25 12
發新話題

auto開1至2槍就停左...

auto開1至2槍就停左...

各位師兄好
小弟支GBB開SEMI好地地
但有時開AUTO時開1至幾槍不等後就停左..
要再拉多次cocking handle先再開到槍
但開1-數槍後情況又再出現
請問係邊度出現問題呢??

要再拉多次cocking handle先再開到槍, mean the hammer was in the up position.
Problems may cause by magazine value or hammer spring.

引用:
原帖由 CWHS 於 24-6-2010 13:15 發表
要再拉多次cocking handle先再開到槍, mean the hammer was in the up position.
Problems may cause by magazine value or hammer spring.
小弟係用金弓GBB
買果時試槍又冇事喎...
岩岩發覺要用力頂實隻匣先冇事
咁請問有咩方法可以解決..?

BLOWBACK唔夠力....拉唔低個HAMMER

引用:
原帖由 ayaka 於 24-6-2010 13:48 發表
BLOWBACK唔夠力....拉唔低個HAMMER
小弟用吉打氣
打單發冇問題
係AUTO先有事
要用力將隻匣向上頂實先冇事

唔通膠身有公差,打唔中隻嘩佬?

回覆 1# 的帖子

我同你出現同一問題,首先你check下你鎖住飛機安係條bolt carrier側面過粒膠有冇鬆,因為我試過用AGM過粒放上去好緊就連射到,我覺得JG 個膠身一定係有公差,因為我把成條bolt話係AGM到係無事的!

引用:
原帖由 boyboy25 於 24-6-2010 13:01 發表
各位師兄好
小弟支GBB開SEMI好地地
但有時開AUTO時開1至幾槍不等後就停左..
要再拉多次cocking handle先再開到槍
但開1-數槍後情況又再出現
請問係邊度出現問題呢??
換hammer spring應該幫到你

引用:
原帖由 siriochow 於 25-6-2010 02:31 發表
我同你出現同一問題,首先你check下你鎖住飛機安係條bolt carrier側面過粒膠有冇鬆,因為我試過用AGM過粒放上去好緊就連射到,我覺得JG 個膠身一定係有公差,因為我把成條bolt話係AGM到係無事的!
塊膠片冇鬆,應該係槍身公差了
我依家只係用電線膠布加厚個入匣位黎頂實隻匣...
睇黎遲早要換身

引用:
原帖由 seamoncheng 於 25-6-2010 02:34 發表

換hammer spring應該幫到你
只要頂實隻匣就冇事,
應該唔關HAMMER彈弓事呱...

HAMMER彈弓軟左都會lock!
唔夠力打個嘩咾出氣>唔夠blowback
換左試試先啦

回覆 11# 的帖子

jg我咩都試過,係搶身問題

回覆 1# 的帖子

引用:
原帖由 boyboy25 於 25-6-2010 04:22 發表

塊膠片冇鬆,應該係槍身公差了
我依家只係用電線膠布加厚個入匣位黎頂實隻匣...
睇黎遲早要換身
我金弓膠身auto無事喎
不過都要換身
遲早爆身爆尾通
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

實在太多意見
都唔知聽邊個好,哈哈
多謝大家先
小弟加左膠布後暫時冇事
但唔知幾時又出事
所以我會由最平既HAMMER彈弓入手先=)
請問有好介紹嘛?

25 12
發新話題