發新話題

新兵想玩VFC HK 416

416 la
最緊要自己中意

回覆 #16 siuwing 的帖子

yes~~~
唔好買支自己唔鍾意既槍.
冷眼對血路~ 寂寞是命途~

引用:
原帖由 yannchambrier 於 7-5-2007 08:28 發表
7000蚊預算
有米

第一支鎗唔洗玩gum貴
買支平D來操打,學下野,唔好一出來就亂花錢,玩裝備。
呢道都有唔少師兄行過冤枉路!
"第一支鎗唔洗玩gum貴"
有o羊關係...

有$當然aim higher 同 要自己最中意果枝o架啦

之後悔買左枝自己冇咁中意既咪重死

同佢VxC HK416 full-metal durable D...

引用:
原帖由 maurice 於 7-5-2007 17:32 發表

Still have around $1,000 left to buy dress, pants, boots, vest.......好似唔係好鬆動bor
For SWAT the cheapest China copy BDU cost about $250(I reccommand to buy tru-spec one which around $460-480)
Vest: Around 280-350 at War 3+1 (with badge) If he had excess money he could buy Guarder LAPD HRM vest which cost $1680 at 12/F.
Helmet:Copy one $80-100 real $600-1000
Alta:Knee pad around $300 or Mil-force or other copy which cost around $100
Boot: Hi-tech Magnum around $5XX
Gloves: Normex one GI issue around 2XX for blackhawk around $380

Therefore the cheapest way to buy those items is about $15XX.
Therefore I think he could prepare/reserve at least $500 for extra.

For US forces. I didn't do much research on it so I hope there are others could help him.

回覆 #18 fire23wong 的帖子

小弟都係見過唔少新手,第一支鎗就亂洗錢來整聖誕樹,落到場比人追住打才發覺唔好用。
其實,好多時是在打Game時才知道自已中意邊種鎗。

引用:
原帖由 yannchambrier 於 7-5-2007 20:25 發表
小弟都係見過唔少新手,第一支鎗就亂洗錢來整聖誕樹,落到場比人追住打才發覺唔好用。
其實,好多時是在打Game時才知道自已中意邊種鎗。
咁呢個係佢本人問題啦

引用:
原帖由 fire23wong 於 7-5-2007 21:05 發表

咁呢個係佢本人問題啦
要看他鍾意打Game定係在家中供奉

放工番黎...

多謝曬咁多師兄比既寶貴意見....

vfchk416..係我自己鐘意既鎗...

我自己唔鐘意玩聖誕樹.......覺得好大舊唔方便

我都會先報 d game團玩吓先....

請問各師兄game團d鎗係唔係有得揀架

同想問吓師兄們市面上有咩書講鎗同CQB既野

唔該曬各位...

回覆 #9 ethanwch 的帖子

3 extra magazines ....可以講比我知咩黎嗎

引用:
原帖由 thebruceking 於 7-5-2007 23:43 發表
放工番黎...

多謝曬咁多師兄比既寶貴意見....

vfchk416..係我自己鐘意既鎗...

我自己唔鐘意玩聖誕樹.......覺得好大舊唔方便

我都會先報 d game團玩吓先....

請問各師兄game團d鎗係 ...
多數冇...我見過有老馬AK...CAR-15...國狗...

3 extra magazines 即另加3隻彈匣

想問下DX版同普通版有咩分別呀

唔該fire23wong同jackleung1 兩位師兄....

引用:
原帖由 thebruceking 於 8-5-2007 00:15 發表
唔該fire23wong同jackleung1 兩位師兄....
唔洗唔洗 我只係講我知既野出黎

鐘意又比得起就唔好諗咁多, 我買

發新話題