTW返黎喎
三六轟一轟,敵人企唔穩!

嗯, 呢邊確係好, 真係學到好多野. 岩晒我呢d 新仔~
琴晚裝摩打, 插果兩條pin, 打極都打唔入...有冇分前後左右架?
條紅筒換m110 spring, 唔知易唔易換呢?

請各位師兄多多指教.

引用:
原帖由 jackypoon 於 9-6-2010 13:42 發表
嗯, 呢邊該係好, 真係學到好多野. 岩晒我呢d 新仔~
琴晚裝摩打, 插果兩條pin, 打極都打唔入...有冇分前後左右架?
條紅筒換m110 spring, 唔知易唔易換呢?

請各位師兄多多指教.
摩打兩條pin有冇分前後左右架<--冇,check the dimension of hole first
條紅筒換m110 spring, 唔知易唔易換呢?<---use special hand tools to loose the end cap of cylinder,then replace the main spring you like most

回覆 34# 的帖子

Thanks a lot~

又無人計較火力 有人一聽到PTW就耍手令頭...
I'm a Manufacturer , NOT a Dealer......
I buy more than I sell.
I'm merely selling my collections or extra items.
I had to buy to get what I want.

回覆 36# 的帖子

係啦, 都唔明點解反對聲音居多.

無渣個法拉利點知法拉利有幾好,
渣吾起法拉利的人點都會酸葡萄,
但始終大多數人都渣吾起麻...

引用:
原帖由 sailun412 於 9-6-2010 14:19 發表
無知一問,
其實PTW最細力可以set到咩力?
係咪就算打細力都吾會太影響射擊距離?

回覆 39# 的帖子

原廠計用m90彈弓係最細力, 但係有聽過人自己cut 彈弓. 距離一定會有分別, 但係set 好hopup 既時候距離唔會有太大影響. 有冇留意近排有師兄邁馬記次世代. 就算力細, 但set 好hopup, 一樣射得好遠...

回覆 32# 的帖子

太麻煩啦, 未必會帶...啦啦臨搵sailun 兄, 整多支好過啦...哈哈, 講笑...

引用:
原帖由 jpg 於 9-6-2010 15:24 發表
原廠計用m90彈弓係最細力, 但係有聽過人自己cut 彈弓. 距離一定會有分別, 但係set 好hopup 既時候距離唔會有太大影響. 有冇留意近排有師兄邁馬記次世代. 就算力細, 但set 好hopup, 一樣射得好遠...
thanks for reply,極力忍手中

你話ptw, 唔好忍啦. 買啦買啦....

回覆 43# 的帖子

唉話甘易咩,我對砌槍知識有限,
而且要儲下錢先得,慢慢黎吧

引用:
原帖由 sailun412 於 9-6-2010 14:19 發表
afraid the long range shot

發新話題